Tips voor een leuke herfstvakantie

Geschreven op 6 september 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
herfstvakantie

Volgende maand gaan we alweer hard in de richting van de herfstvakantie. Zo gaat de vakantie in regio Noord al in per 15 oktober! Regio Midden en Zuid volgen een week later. Voor wie niet weggaat in de herfstvakantie, hebben wij leuke tips. Voor ieder weertype, want je weet het maar nooit in de herfst!

Tips wanneer het lekker weer is

Het is het allerfijnst als kinderen hun energie in de buitenlucht kwijt kunnen. Ga dus lekker naar buiten! Het is goed voor ze én voor jou, want zij vermaken zich wel.

herfstvakantie

De natuur in!

Heb je kinderen die niet vies zijn van modder, fan zijn van Freek Vonk en het liefst de hele dag buiten zijn? Dan zijn de Wilde Buiten Dagen van Oerrr echt een aanrader! Ga paddenstoelen zoeken op een paddenstoelenroute, ga op speurtocht met boswachter Ruben of lekker varen of wandelen. Of ga naar het strand: laarsjes aan, zakje mee voor schelpen en tikkertje spelen met de zee. Een natuurspeeltuin bezoeken is ook altijd leuk, zeker als jij er ook lekker kan zitten.

herfstvakantie

Ga op avontuur!

In Nederland liggen de avonturen letterlijk op straat. Als je aan Geocaching doet bijvoorbeeld! Je maakt eenvoudig een gratis account aan of download de app op je telefoon en je bent klaar om aan je avontuur te beginnen! Kan jij de schat vinden? Speuren in en om een echt fort? Het kan bij Geofort, waar je alles leert over verschillende wereldse thema’s. Een ontzettend leuk en leerzaam uitje!

Dat Nederland door de eeuwen heen heeft moeten strijden tegen het water weten we allemaal. Maar al dat water is ook nuttig. Ga maar eens naar FutureLand, oftewel de 2de Maasvlakte. Hier kom je alles te weten over de slimste en grootste haven van Europa: Rotterdam! Of ga op zoek naar antwoorden op opdrachten in een stad naar keuze tijdens een heuse speurtocht. Leer de stad spelenderwijs kennen en leer samenwerken!

herfstvakantie

Dagje pretpark

Een pretpark bezoeken is altijd een feestje! Je kan natuurlijk naar een van de bekendere pretparken gaan, maar je kan juist ook kiezen voor een kleiner pretpark. Hier vind je een aantal aanraders. Oktober is natuurlijk ook de maand waarin flink mag worden gegriezeld. In deze pretparken zijn spannende spookhuizen te vinden.

Ridder of kasteelvrouwe voor 1 dag

Het Muiderslot heeft 4 avonden in oktober (7, 14, 21 en 28 oktober) een heel gaaf evenement op de planning staan. Precies 350 jaar geleden werd het gebied rondom het Muiderslot bewust onder water gezet om de vijand tegen te houden. Bij Muiderslot onder Water krijg je tijdens een spectaculaire filmprojectie op het kasteel te zien hoe dat toen gegaan is. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer informatie en reserveer direct je kaarten. Maar er is meer te doen bij het Muiderslot. Van 15 tot en met 30 oktober worden er allemaal leuke activiteiten georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

Muiderslot Onder Water

In de herfstvakantie is het sowieso leuk om een kasteel te bezoeken. In Slot Loevestein kan je tijdens de herfstvakantie leren musketschieten, buskruit laten ontploffen en lekker klimmen. Of kom je kijken naar het Riddertoernooi? Kasteel Amerongen zal in de herfstvakantie helemaal donker zijn! Durf jij mee te doen aan een van de zaklampentochten? Tijdens deze spannende tochten loop je met een zaklamp door het kasteel terwijl je verhalen hoort over de vroegere bewoners.

Tips wanneer het buiten regent

Het komt in de herfst nogal eens voor dat het buiten regent. Een beetje regen is niet erg, maar wanneer het buiten bar en boos is, hebben we hier ook nog tips voor binnen!

herfstvakantie

Lekker binnen knutselen

Eigenlijk zou je in de weken voor de herfstvakantie al een beetje op zoek moeten naar kastanjes, bladeren, eikeltjes en andere leuke natuurlijke producten om mee te knutselen. Is het dan eens slecht weer, dan heb je thuis meer dan genoeg te doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest voor leuke herfstige knutselideeën (of ideeën voor Halloween)! Heb je nog geen Pinterest account, dan kan je die eenvoudig en gratis aanmaken. Herfstbladeren kan je bijvoorbeeld drogen tussen een dik boek en er daarna prachtige kunstwerken van maken. Of, ook leuk, gebruiken als sjabloon tijdens het verfspatten (met een tandenborstel). Met kastanjes en eikels kan je leuke poppetjes en diertjes maken. Kijk voor nog meer knutseltips in dit blog.

Gezellig film kijken


Het regent dat het giet en het waait ook nog eens stevig. Dit weer leent zich uitstekend voor een filmmiddag! Maak de popcorn maar alvast warm want hier zijn wat filmtips. Op Disney + is Raya and the last Dragon (uit 2021) echt een aanrader. Deze film is overigens ook te huur via Pathé Thuis. Cinderella (2021) is ook een leuke film. Deze film is ook te zien via Pathé Thuis, maar als je Prime Video hebt, kan je hem daar ook op zien. Ook te huur bij Pathé Thuis: De Bad Guys, Sing 2, De Piraten van Hiernaast 2, Hopper en De Drekkies. Op Netflix is Zeppos – Het Mercatorspoor voor oudere kinderen echt erg leuk. Zelf op zoek naar een leuke film? Kijk dan ook eens naar deze tips.


Credits foto’s: www.canva.com, OpstapmetLisa en het Muiderslot

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox