Leuke tips voor de voorjaarsvakantie

Geschreven op 1 februari 2024
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Voorjaarsvakantie!

partnercontent

Het is weer bijna voorjaarsvakantie! Voor wie niet afreist naar de piste is het soms een uitdaging om wat leuks te bedenken. De uitdaging zit ‘m vooral in het weer. Want het kan in februari echt alle kanten op! Wij hebben tips voor je voor buiten én binnen!

Voorjaarsvakantie tips voor buiten

Kinderen kunnen natuurlijk het beste buiten uitrazen. Neem ze daarom lekker mee naar het bos, het strand of naar een leuke natuurspeeltuin. Ook Tiengemeten is een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan. Je moet zelfs een stukje met de pont over, hoe spannend is dat! Neem wel droge kleding mee, want je weet het nooit daar. Nog meer leuke speeltuinen vind je in ons eerder verschenen blog. Ook leuk: een speurtocht. Dat kan je eigenlijk in elke stad wel doen. De kinderen vinden het leuk, maar ook voor jou is het een aanrader. Je gaat een stad ineens met heel andere ogen bekijken. Onlangs deden wij een fotospeurtocht in Amersfoort maar we hebben ook een leuke tip in Delft.

voorjaarsvakantie

Lekker wandelen

Veel VVV’s hebben online leuke stadswandelingen, zoals de stadswandeling die wij deden in Deventer. Dus trek er lekker op uit! Met een app op stap? Dat kan met de wandelingen van Walk The City. Download de app, kies zelf een instappunt en je kan meteen beginnen: Walk Smart, Walk the City! Liever een offline wandeling met een spannend tintje? Dan zijn de duistere stadswandelingen van The Little Walk of Horrors een aanrader. Tijdens je Horrorwalk kom je langs plaatsen en gebouwen met  een bloederige geschiedenis of spookverhaal. Geschikt vanaf 12 jaar en dus leuk om te doen met oudere kinderen. Liever lekker wandelen in een mooi natuurgebied? Dan is een wandeling in de Ouderkerkerplassen heerlijk vertoeven. Tijdens de voorjaarsvakantie mag de hond ook mee! En na afloop haal je wat lekkers bij de Take Away van Paviljoen a/d Plas.

voorjaarsvakantie

Leuke activiteiten binnen én buiten

Op zoek naar een leuk dagje uit wat je zowel binnen als buiten kan doen? Dan is Adventure City écht een aanrader! Dit fantastische klimpark in Rotterdam heeft naast 5000 m² outdoor plezier ook 2000 m² aan indoor vertier. Zo kan je met ieder weertype lekker je kinderen, en jezelf, laten uitrazen. Er zijn challanges voor ieder niveau, dus je kan jezelf lekker uitdagen. Ook leuk is een bezoek aan Geofort. Op dit spannende forteiland is van alles te doen, te zien, te leren en te beleven wat te maken heeft met onze aarde. Ook een bezoek aan Museumeiland Biesbosch is ook heel geschikt voor liefhebbers van water. Zowel binnen als buiten (onder andere op het water!) is er van alles te zien en te doen.

voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie tips voor binnen

Regent het of is het te koud om lang buiten te zijn? Geen probleem! Ook voor binnen hebben we leuke tips! Voor de allerkleinsten is een bezoek aan Peppa Pig World echt een beleving op zich! De vestiging in Leidschendam is pas open sinds 10 februari, dus gloednieuw! Zijn jouw kinderen creatief? Ga dan lekker met ze knutselen. In het blog Knutselen met kinderen geven wij tips om lekker creatief bezig te zijn met de kleintjes. Buiten de deur creatief aan de slag? Breng dan een bezoek aan Villa Zebra in Rotterdam. Meiden thuis? Organiseer dan eens een beauty middag. Heb je tieners in huis? Dan sla je de spijker op z’n kop als je naar een Instagram museum gaat.

Voorjaarsvakantie

Of ga lekker binnenshuis tuinieren! Het hebben van een eigen moestuin is heel hip. Je kan je kinderen het vuile werk laten opknappen door de zaadjes in de potgrond te steken. En ook leuk: ze kunnen helpen sjouwen in het tuincentrum! Oudere kinderen?

De leukste musea om in de voorjaarsvakantie te bezoeken

Op zoek naar een leuk museum voor het hele gezin? Dan is Naturalis in Leiden natuurlijk altijd een aanrader. Leuk en ook nog eens leerzaam! Het Maritiem Museum staat letterlijk bol van de activiteiten voor kinderen en ook het Nationaal Militair Museum maakt vast indruk! Zijn ze bij jou thuis gek van sterren en planeten? Dan is de Space Expo zeker heel leuk! Voor de allerkleinsten een echte aanrader: het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Hier zijn heel veel leuke activiteiten te doen en jouw kindje vermaakt zich er vast prima. Nog veel meer tips voor een museumbezoek vind je in ons eerder verschenen blog.

Voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie tips voor het hele gezin

Met je gezin in een lelijke eend door het Westland toeren? Dat kan bij: Eenden Tours Westland. Je kan een tour doen met je eigen huishouden, maar ook met een ander gezelschap. Je wordt met een routebeschrijving op pad gestuurd en rondgeleid door het mooie Westland. Naast het genieten van de omgeving is er ook een doel. De kinderen krijgen een bingokaart mee om onderweg allerlei objecten te herkennen en te kunnen afstrepen om BINGO te halen!

Ook leuk om te doen: een autopuzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies. Puzzel samen alle antwoorden bij elkaar en kom langs spannende forten! Of breng een bezoek aan het eiland Pampus met het spannende fort! Een roadtrip maken door Nederland is altijd leuk, ook met de kinderen. We schreven hier eerder een blog over want er zijn heel veel leuke roadtrips om te doen in ons land, óók in de voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie

Zijn jullie graag op het water? Boek dan eens een vaartocht, bijvoorbeeld bij Rederij Loenen aan de Vecht. Een vaartocht duurt minimaal 2 uur en is inclusief catering. Je kan via de website van de rederij een boeking maken voor een dag en een tijdstip naar keuze en gelijk een keuze maken in de catering die je wilt hebben.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox