De leukste stadsstranden van Nederland

Geschreven op 6 maart 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
stadsstrand

Je hoeft echt niet aan de kust te wonen om naar het strand te kunnen. Er zijn namelijk best wel wat stadsstranden in ons land te vinden. Wij hebben de leukste voor jou in een blog verzameld. Laat die zomer maar komen!

Meadow op het Deventer Stadsstrand

Toen we Deventer bezochten werden we voor de lunch uitgenodigd bij Meadow. Wat erg jammer was, was toen wij er waren de regen met bakken uit de hemel kwam. Toch was het op het stadsstrand gezellig druk en waren er gelukkig genoeg droge plekjes te vinden. Het eten was heerlijk, en de eigenaar vroeg ons de volgende dag nog een keer langs te komen als het wat beter weer was. De volgende dag scheen de zon volop en werden we weer in de watten gelegd bij Meadow, dit keer met een heerlijke kop koffie. Zo gezellig, zo gastvrij… hier moet je echt een keer geweest zijn! Meadow gaat weer open op 1 april, dus dan is het weer genieten geblazen. En vanaf het stadsstrand heb je een prachtig uitzicht op de stad Deventer.

stadsstranden

Het Strand aan de Nieuwe Maas

In Vlaardingen vind je een stadsstrand waar het heerlijk vertoeven is. Het Strand aan de Nieuwe Maas is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend als het droog is. En in de zomervakantie is het stadsstrand ook op andere dagen open als het lekker weer is. De toegang is altijd gratis, tenzij er een evenement gehouden wordt. Dus houd wel de website in de gaten. Schepen kijken, lekker relaxen, eten, drinken, muziek luisteren en nog veel meer.

Strand Oog in Al (SOIA) in Utrecht

Aan de kanaalweg in Utrecht vind je stadsstrand Strand Oog in Al (SOIA). Als je eenmaal op die plek bent, wil je er niet meer weg. Heerlijk aan het water, eten en drinken binnen handbereik en er is genoeg te zien op het kanaal. Voor de kinderen is er een speeltuin, dus je kan er echt uren doorbrengen. Ook voor borrels en grotere groepen. Dan moet je van tevoren wel even reserveren.

stadsstrand

Stadsstrand DOT in Groningen

Stadsstrand DOT in Groningen is een van de weinige stadsstranden waar ook echt gezwommen kan worden. Het is gemakkelijk te herkennen aan het bijzondere ronde gebouw dat ernaast staat. Hier zit trouwens een filmzaal (nou ja, eigenlijk is dit het enige fulldome 3D-koepeltheater van Nederland) en een gastrobar in. Ook treden er dikwijls dj’s op. Maar ook op het veld is het er heerlijk.

Stadsstrand De Kade in Alkmaar

In de binnenstad van Alkmaar vind je stadsstrand De Kade. Er is zelfs een echt zandstrand! Dat zou je niet verwachten zo dicht bij het historische deel van de stad. Als je denkt dat je daar alleen ’s zomers kan genieten heb je het mis! Want in het najaar wordt De Kade omgetoverd tot een winterse lodge. Wat een pareltje!

stadsstrand

Stadsoever GOUDasfalt in Gouda

Houd je wel een beetje van urban en industrieel? Dan is Stadsoever GOUDasfalt misschien wel dé plek voor jou! Dit fijne stadsstrand ligt naast een voormalige asfaltfabriek. Je vindt op het terrein onder andere allemaal maatschappelijk verantwoorde ondernemingen, maar ook een heerlijk stadsstrand. Er is veel zand en vele lig- en zit mogelijkheden.

Stadsstrand IJburg in Amsterdam

Ook Amsterdam heeft haar eigen stadsstrand. Op Stadsstrand IJburg in Oost-Amsterdam is echt van alles te doen. Je kan er volleyballen, skaten, voetballen en zelfs leren suppen en surfen! Bij dit stadsstrand hoef je je dus echt niet te vervelen.  Er is ook heel veel te doen voor jongeren. En voor de inwendige mens staan er foodtrucks waar je heerlijk eten en drinken kan halen!

Paviljoen a/d Plas, strandje vlakbij Amsterdam

Paviljoen a/d PLASIn Ouderkerk aan de Amstel vind je het hele jaar door Strandpaviljoen a/d Plas. Hier kan je lekker eten én uitgebreid kan chillen of neerploffen na een mooie wandeling in de omliggende natuur. Bij mooi weer kan je er genieten op een strandbedje of op het terras of als je een feestje wilt geven ben je hier ook aan het juiste adres. a/d PLAS is van woensdag tot en met zondag dagelijks vanaf 10:00 uur geopend en het parkeren is gratis.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox