De fijnste reisverhalen om toch een beetje op vakantie te zijn

Geschreven op 14 mei 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Reisverhalen uitgelicht

Vanwege de coronacrisis kunnen we nu niet op vakantie. Dat is erg jammer, zeker als je al iets op de planning had staan. Om toch een beetje in de reisstemming te komen, hebben wij de mooiste reisverhalen voor je gevonden. Ben je thuis én toch een beetje op vakantie! Wat ook fijn is: je kan de boeken direct bestellen bij Paagman!

Alleen van Tim Voors

In het boek Alleen beschrijft Tim Voors zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Dat is een wandeltocht van maar liefst 4286 kilometer! Tijdens zijn bizarre tocht van 6 maanden ervaart hij van alles! Tim schrijft alsof je er zelf bij bent, dus een heerlijk alternatief voor een vakantie. En dat zonder moe te worden! Dit boek is echt een aanrader en je wilt het eigenlijk het liefst in een keer uitlezen.

Wild van Cheryl Strayed

Het indrukwekkende Wild van Cheryl Strayed is een boek dat je niet snel zal vergeten. Deze jonge vrouw begon heel impulsief aan eveneens de Pacific Crest Trail nadat haar moeder was overleden en ze in scheiding lag. Zij liep haar 1700 km eigenlijk totaal onvoorbereid. Ook zij beschrijft haar verhaal met alle ups en downs alsof je er zelf bij was. Een prachtig boek dat eigenlijk iedereen zou moeten lezen, zeker in deze tijd!

Japanners komen nooit te laat van Gijs van Middelkoop

Gijs van Middelkoop neemt je in het boek Japanners komen nooit te laat mee op een reis door Japan. Samen met zijn vriendin Aimée stapt hij op de fiets in dit niet zo heel erg fietsvriendelijke land. Dat levert regelmatig hilarische taferelen op. Dus als je zin hebt in een bijzondere vakantie op de fiets, dan is dit boek zeker een aanrader!

Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood

Reisverhalen thuis vakantie (2)

De Nederlandse Miriam verlaat de Achterhoek voor een nieuw avontuur met haar man Peter in Mijn leven in de wildernis. Miriam heeft haar verhaal ook verteld aan Floortje Dessing in het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld. En een avontuur is het zeker! Beleef het met haar mee in haar prachtige boek.

365 dagen onderweg van Floortje Dessing

Dat Floortje Dessing voor haar werk veel in het buitenland zit, weet iedereen. Gelukkig mogen wij haar avonturen een beetje meemaken in haar boek 365 dagen onderweg. Dit boek laat niet alleen de leukste en mooiste bestemmingen zien, maar heeft ook heel veel praktische reistips die handig zijn voor wanneer we weer echt op vakantie mogen!

Katja was hier van Katja Schuurman

Katja Schuurman heeft, net als Floortje Dessing, al heel veel van de wereld gezien. En ze kan er nog leuk over vertellen ook! Haar reisavonturen vind je in het boek Katja was hier. Wanneer je haar boek leest kom je op plaatsen dichtbij én ver van huis en dat allemaal vanaf je eigen bank! Ook in dit boek vind je tips voor je eigen reizen en vakanties. Hopelijk kunnen we straks weer allemaal zelf op pad!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste tips en blogs? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!