De leukste Halloween snacks en decoraties

Geschreven op 5 oktober 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Halloween snacks en decoraties

Op 31 oktober vieren we weer Halloween. Maar vanwege de nieuwe coronamaatregelen is het maar de vraag of de kinderen dit jaar langs de deuren mogen. Ontzettend jammer natuurlijk, maar dat betekent niet dat je helemaal niets aan Halloween kan doen! Je kan het thuis namelijk gezellig maken met griezelig lekkere snacks en leuke zelfgemaakte decoraties.

De lekkerste Halloween snacks

Halloween snacks

Op Pinterest kan je al je inspiratie vinden om helemaal los te gaan op griezelige snacks. Neem bijvoorbeeld de bijtgrage donuts! Het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn donuts (kant en klaar uit de winkel), eetbare oogjes en van die vampier gebitjes. Even proppen en voilà! Succes verzekerd! Om de oogjes op de donut te plakken gebruik ik altijd van die kleine decoratiestiften (chocolade) van Dr. Oetker. Werken prima als lijm!

Een komkommer slang is ook in een handomdraai te maken. Pak drie flinke komkommers, haal van twee komkommers de kontjes eraf. Snijd de komkommers in dunne plakjes en leg de komkommers tegen elkaar aan zodat ze een lange sliert worden. Doe aan de voor- en achterkant een kontje en drapeer de komkommer alsof het een slang is. Gebruik rode paprika voor de tong en de ogen en klaar! Een gezonde snack ook nog!

Halloween snacks

Mummiepizza’s zijn ook in een handomdraai klaar. Pak een aantal witte boterhammen, smeer deze in met pizzasaus en bedek vervolgens kriskras met reepjes kaas. Tot slot doe je er twee olijven als ogen op en je hebt mummiepizza’s! Natuurlijk nog wel even lekker afbakken in de oven (voorverwarmd, 10 minuutjes op 200 graden).

Er moet natuurlijk ook gedronken worden! Vul van die plastic handschoenen (niet die met poeder van binnen) met water (knoop erin!) en leg deze in de vriezer totdat ze volledig bevroren zijn. Pak een grote schaal die je helemaal vult met aanmaaklimonade (bijvoorbeeld aardbei met water) en hele lychee-vruchten. Die koop je in een pot. Deze doe je erin. Als de handen helemaal bevroren zijn, haal je de handschoen eraf en doe je die in de schaal. Ziet er supereng uit! (Tip voor volwassen: voeg een flinke scheut wodka toe, haha).

Worstenvingers zijn ook altijd lekker griezelig! Pak een blik (of een aantal blikken, afhankelijk van de grootte van je gezin) knakworsten en rol die in een dun velletje bladerdeeg. Even met een kwastje losgeklopt ei insmeren en als laatste een amandel als vingernagel opplakken. Twintig minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden (check tussendoor even de kleur) en je hebt een lekkere snack!

De leukste Halloween decoraties

PxHere pompoen

Natuurlijk kan je bij allerlei winkels leuke Halloween decoraties kopen. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken! En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Bij Halloween mogen pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Een echte jack-o-lantern maken doe je natuurlijk met het hele gezin. Misschien kunnen de kleinsten maar beter even wegblijven bij scherpe voorwerpen, maar ze kunnen natuurlijk wel helpen bij het leeghalen van de pompoen. Dat is een lekker smerig klusje dus dat is altijd goed.

Wat wel jammer is aan een gesneden pompoen is dat hij niet zo lang goed blijft. Wil je je pompoen langer bewaren? Beschilder hem dan met een griezelig gezicht! Hij gaat nog maanden mee op die manier!

Pak je buitendeur in met repen witte stof (bijvoorbeeld van een oud laken) en plak daar twee gigantische ogen op (bijvoorbeeld van karton). Dan heb je een echte mummiedeur! Relatief weinig werk maar met een reuzeleuk resultaat.

DIY Halloween

Maak je tuin extra griezelig met lichtgevende ogen. Wat heb je daarvoor nodig? Eigenlijk alleen wc-rollen, een schaar en glow-in-the-dark sticks. Oh ja, en het moet wel donker zijn. Knip griezelige ogen uit de wc-rol. Breek een glow-in-the-dark stick zodat die licht gaat geven. Stop deze in de wc-rol en verstop deze op verschillende (wel zichtbare) plekken in de tuin. Supergrappig effect!

Ook leuk voor in de tuin: tuinspoken! Die zijn heel gemakkelijk te maken als je van die tuinverlichting hebt die je in de grond steekt. Je hebt verder nodig: een paar lege glazen potten, witte en zwarte verf. Verf de potten wit en laat ze dogen. Wanneer ze droog zijn teken je met de zwarte verf twee ogen en een mond op de pot. Let er wel op dat je de pot straks op z’n kop gaat gebruiken, dus met de opening naar beneden. Schuif de pot met het spookgezicht over je tuinverlichting en klaar is kees!

Natuurlijk zijn er nog tal van andere leuke decoraties te bedenken en te maken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ga dan naar mijn Pinterestpagina want daar heb ik een bord gemaakt vol met leuke tips!

Fijne Halloween!