De beste all you can eat restaurants

Geschreven op 22 januari 2024
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

partnercontent

Wij zijn in Nederland gek op all you can eat restaurants. Vroeger al met het vrijdag buffet van de lokale Chinees en later werd wokken een grote hit. Inmiddels zijn er tal van all you can eat restaurants te vinden in heel Nederland. Met veel verschillende concepten en veelal van een hoge kwaliteit met originele gerechten.

Wat is er zo leuk aan all you can eat?

Want aan de ene kant hebben all you can eat restaurants de reputatie van een grote vreetschuur, maar is het ook wel heel erg fijn dat er van alles te kiezen valt, vooral als je met een groep of met kinderen bent. Maar dan wil je natuurlijk wel in een sfeervol restaurant zitten waar het eten goed van kwaliteit en lekker is. En daar zijn wij voor dit blog naar op zoek gegaan!

All you can eat restaurants

Tapas & Mezzes Delft

Tapas en Mezzes heeft een uniek concept. Het Spaanse gevoel wordt hier namelijk gecombineerd met de Griekse gastvrijheid. Op de menukaart lopen Spaanse en Griekse hapjes compleet door elkaar. Van Spaans serranoham, fuet, Patatas Bravas en Calamares, naar Dolmades, Choriatiki, Souvlaki en Kefalotiri. En nog veel meer. Je kan van alle gerechtjes volop proeven en genieten want ze hanteren geen tijdslimiet of maximaal aantal rondes. Je vindt Tapas & Mezzes in de historische binnenstad van Delft, aan een van de mooie grachten. In de zomer is er een terrasboot.

Gourmet Market Central Station Tilburg

Gourmet Market Central Station Tilburg is het zusje van Down Town Gourmet Market in Eindhoven. Je kan hier kiezen uit meer dan 250 verschillende gerechten uit wel 15 verschillende keukens. Er zijn naast reguliere gerechten ook vegetarische, veganistische en Halal gerechten. Voor ieder wat wils dus! Je kan altijd binnenlopen. Naast heerlijk eten kan je hier ook genieten van cocktails en andere lekkere drankjes.

All you can eat restaurants

Foodexplore Utrecht

Bij Foodexplore heb je niet alleen door het gevarieerde menu het gevoel dat je op wereldreis bent, maar ook door de complete setting en entourage van het restaurant. In plaats van een uitgebreide buffetruimte loop je hier namelijk langs allemaal kraampjes met allemaal hun eigen thema en bereidingen. Je waant je echt op een Oosterse markt, maar dat wel een waar je eten van over de hele wereld kan kiezen.

Heinde en Ver

Heinde en Ver is een all you can eat concept met bediening aan tafel. Dus geen buffet waar je naartoe moet lopen, maar ook geen traditioneel menu. Je bestelt per ronde twee kleinere gerechten per persoon. Zo zijn er gerechten met vlees, met vis en vegetarische gerechten. Vergeet ook zeker geen plekje te bewaren voor het dessert! Heinde en Ver heeft 6 restaurants die je vindt in Alkmaar, Delft, Den Bosch, Leusden, Noordwijkerhout en Woerden.

All you can eat restaurants

All you can eat sushi

Naast de verschillende all you can eat concepten die veelal uit een uitgebreid buffetmenu bestaan, kennen we in Nederland ook al meerdere jaren het all you can eat sushi concept. Er bestaan verschillende ketens door het land waar je een avond lang helemaal los kan gaan in het bestellen van sushi’s en kleine warme gerechten. Ik ben zelf een groot sushi-fan, maar ben niet over ieder restaurant even enthousiast. Vaak wordt er teveel rijst om de sushi’s gerold en ik heb het zelfs meegemaakt dat er over iedere sushi een lik mayonaise gespoten was. Maar dit betekent niet dat je alle all you can eat sushi restaurants hoeft te vermijden. Ik ken er in ieder geval een aantal die zeker de moeite van een bezoek waard zijn en die sushi serveren waar jij je vingers bij kan aflikken.

Zo heb je in Rijswijk Capo by Akihito Sushi in de sfeervolle Herenstraat. Een compact restaurant waar de kwaliteit van de sushi gewaarborgd wordt. Mijn eigen favoriet hier is de crunchy mango roll! En er zijn verschillende gezellige zitplaatsen. Voorin kan je knus met elkaar in een nisje zitten, in het midden is er ruimte voor grotere groepen en achterin zit je in de prachtige lichte binnentuin.

All you can eat restaurants

Ook in Voorburg vind je een heel goed all you can eat sushi restaurant: Natsumi. Naast dat de sushi’s die hier op de kaart staan echt heel lekker zijn, is de entourage van het restaurant ook prettig en sfeervol. Een prima restaurant om de hele avond lekker te blijven zitten.

Maar ook op andere plekken in het land zitten all you can eat sushi restaurants die heel goed worden beoordeeld. Zo heb je Tokyoto sushi & grill in Maastricht en Zaandam. Maar ook in Groningen is een heel goed sushi restaurant te vinden: Imono. Eigenaar Victor Wu staat voor kwaliteit en innoveren. Hij is zelfs al 7 jaar achtereen uitgeroepen tot het beste sushi restaurant van Groningen. Ik weet dus al waar ik tijdens mijn volgende bezoek aan Groningen wil eten!


Foto’s: Tokyoto Sushi & Grill Restaurant Maastricht, Capo by Akihito, OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox