Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Geschreven op 7 februari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Voorjaarsvakantie

Het is weer bijna voorjaarsvakantie! Voor wie niet weggaat is het soms een uitdaging om wat leuks te bedenken. Gelukkig mag er nu weer veel meer open dan vorig jaar rond deze tijd, maar de uitdaging zit ‘m toch vooral in het weer. Want het kan in februari echt alle kanten op! Wij hebben tips voor je voor buiten én binnen!

Voorjaarsvakantie tips voor buiten

Kinderen kunnen natuurlijk het beste buiten uitrazen. Neem ze daarom lekker mee naar het bos, het strand of naar een leuke natuurspeeltuin. Ook Tiengemeten is een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan. Je moet zelfs een stukje met de pond over, hoe spannend is dat! Neem wel droge kleding mee, want je weet het nooit daar. Nog meer leuke speeltuinen vind je in ons eerder verschenen blog. Ook leuk: een speurtocht. Dat kan je eigenlijk in elke stad wel doen. De kinderen vinden het leuk, maar ook voor jou is het een aanrader. Je gaat een stad ineens met heel andere ogen bekijken. Onlangs deden wij een fotospeurtocht in Amersfoort. Veel VVV’s hebben online leuke stadswandelingen. Dus trek er lekker op uit!

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie tips voor binnen

Regent het of is het te koud om lang buiten te zijn? Geen probleem! Ook overdekte plekken zijn weer te bezoeken! Voor de allerkleinsten is een bezoek aan Peppa Pig World echt een beleving op zich! De vestiging in Leidschendam is pas open sinds 10 februari, dus gloednieuw! Zijn jouw kinderen creatief? Ga dan lekker met ze knutselen. In het blog Knutselen met kinderen geven wij tips om lekker creatief bezig te zijn met de kleintjes. Buiten de deur creatief aan de slag? Breng dan een bezoek aan Villa Zebra in Rotterdam. Meiden thuis? Organiseer dan eens een beautymiddag.

Voorjaarsvakantie

Of ga lekker binnenshuis tuinieren! Het hebben van een eigen moestuin is heel hip. Je kan je kinderen het vuile werk laten opknappen door de zaadjes in de potgrond te steken. En ook leuk: ze kunnen helpen sjouwen in het tuincentrum! Oudere kinderen? Dan is een bezoek aan een Instagram museum echt een leuk uitje! Ze zullen de rest van de dag druk bezig zijn met het posten van hun foto’s.

De leukste musea om in de voorjaarsvakantie te bezoeken

Op zoek naar een leuk museum voor het hele gezin? Dan is Naturalis natuurlijk altijd een aanrader. Leuk en ook nog eens leerzaam! Het Maritiem Museum staat letterlijk bol van de activiteiten voor kinderen en ook het Nationaal Militair Museum maakt vast indruk! Zijn ze bij jou thuis gek van sterren en planeten? Dan is de Space Expo zeker heel leuk! Voor de allerkleinsten een echte aanrader: het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier zijn heel veel leuke activiteiten te doen en jouw kindje vermaakt zich er vast prima. Nog veel meer tips voor een museumbezoek vind je in ons eerder verschenen blog.

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie tips voor het hele gezin

Met je gezin in een lelijke eend door het Westland toeren? Dat kan bij: Eenden Tours Westland. Je kan een tour doen met je eigen huishouden, maar ook met een ander gezelschap. Je zit immers in een eigen auto, dus het is ook nog eens hartstikke Corona proof! Je wordt met een routebeschrijving op pad gestuurd en rondgeleid door het mooie Westland. Naast het genieten van de omgeving is er ook een doel. De kinderen krijgen een bingokaart mee om onderweg allerlei objecten te herkennen en te kunnen afstrepen om BINGO te halen!

Ook leuk om te doen: een autopuzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Puzzel samen alle antwoorden bij elkaar en kom langs spannende forten! Of breng een bezoek aan het eiland Pampus met het spannende fort!

Voorjaarsvakantie

Zijn jullie graag op het water? Boek dan eens een vaartocht, bijvoorbeeld bij Rederij Loenen aan de Vecht. Een vaartocht duurt minimaal 2 uur en is inclusief catering. Je kan via de website van de rederij een boeking maken voor een dag en een tijdstip naar keuze en gelijk een keuze maken in de catering die je wilt hebben.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.