Wat te doen in februari

Geschreven op 23 januari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wat te doen in februari

partnercontent

In februari is er van alles te doen in Nederland! Wij hebben een aantal hoogtepunten voor je in een overzichtelijk blog verzameld. Met deze tips hoef jij je niet te vervelen in februari, dus wat ga jij doen deze maand?

Wat te doen in februari

FortGlow – een magische avondwandeling met culinaire verrassingen

Een aantal avonden in februari en maart staat er iets bijzonders op het programma bij Geofort. Dit spannende forteiland heeft een culinaire lichtjesroute voor je in petto. Tijdens deze prachtig verlichte avondwandeling ga je gewapend met een stormlampje langs verschillende punten waar je wordt verwend met een van de voorgerechten van dit 6-gangendiner. Uiteraard met bijpassende wijnen. Tijdens je wandeling worden je onderweg boeiende verhalen verteld over het forteiland en Geofort. De kaarten voor deze bijzondere avond uit gaan heel hard dus reserveer vandaag nog.

Wat te doen in februari

The Hague Highlights

Op zaterdag 3 februari, woensdag 7 februari en zaterdag 10 februari kan je bij Museum Escher in het Paleis in Den Haag genieten van prachtige lichtprojecties. De projecties zijn te zien vanaf 17:00 uur. The Hague Highlights is letterlijk een hoogtepunt van het jaar! Toegang is gratis.

Wat te doen in februari

Lekker schaatsen!

Of het in februari nog stevig gaat vriezen weten we natuurlijk niet, maar er kan wél geschaatst worden deze maand. De Schaatsbaan Rotterdam is bijvoorbeeld nog dagelijks open tot en met 24 februari. Er is een 400 meter baan, een funbaan en een curlingbaan. Ook het Cool Event in Scheveningen is deze maand nog te bezoeken. Dit winterpret evenement is nog te bezoeken tot en met 11 februari. Naast schaatsen wordt er van alles georganiseerd zoals fun curling, ijssculpturen maken en de après ski pub quiz. En tot 29 februari kan er bij Knus in het Delfste Hout worden geschaatst.

Wat te doen in februari

Het IJsbeelden Festival in Zwolle

Nog meer ijs, maar dan niet om op te schaatsen, vind je bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. Je kan de ijssculpturen komen bewonderen tot en met 25 februari. Dit jaar staan mythen en legenden centraal. Om de ijssculpturen en sneeuwbeelden te maken is natuurlijk veel sneeuw en ijs nodig: 275.000 kg sneeuw en 275.000 kg ijs bijvoorbeeld! Dit wil je echt niet missen!

Wat te doen in Februari

Op Light Safari bij Beekse Bergen

Ontdek de magie van het licht bij Safaripark Beekse Bergen deze winter! Tot en met 25 februari kan je bij dit spannende dierenpark in maar liefst 12 kleurzones genieten van 3000 lichtgevende dieren. Leuke tip voor de voorjaarsvakantie! Je kan voor dit evenement aparte kaarten bestellen of een combinatieticket kiezen met toegang tot het safaripark.

Wat te doen in Februari

Vier het Chinees Nieuwjaar mee!

Op zaterdag 10 februari viert China het Chinees Nieuwjaar. En 2024 is het Jaar van de Draak. En dat feest moet natuurlijk gevierd worden met verschillende leuke evenementen. In Den Haag wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd op 24 februari. Er is de hele dag feest in locaties als Chinatown en Het Atrium in de stad. Iedereen is welkom en toegang is gratis. Vooral de drakenparade is elk jaar weer een hele belevenis! In Rotterdam zijn er diverse evenementen om het Jaar van de Draak in te luiden verspreid over verschillende data. Zo zijn er vuurwerkshows, optochten en nog veel meer. Bekijk het hele programma in Rotterdam hier.


Foto’s: Fortglow, The Hague Highlights, Chinees Nieuwjaar Festival, Light Safari Beekse Bergen en IJsbeelden Festival Zwolle

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox