Tips voor een online nieuwjaars-borrel

Geschreven op 4 januari 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Online nieuwjaarsborrel

Helaas, een gezellige nieuwjaarsborrel met familie, vrienden of collega’s zit er ook dit jaar niet niet. Tenminste, niet op locatie! Thuis kan je namelijk prima een online nieuwjaarsborrel organiseren! Wij hebben tips voor je om het toch gezellig te maken.

De online nieuwjaarsborrel

We kunnen er niet meer onderuit: de online meeting. Maar wie zegt dat je online meeting niet gezellig kan zijn? Precies! Het is tijd voor een online nieuwjaarsborrel! Trommel je familie, vrienden en collega’s op en houd je borrel gezellig vanachter de computer. Je kan hiervoor Microsoft Teams, Zoom, Skype of Google Hangouts gebruiken. Deze tools zijn allemaal gratis en eenvoudig in gebruik. Kijk van tevoren dus even wat iedereen het prettigst vindt, zeker omdat opa en oma er ook mee moeten kunnen omgaan. Trek iets gezelligs aan, glaasje bubbels erbij en je bent helemaal klaar voor je online nieuwjaarsborrel!

Online nieuwjaarsborrel

Een leuke quiz

Een online nieuwjaarsborrel leent zich niet zo heel goed voor een niveautje “koetjes en kalfjes”. Het wordt namelijk al snel heel rommelig. Af en toe je microfoon uitzetten is niet erg, maar vergeet hem dan niet weer aan te zetten als je iets wilt zeggen. Deze vorm van borrelen leent zich trouwens wél goed voor het doen van een leuke quiz! Je kan dat laten doen door een professioneel bedrijf die bijvoorbeeld een Pubquiz voor je nieuwjaarsborrel samenstelt, maar je kan ook zelf aan de slag. Met Kahoot! kan je bijvoorbeeld leuke quiz met multiple choicevragen samenstellen, maar je kan ook gebruik maken van de Online Quiz Creator of Survey Monkey. Laat familieleden, vrienden of collega’s vragen aanleveren. Wijs een quizmaster aan die de vragen in de quiz zet en de lol kan beginnen!

Lekkere hapjes en drankjes

Natuurlijk is een borrel geen borrel zonder lekkere hapjes. Je kan natuurlijk zelf een nootje op tafel zetten, maar het is veel leuker om een borrelbox te bestellen! Dat kan zo simpel of uitgebreid zijn als je zelf wilt. Wij schreven eerder al een blog over borrelboxen, dus wellicht kan je hier inspiratie vandaan halen!

Online nieuwjaarsborrel

Online wijn- of bierproeverij

Wat ook leuk is om op afstand te doen, is een wijnproeverij. Er zijn verschillende aanbieders op dit gebied zoals de Wijnproeverijbox, de Wijnproever en ThuiswijnonlineLiever bier? Dat kan natuurlijk ook! Dat kan onder andere bij Bierproeven, Hellobier en Raad het Biertje.

Dus, organiseer je nieuwjaarsborrel dit jaar gewoon online! Supergezellig!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox