Restaurants Weerribben-Wieden duurzaam de toekomst in

Geschreven op 3 februari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Duurzaam

Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken. Alle kleine beetjes helpen, zelfs in jouw eigen gezin. Maar ook onze favoriete locaties zijn goed bezig wanneer het gaat om duurzaamheid. Zo zijn de Restaurants Weerribben-Wieden, waaronder Restaurant ’t Binnenhof, OSS&ZYL Bakery-Bubbles-Bites en Eetcafé Giethoorn vallen, al hard op weg als het gaat om verduurzamen. Hieronder lees je wat ze allemaal al gedaan hebben en wat ze de komende maanden willen bereiken.

Duurzaam zijn: heel belangrijk!

Wilco Verschuren, eigenaar van de Restaurants Weerribben-Wieden: “We vinden het belangrijk om met duurzaamheid bezig te zijn. We hebben al behoorlijk wat zaken op orde en zullen in de nabije toekomst nóg meer gaan doen. We laten jullie, de lezers van OpstapmetLisa, graag weten welke stappen we al hebben genomen en wat we nog gaan doen om nog meer te verduurzamen dan we al doen. En hopelijk zien we jullie natuurlijk graag terug op een van onze mooie parken!”

Binnenhof paasloo

Hoe duurzaam zijn wij al?

“De Restaurants Weerribben-Wieden zijn al best duurzaam bezig. Zo kijken we in de aanschaf van nieuwe horeca-apparatuur eerst naar het energie-label van een apparaat. Onzuinige apparatuur komt er simpelweg niet meer in. Ook wordt oude apparatuur de komende tijd gefaseerd vervangen voor een duurzamer exemplaar. Op de nieuwe locatie in Giethoorn zijn alle apparaten al helemaal duurzaam. Daarnaast gaan we ook al heel bewust om met het verwarmen van de zalen en de restaurants. En alle sanitaire voorzieningen hebben slimme verlichting en kranen. Zo gaan de lichten alleen aan als er iemand in aanwezig is en gaan de kranen vanzelf uit. Voor de gasten hebben we elektrische laadpalen en we sturen informatie steeds meer digitaal toe in plaats van op papier. Zo gaan we papierverspilling tegen,” aldus Wilco.

Wat willen jullie met het oog op de toekomst?

“In de toekomst willen wij ernaartoe dat ook ons eigen Wagenpark waar mogelijk elektrisch zal worden. We doen al aan afvalscheiding (zo worden glas, papier en frituurvet apart gescheiden), maar in de toekomst willen we ons afval volledig gaan scheiden. Het lastige is dat de gemeente hier nog niet volledig op ingericht is, maar het streven is om dit in 2023 helemaal doorgevoerd te hebben.

Duurzaam Eetcafe Giethoorn

Duurzaam op het gebied van onze gerechten

“Ons vlees en vis is zoveel mogelijk duurzaam gevangen/gefokt. Daarnaast proberen we steeds meer vegetarische gerechten op de kaart te zetten. We zijn ook druk bezig om onze disposable lijn geheel te verduurzamen. Onze restaurants hebben de service om gerechten aan je vakantiehuis te brengen, dus daar willen we wat mee. Niet alleen willen we de materialen volledig verduurzamen, we willen ook de gasten informeren en stimuleren om het afval apart in te leveren. En we zijn ons aanbod van buffetten, barbecues en à la carte zo aan het inrichten dat er weinig food waste is zonder dat dit ten koste gaat van de juiste kwantiteit/kwaliteit verhouding,” zegt Wilco.

Belevingstuin

“Bij Restaurant ’t Binnenhof liggen de plannen klaar om de tuin en het terras helemaal om te bouwen naar een belevingstuin. De bedoeling is dat dit volledig wordt gemaakt met gerecyclede materialen. Voor de bewatering willen we gebruik gaan maken van regenwater en we willen biodiversiteit aanbrengen door vlinderstruiken, een bijentuin etc. Daarbij willen we ook uitleg aan de gasten gaan geven. Het is de bedoeling dat dit ook bij de andere twee restaurants straks gebeurd.”

Duurzaam

Ook de parken worden duurzaam

“Niet alleen de drie restaurants zijn druk bezig met het verduurzamen van hun bedrijf, ook de parken waarop ze staan gaan binnenkort verduurzamen. Het gaat hier om de volgende parken: Villapark de Weerribben (Restaurant ’t Binnenhof), Vakantiepark Giethoorn (Eetcafé Giethoorn) en Vakantiepark Waterstaete (OSS&ZYL). Je kan dus met een gerust hart vakantie op een van onze parken komen vieren!”


Credits foto’s: onze partner en www.canva.com. Dit blog is tot stand gekomen met onze partner Restaurants Weerribben-Wieden

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox