De modetrends van deze lente en zomer

Geschreven op 9 maart 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Claudia Flieger
Claudia Flieger

De lente staat voor de deur! Tijd om je garderobe eens flink op te pimpen. Onze stagiaire Claudia weet alles over mode en dus ook over de trends van de lente/zomer 2021. Lees snel verder voor haar modetips.

Breng de lente in je kast

Je ziet in het komende seizoen dat de scheidslijn tussen de trends voor thuis en de trends voor op kantoor steeds dunner wordt. We werken immers steeds meer vanuit ons eigen huis vanwege Corona. Werk en privé lopen daardoor steeds meer in elkaar over en dat zie je goed terug in de modetrends. Zakelijke kleding wordt hierdoor steeds comfortabeler. Het wordt allemaal wat informeler. Tijd dus om een nieuwe fashion statement te maken tijdens die Zoom meeting!

Pastelkleuren

modetrends lente en zomer

Bij alle fashionweeks zie je dat modeontwerpers bijgewerkte versies van de modetrends hebben gemaakt om zich aan te passen aan deze nieuwe levensstijl. Een van de grootste modetrends van de komende tijd zijn de pasteltinten. Deze zachte kleuren kunnen worden gecombineerd met andere pasteltinten, evenals neutrale tinten. Het zijn tinten die in bijna elke kleur kunnen worden verwerkt.

Pasteltinten zijn kleuren die vaak gebruikt worden voor blouses, T-shirts, topjes, kimono’s en overhemden. Ook laten de trends zien dat we deze lente en zomer een maatje groter dragen. Wat dus ook weer comfortabeler oogt en aanvoelt. De oversized look kan gemakkelijk binnen én buiten gedragen worden. We zien ook zachte, gedempte tinten die zacht en koel zijn. Wat je veel ziet de komende tijd is dat deze tinten zijn verwerkt in lichtgewicht stoffen zoals linnen, chiffon, organza & zijde. Een oversized look in pasteltinten zorgt er ook voor dat je comfortabel en toch netjes gekleed bent.

Flower Power

modetrends lente en zomer

De meeste ontwerpers begrijpen onze behoefte aan vrolijkheid als het gaat om de prints van het voorjaar. Je ziet bij de grootste ontwerpers namelijk moderne vintage bloemenprints.

Die vintage-stijl brengt ons in het voorjaar terug naar vroeger met een hedendaagse twist. Je zal deze prints terugzien in tops, broeken, rokken en jurken. Ook zachte, comfortabele stoffen zijn weer helemaal terug. Combineer deze drukke prints met effen items om te zorgen dat het geheel niet ’te’ druk wordt. Ook de Loungewear trend gaat gewoon door deze zomer, maar dan op een chique en elegante manier. Je oversized blazer met een wijde pantalon zorgt ervoor dat je je goed kan bewegen en de vintage bloemenprint zorgt ervoor dat je er trendy uitziet. Het fijne is dat je na het thuiswerken dit kostuum ook gewoon naar kantoor kan dragen.

Het is duidelijk dat mode, net als wij, staat te popelen om vrolijk open te bloeien. Beide kunnen niet wachten tot de zomer! Maar tot die tijd zitten we comfortabel, stijlvol en met mooie tinten achter ons bureau.

Lees ook eens onze blog over huispakken en volg ons op Facebook en Instagram voor meer inspiratie!