De mooiste boekenwinkels van ons land

Geschreven op 7 februari 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
boekwinkel

Wat hebben we het gemist: lekker urenlang snuffelen in de boekwinkel! Wist je trouwens dat er in Nederland heel mooie boekwinkels te vinden zijn? Wij hebben ze voor je op een rij gezet zodat ook jij kan genieten van de fijne sfeer die een boekenwinkel met zich meebrengt.

Dominicanen Maastricht

Een van de mooiste en meest bijzondere boekenwinkels in Nederland is wel die van Libris in Maastricht. Boekhandel de Dominicanen is namelijk gevestigd in een kerk. Naast de fantastische ambiance hebben ze ook een enorme collectie boeken om uit te kiezen. Je kan hier gemakkelijk een paar uur voor uittrekken!

boekenwinkel

Waanders Zwolle

Boekhandel Libris heeft echt iets met kerken, want ook boekenwinkel Waanders in Zwolle is gevestigd in een prachtige kerk. Deze boekenkerk, genaamd Broeren, heeft ook voor ieder wat wils! Naast talloze boeken kan je hier ook terecht voor tijdschriften en kantoorartikelen.

Waterstones Amsterdam

Boekwinkel Waterstones Amsterdam is gevestigd in een prachtig monumentaal pand aan de Kalverstraat. Je moet wel van Engelstalige boeken houden om hier te snuffelen, want Nederlandstalig komt helaas niet voor in het grote assortiment. Maar dat mag de pret niet drukken, want in deze boekenwinkel shoppen is hoe dan ook geweldig.

Boekenwinkel

Gianotten Mutsaerts

In Tilburg vind je de prachtige boekwinkel Gianotten Mutsaerts. In 2020 kreeg de winkel een totaal nieuwe uitstraling waardoor je er nu nóg meer thuisvoelt. Naast nieuwe boeken verkopen ze hier ook tweedehands boeken. Ben je moe geworden van al het boekengesnuffel? Beloon jezelf dan met wat lekkers in het gezellige lunchcafé.

Riemer Groningen

Voor wie in Groningen woont is boekwinkel Riemer vast een begrip. Riemer heeft een groot assortiment boeken waaronder ook veel Christelijke boeken. Maar dat is zeker niet alles! Van thrillers, tot romans, van Young Adult tot kinderboeken. Alles is er te vinden. En vergeet ook niet even te kijken bij de leuke spellen die de boekwinkel te koop heeft.

boekenwinkel

De Vries van Stockum Haarlem

Boekenwinkel De Vries en Stockum in Haarlem is gevestigd in een prachtig oud pand. Snuif de heerlijke boekengeur op en verlies jezelf volledig in de omgeving. Echt heerlijk om in rond te dwalen. Je krijgt er echt het huiskamergevoel.

Drvkkery Middelburg

Weekendje Zeeland voor de boeg? Dan is een bezoek aan de Drykkery in Middelburg zeker een aanrader. Deze gezellige boekenwinkel heeft zelfs een eigen brasserie! Naast het uitgebreide boekenassortiment kan je er ook terecht voor cadeaus, spellen en muziek.

kinderboekenwinkel

De mooiste boekenwinkels voor kinderen

Er bestaan ook speciale boekwinkels voor kinderen. Met lezen kan je immers niet vroeg genoeg beginnen! Onze gastblogger Louise heeft eerder een blog geschreven over de mooste boekwinkels voor kinderen. Je vindt het blog hier.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.