De beste all you can eat restaurants

Geschreven op 10 januari 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Wij schrijven graag over leuke plaatsen en leuke uitjes. Om onze lezeressen te inspireren en te activeren om te genieten van het leven. En doordat wij dit al een tijdje doen, kunnen wij in onze statistieken terugzien welke tips graag gelezen worden. Zo is ons opgevallen dat veel van onze lezeressen graag tips krijgen over all you can eat restaurants.

Want aan de ene kant hebben all you can eat restaurants de reputatie van een grote vreetschuur, maar aan de andere kant is het ook wel heel erg fijn dat er van alles te kiezen valt, vooral als je met een groep of met kinderen bent. Maar dan wil je natuurlijk wel in een sfeervol restaurant zitten waar het eten goed van kwaliteit en lekker is.

Wij zijn daarom voor je op zoek gegaan naar all you can eat restaurants in Nederland waar je lekker en gezellig kan eten en genieten van een gezellige avond.

ROZEY all inclusive veganistisch en vegetarisch restaurant

ROZEY is het allereerste restaurant in Nederland waar je all inclusive veggie en vegan kan dineren inclusief dranken voor een vaste prijs. Met dit bijzondere concept speelt ROZEY in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten. Je vindt de vestigingen van ROZEY in Delft, Amersfoort, Rotterdam en binnenkort ook in Den Haag.

ROZEY Delft

Alvast een voorproefje: de bekende vegan bitterbal, de vegan coquilles met beurre-blanc saus en spaghetti van knolsederij tot en met saté en burgertjes. En de desserts? Je kiest maar liefst uit 12 verschillende desserts zoals de lemon poppy cake, bloedsinaasappelijs, kokos panna cotta, cheesecake en een bio kaasplankje. Om je vingers bij af te likken!

Foodexplore Utrecht

Bij Foodexplore heb je niet alleen door het gevarieerde menu het gevoel dat je op wereldreis bent, maar ook door de complete setting en entourage van het restaurant. In plaats van een uitgebreide buffetruimte loop je hier namelijk langs allemaal kraampjes met allemaal hun eigen thema en bereidingen. Je waant je echt op een Oosterse markt, maar dat wel een waar je eten van over de hele wereld kan kiezen.

Heinde en Ver

Heinde en Ver is een all you can eat concept met bediening aan tafel. Dus geen buffet waar je naartoe moet lopen, maar ook geen traditioneel menu. Je bestelt per ronde twee kleinere gerechten per persoon. Zo zijn er gerechten met vlees, met vis en vegetarische gerechten. Vergeet ook zeker geen plekje te bewaren voor het dessert! Heinde en Ver heeft 6 restaurants die je vindt in Alkmaar, Delft, Den Bosch, Leusden, Noordwijkerhout en Woerden.

Sonja heeft al een aantal maal bij Heinde en Ver in Delft gegeten en vertelt in haar blog over haar bevindingen.

LEEF tapas

LEEF tapas is een tapasrestaurant in Delft en Den Haag. Bij de meeste tapas restaurants betaal je per tapas een bedrag. Bij LEEF kan je naast de losse hapjes ook kiezen voor een all you can eat arrangement. Je kan dus zelf kiezen, maar wanneer je flinke trek hebt, is een all you can eat arrangement zeker een aanrader. Ik heb zelf laatst bij LEEF in Delft gegeten. De sfeer in dit restaurant in sfeervol en gezellig met verschillende zitjes, hoekjes en mooie ronde tafels in het midden. En de tapas waren ook erg lekker!

All you can eat sushi

Naast de verschillende all you can eat concepten die veelal uit een uitgebreid buffetmenu bestaan, kennen we in Nederland ook al meerdere jaren het all you can eat sushi concept. Er bestaan verschillende ketens door het land waar je een avond lang helemaal los kan gaan in het bestellen van sushi’s en kleine warme gerechten. Ik ben zelf een groot sushi-fan, maar ben niet over ieder restaurant even enthousiast. Vaak wordt er teveel rijst om de sushi’s gerold en ik heb het zelfs meegemaakt dat er over iedere sushi een lik mayonaise gespoten was. Maar dit betekent niet dat je alle all you can eat sushi restaurants hoeft te vermijden. Ik ken er in ieder geval een aantal die zeker de moeite van een bezoek waard zijn en die sushi serveren waar jij je vingers bij kan aflikken.

Zo heb je in Rijswijk Akihito Sushi in de sfeervolle Herenstraat. Een compact restaurant waar de kwaliteit van de sushi gewaarborgd wordt. Mijn eigen favoriet hier is de crunchy mango roll! En er zijn verschillende gezellige zitplaatsen. Voorin kan je knus met elkaar in een nisje zitten, in het midden is er ruimte voor grotere groepen en achterin zit je in de prachtige lichte binnentuin.

Ook in Voorburg vind je een heel goed all you can eat sushi restaurant: Natsumi. Naast dat de sushi’s die hier op de kaart staan echt heel lekker zijn, is de entourage van het restaurant ook prettig en sfeervol. Een prima restaurant om de hele avond lekker te blijven zitten.

Maar ook op andere plekken in het land zitten all you can eat sushi restaurants die heel goed worden beoordeeld. Zo heb je Tokyoto sushi & grill in Maastricht en Zaandam. Maar ook in Groningen is een heel goed sushi restaurant te vinden: Imono. Eigenaar Victor Wu staat voor kwaliteit en innoveren. Hij is zelfs al 7 jaar achtereen uitgeroepen tot het beste sushi restaurant van Groningen. Ik weet dus al waar ik tijdens mijn volgende bezoek aan Groningen wil eten!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!