De beste restaurants in de buurt van RAI Amsterdam

Geschreven op 4 november 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Door heel Nederland worden beurzen, festivals en evenementen georganiseerd. Maar de grootste en meest bekende evenementenhallen van Nederland zijn natuurlijk De Jaarbeurs in Utrecht en de RAI in Amsterdam.

Beurzen zoals de Huishoudbeurs, 9 maandenbeurs, Vakantiebeurs en Eigen Huis beurs zijn voorbeelden van beurzen waarbij bezoekers vanuit het hele land komen afreizen. Je kan uren op de beursvloer ronddwalen om inspiratie op te doen, leuke nieuwe aankopen te doen of gewoon voor een gezellig dagje weg. En wanneer je alles hebt gezien, wil je eigenlijk niet direct naar huis, maar nog ergens lekker een hapje eten. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de leukste restaurants in de directe omgeving van deze evenement locaties. In deze blog vertellen wij je waar je lekker kan eten in de buurt van RAI Amsterdam!

Beoordeling van de restaurants

Deze beoordeling hebben wij gemaakt op basis van de sfeer van het restaurant, de kwaliteit van het eten en de reisafstand van de RAI naar het restaurant.

The Roast Room

The Roast Room bevindt zich in het complex van de RAI en bestaat uit een gezellige, modern houten brasserie en een luxe Rotisserie met tafellinnen en leren stoelen. In de brasserie kan je ontbijten, lunchen en dineren en kies je uit heerlijke streetfood gerechten. In de Rotisserie kan je dineren en kies je uit fine-dining gerechten.

Kreeftenbar

De Kreeftenbar vind je recht tegenover de RAI. Hier serveren ze zowel lunch als diner en kan je kiezen uit verschillende kreeft-, sushi- en wokgerechten. Zo start je jouw diner met een heerlijke lobsterrol, geniet je daarna van een verrukkelijke kreeftensoep en kies je voor jouw hoofdgerecht uit een halve kreeft, die je op verschillende manieren kan laten bereiden.

Nanbu

Ben je een echte sushi-fan? Dan moet je zeker aanschuiven bij Nanbu. Hier serveren ze prachtige en overheerlijke sushi, sashimi en sushi specials. Lunchen gaat hier niet, maar vanaf 17:30 uur ben je van harte welkom om na jouw beursbezoek te komen genieten van al hun lekkers.

Visaandeschelde

Ga je graag voor een lekker visje? Vanaf het Europaplein loop je recht het Scheldeplein op en vind je visrestaurant Visaandeschelde. De menukaart wisselt per seizoen, maar je geniet het hele jaar door van hun verse Fruits de Mer, kreeftgerechten en verse oesters.

GOOS

Wil je lekker laagdrempelig nagenieten van jouw beursbezoek? Plof dan lekker neer bij Café GOOS. Hier bestel je tijdens de lunch een lekker broodje en kies je voor het diner uit een heerlijke burger, saté, salade of het gerecht van de dag. En als je slim bent, parkeer je hier ook alvast jouw auto, want bij GOOS voor de deur betaal je maar een duppie per uur parkeergeld!

Uit eten op andere evenementenlocaties

Ga jij naar een concert en ben je op zoek naar een restaurant bij een van de andere evenementenlocaties die ons land rijk is? Wij hebben ook een overzicht voor je gemaakt van de 5 beste restaurants in de buurt van Ahoy, de beste restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA en van restaurants in de buurt van GelreDome.


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox