De beste kookboeken voor de kerst

Geschreven op 7 december 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kookboeken voor kerst

Nog op zoek naar een leuk last-minute kerstcadeau? Wat dacht je van een kookboek! Samen koken is gezellig en nieuwe gerechten uitproberen is leuk! Wij zijn voor je op zek gegaan naar de mooiste en leukste kookboeken die je zeker als kerstcadeau kan geven!

Jamie Oliver – 7 x Anders

Iedereen kent de Britse kok Jamie Oliver. In zijn kookboek 7 x Anders geeft hij je tips voor simpele gerechten voor iedere dag van de week. Ook handig: hij gebruikt hierbij niet meer dan 8 ingrediënten. Misschien niet helemaal kerstdiner waardig, maar wel leuk om mee te variëren voor gerechten op andere dagen! Daarnaast heeft Jamie Oliver ook een echt kerstkookboek, dus wanneer je echt op zoek bent naar inspiratie voor de feestdagen, dan is dat zeker een aanrader!

Kookboeken kerst

Eén – Jamie Oliver

Jamie Oliver bracht in 2022 een nieuw boek uit met de titel Eén. In dit boek staan 120 makkelijke gerechten die in één pan of overschaal te maken zijn. Hoe fijn is dat! Snel, simpel en ook nog eens minder afwas! En meer dan 50 % van de recepten bevat weinig tot geen vlees. Daarnaast maak je de gerechten allemaal met minder dan 8 ingrediënten. En dat is dan weer fijn voor je portemonnee. Een perfect cadeau voor onder de boom dus!

Nick Toet – Eten met Nick

Iedereen kan koken met de recepten van You-Tube fenomeen Nick. Niks geen ingewikkelde toeters en bellen maar gewoon eten zoals eten bedoeld is. Heel eenvoudig en toch superlekker. Dit kookboek is echt het perfecte cadeau onder de kerstboom voor iedereen die niet kan koken maar wel graag lekker eet. Eten met Nick is ook een perfect cadeautje voor dat neefje of nichtje dat op kamers gaat.

Jean- Francois Mallet – Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld

Wauw, wat een lange titel voor een kookboek! Maar wel een die klopt, want de schrijver van het Snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld beweerd dat hij in 30 minuten voor de hele week kan koken. En dat kan jij met dit boek dus ook! Heb je iemand in de familie die een hekel heeft aan koken (of geen tijd heeft om te koken) maar die wel gezond wil eten, is dit boek echt een must-have! Het ideale kerstcadeau dus!

kookboeken kerst

Chickslovefood – Het 20 minutes or less – kookboek

De foodbloggers Nina en Elise hebben niet alleen een succesvol kookplatform, ze hebben ook al meerdere succesvolle kookboeken uitgebracht. Bij Chickslovefood ligt de nadruk op de snelle keuken, dus lekkere en gemakkelijke gerechten die niet veel tijd kosten. In hun kookboek Het 20 Minutes or Less – Kookboek laten ze je zien dat je binnen een mum van tijd én met weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. Ze hebben voor 2024 ook een fantastische fullcolor scheurkalender die je 366 dagen (jawel!) inspireert met 5 ingrediënten of minder.

Leuke recepten – Het Kookboek

Het echtpaar Sandra en Eric Waterschoot heeft ook al zo’n succesvol foodblog! Sterker nog: het is een van de grootste foodblogs van ons land! Zij hebben 100 van hun meest favoriete recepten in een kookboek verzameld. Het boek heet lekker simpel Het Kookboek en de ingrediënten kan je allemaal gewoon in de supermarkt vinden! Ideaal voor de dagelijkse maaltijd of voor een leuk feestje (als het weer mag).

Miljuschka Witzenhausen – Lekker Miljuschka

We kennen Miljuschka allemaal van haar programma op 24 Kitchen, maar ze heeft ook een kookboek geschreven met heerlijke recepten. In Lekker Miljuschka geeft ze je tips voor maaltijden voor het hele gezin, dus ook waar de kinderen blij van worden, maar ook echte guilty pleasure recepten voor wanneer je jezelf echt even moet opbeuren. Zoals de lekkerste cheesecakes en andere veel te lekkere dingen. Echt een aanrader voor wie even een extra hart onder de riem kan gebruiken.

Rutger Bakt – De 100 Allerbeste Recepten

Bakgoeroe Rutger van den Broek heeft al meerdere bakboeken op zijn naam staan, maar hij heeft nu ook zijn 100 Allerbeste Recepten in één boek gebundeld. Rutger was de allereerste winnaar van het allereerste Heel Holland Bakt seizoen en hij heeft van bakken zelfs zijn beroep gemaakt. Hij runt namelijk ook zijn eigen platform en dat is erg succesvol! Superleuke en toegankelijke bakrecepten, dus wanneer je iemand in de familie hebt die graag bakt, is dit het perfecte cadeau.

Heel Holland Bakt Kerst

Kookboeken Kerst

We blijven nog even bij Heel Holland Bakt, want zij hebben met Heel Holland Bakt – Kerst een leuk kerstbakboek uitgebracht. December is natuurlijk dé bakmaand van het jaar! Bakken je kinderen ook graag? Dan is het Heel Holland Bakt Kinder Bakboek zeker een aanrader! Hierin vind je de allerleukste bakrecepten om voor en met kinderen te maken. Alles is simpel uitgelegd waardoor ook de jongste bakkers aan de slag kunnen. Leuk voor in de kerstvakantie!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox