De leukste Halloween snacks en decoraties

Geschreven op 4 oktober 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Halloween

Op 31 oktober vieren we weer Halloween. En nu de meeste coronamaatregelen opgeheven zijn, kunnen we er weer een feestje van maken! Dus maak het thuis gezellig met griezelig lekkere snacks en leuke zelfgemaakte decoraties. Wij geven je in dit blog leuke tips!

De lekkerste Halloween snacks

Halloween cupcakes

Op Pinterest kan je al je inspiratie vinden om helemaal los te gaan op griezelige snacks. Neem bijvoorbeeld de Halloween cupcakes! Het enige dat je daarvoor nodig hebt muffinbeslag, gekleurde crème en fondant (kant en klaar uit de winkel). Even stylen en voilà! Succes verzekerd! Om versiering op de cupcake te plakken gebruik ik altijd van die kleine decoratiestiften (chocolade) van Dr. Oetker. Werken prima als lijm!

Een komkommer slang is ook in een handomdraai te maken. Pak drie flinke komkommers, haal van twee komkommers de kontjes eraf. Snijd de komkommers in dunne plakjes en leg de komkommers tegen elkaar aan zodat ze een lange sliert worden. Doe aan de voor- en achterkant een kontje en drapeer de komkommer alsof het een slang is. Gebruik rode paprika voor de tong en de ogen en klaar! Een gezonde snack ook nog!

Mummie worstenbroodjes’s zijn ook in een handomdraai klaar. Neem wat bladerdeeg een blik knakworsten en een paar snoepogen. Rol de worstjes in met het bladerdeeg en laat ruimte over bij het gezicht. Bak het bladerdeeg af (voorverwarmd, 10 minuutjes op 200 graden) en plak als het is afgekoeld de ogen erop.

Halloween mummies

Er moet natuurlijk ook gedronken worden! Vul van die plastic handschoenen (niet die met poeder van binnen) met water (knoop erin!) en leg deze in de vriezer totdat ze volledig bevroren zijn. Pak een grote schaal die je helemaal vult met aanmaaklimonade (bijvoorbeeld aardbei met water) en hele lychee-vruchten. Die koop je in een pot. Deze doe je erin. Als de handen helemaal bevroren zijn, haal je de handschoen eraf en doe je die in de schaal. Ziet er supereng uit! (Tip voor volwassen: voeg een flinke scheut wodka toe, haha).

Worstenvingers zijn ook altijd lekker griezelig! Pak een blik (of een aantal blikken, afhankelijk van de grootte van je gezin) knakworsten en rol die in een dun velletje bladerdeeg. Even met een kwastje losgeklopt ei insmeren en als laatste een amandel als vingernagel opplakken. Twintig minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden (check tussendoor even de kleur) en je hebt een lekkere snack!

De leukste Halloween decoraties

Halloween decoraties

Natuurlijk kan je bij allerlei winkels leuke Halloween decoraties kopen. Maar je kan ze natuurlijk ook zelf maken! En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Bij Halloween mogen pompoenen natuurlijk niet ontbreken. Een echte jack-o-lantern maken doe je natuurlijk met het hele gezin. Misschien kunnen de kleinsten maar beter even wegblijven bij scherpe voorwerpen, maar ze kunnen natuurlijk wel helpen bij het leeghalen van de pompoen. Dat is een lekker smerig klusje dus dat is altijd goed.

Wat wel jammer is aan een gesneden pompoen is dat hij niet zo lang goed blijft. Wil je je pompoen langer bewaren? Beschilder hem dan met een griezelig gezicht! Hij gaat nog maanden mee op die manier!

Pak je buitendeur in met repen witte stof (bijvoorbeeld van een oud laken) en plak daar twee gigantische ogen op (bijvoorbeeld van karton). Dan heb je een echte mummiedeur! Relatief weinig werk maar met een reuzeleuk resultaat.

Maak je tuin extra griezelig met lichtgevende ogen. Wat heb je daarvoor nodig? Eigenlijk alleen wc-rollen, een schaar en glow-in-the-dark sticks. Oh ja, en het moet wel donker zijn. Knip griezelige ogen uit de wc-rol. Breek een glow-in-the-dark stick zodat die licht gaat geven. Stop deze in de wc-rol en verstop deze op verschillende (wel zichtbare) plekken in de tuin. Supergrappig effect!

Ook leuk voor in de tuin: tuinspoken! Neem verschillende kleuren stof, zwart papier om een hoed en ogen mee te maken. Hang de spoken op in de tuin en klaar is kees!

tuin spoken

Natuurlijk zijn er nog tal van andere leuke decoraties te bedenken en te maken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ga dan naar mijn Pinterestpagina want daar heb ik een bord gemaakt vol met leuke tips!

Fijne Halloween!


Credit foto’s: Canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer tips en leuke blogs. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook meteen aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief