Expositie ‘The Art of Aardman’ in Groningen

Geschreven op 29 november 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ingeborg
Ingeborg Hendriks
Expositie

Al jaren zijn wij liefhebbers van de animaties van Aardman. Niet iedereen is bekend met Aardman, maar wel met ‘Shaun the Sheep’ of ‘Wallace and Grommit’. Toen we hoorden dat er een expositie zou komen met werk van deze artiest, twijfelden we geen moment! We moesten naar The Art of Aardman!

Aardman in het Forum in Groningen

Art of Aardman expositie

Aardman maakt al sinds 1980 stopmotion films van kleipoppetjes. Klinkt al als een flinke klus, maar zo gedetailleerd als ze bij Aardman werken is uniek. Gezien de grote schare fans hebben ze nu een expositie die gehele wereld over reist. Na Melbourne, Seoul en Parijs, is deze te zien tot mei 2021 in het Forum in Groningen. Dat zijn 2 unieke plekken bij elkaar.

Over het Forum

The art of Aardman Expositie

Het Forum in Groningen is een opmerkelijk gebouw, waar de meningen over verdeeld zijn. Maar qua design en inrichting is dit er één zoals we er maar weinig van zijn. Ze hebben daarom ook diverse prijzen gewonnen, waaronder het beste gebouw in Nederland. De wirwar van de roltrappen zijn al speciaal, maar ook de diverse zitjes in de bibliotheek die door het hele gebouw te vinden zijn, geven een bijzondere look. Je kan tot aan het dak komen en vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over Groningen (als het niet mistig is, zoals bij ons het geval was…).

Prachtige expositie

The art of Aardman expositie

De expositie is prachtig. Van alle animaties die zijn gemaakt, zijn de echte sets te zien. Dan zie je pas hoe gedetailleerd de sets zijn. Maar ook de raket van Wallace and Grommit, of de vliegende kip van Chicken Run zijn er te zien. Een extra dimensie is dat je ook zelf stopmotion filmpjes kan maken. Er zijn diverse sets gemaakt, waar je met je eigen telefoon een filmpje kan maken. De fantasie krijgt helemaal vrij spel. Er is goed ingespeeld op de huidige Coronamaatregelen. Er staan overal desinfectiegel en schoonmaakmiddelen.

Speel zelf een rol!

De mooiste afsluiting is een grote set waar je zelf een rol kan spelen in een stopmotion film. Met natuurlijk de kenmerkende bril van de boer en zijn groene kaplaarzen. Echt een aanrader, ook al ben je niet echt bekend met Aardman. Je zal verwonderd zijn over het artistieke werk wat zij maken en opleveren. De expositie The Art of Aardman is nog te bezoeken tot en met 9 mei 2020.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief