De leukste culinaire strandtenten van 2021

Geschreven op 12 april 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Culinair

De zomer komt er weer aan en wat zitten we daar op te wachten! De lente is nog heel onrustig met lage temperaturen en regelmatig regen. En we zitten nog steeds in een onrustige periode rondom Corona waarbij we allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven. Maar hopelijk loopt de temperatuur komende tijd steeds een beetje meer op, laat de zon zich steeds meer zien en we mogen weer meer naar buiten! Gelukkig hebben ook de Nederlandse strandtenten toestemming gekregen van de overheid om in ieder geval met hun terrassen weer open te mogen, al is het aangepast. Maar waar kan je nou beter van deze zomer genieten dan aan de Nederlandse kust? Wij hebben daarom de leukste culinaire strandtenten voor je gevonden waar na de lockdown een ultiem vakantiegevoel krijgt.

Culinaire aan zee

Waar je vroeger na een dagje strand een patatje kocht op de weg naar huis, kan je nu al jaren genieten van heerlijke culinaire gerechten. De echte uitblinkers hierin hebben we voor in kaart gebracht.

Uluwatu

In Hoek van Holland aan de boulevard vind je Uluwatu. Uluwatu staat voor zon, zee, strand en lucht. Deze elementen vind je terug in de inrichting, sfeer en hun passie voor goed en eerlijk eten. Naast hoogwaardig vlees- en visgerechten, biedt de kaart ook veel ruimte voor veganistische en biologische gerechten. Echt genieten voor iedereen!

Beachclub Casa Verde

We blijven nog even in Hoek van Holland. Beachclub Casa Verde werkt voornamelijk met lokale ondernemers voor haar gerechten, dat maakt hen onderscheidend. Zo komen de pepers van Westland peppers en de groente bij Boeregoed. Voor de visliefhebbers; ze roken de vis in hun eigen visrokerij.

BAZ

Ga na een dagje Zandvoort of een lekkere strandwandeling daar op bezoek bij wijnbar BAZ. Daar schenken ze heerlijke en bijzondere wijnen. Neem daar een oester of een lekker stukje kaas bij en het genieten kan beginnen.

Meijer aan Zee

Meijer aan Zee in Zandvoort zorgt voor een heerlijke beleving op het strand. Gewoon genieten met de voeten in zand van een goed glas wijn of een heerlijke cocktail van de Meijer’s Cocktail Club. Maar helemaal genieten zijn de gezellige lange tafels, waar je buiten met vriendinnen op het strand kan genieten van de heerlijke gerechten.

Zilt aan Zee

Zilt aan Zee in IJmuiden is een heus strandrestaurant en dat is zeker niet onterecht. Op de BBQ bieden ze Life Cooking arrangementen aan. Maar nog leuker; eigenaar Fred van Beusekom, is regelmatig op het water te vinden om zeebaars en kabeljauw te vangen. Hij zorgt dus zelf voor de ‘Catch of the Day’, zo is het elke dag een verrassing wat er op de kaart staat.

Club Zand

Met een echte glazen kas op het strand, is Club Zand in Castricum uniek. Elke vrijdagavond organiseren zij daarin de ‘Food Market Friday’. De goed gevulde marktkraam midden in de Kas ligt dan vol verse vlees-, vis-, en groenten producten. Kies wat je wilt eten en het wordt direct voor je bereid in de keuken of op de braai. Geniet van de zelf gekozen maaltijd met de voeten in de zand.

Wil jij op de hoogte blijven van de leukste uitjes in Nederland? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook kans op leuke acties en prijzen!