De mooiste trouwlocaties van Nederland

Geschreven op 11 februari 2020
Leestijd 8 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Trouwen is voor ieder stel een hele bijzondere gebeurtenis. Of het nu jouw allereerste huwelijk is, of dat je als voor de tweede of derde keer trouwt. Ieder huwelijk moet special zijn. En dus ook de locatie waar je trouwt.

Natuurlijk kan je op ieder gemeentehuis jouw trouwgeloftes uitspreken. Maar hoe bijzonder is het om jouw huwelijk te sluiten op een speciale trouwlocatie?

Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van bijzondere trouwlocaties in een aantal grote steden in Nederland en speciale plekken.

Trouwlocatie Den Haag

Meestal verplaatst een trouwgezelschap zich na de huwelijksplechtigheid en het schieten van de trouwfoto’s naar een mooi restaurant waar heerlijk gegeten en getoost kan worden. Frans restaurant Fouquet is een van die prachtige restaurants in Den Haag, waar je niet alleen met het gezelschap kan genieten van een heerlijk menu, maar ook nog eens de gehele trouwceremonie kan laten plaatsvinden. Naast meer dan voldoende plek in het restaurant heb je hier ook beschikking tot een mooie lichte serre, een patio en een afgescheiden plek voor private dining.

Wil jij je echt als een prinses voelen op jouw trouwdag? Dan maakt een huwelijksceremonie in Hotel Des Indes jouw sprookjesbruiloft helemaal af. En natuurlijk kan je hier ook gelijk terecht voor jouw huwelijksnacht.

Een andere bijzondere trouwlocatie vind je midden in de oude binnenstad van Den Haag. Het Spaansche Hof is een prachtig 17-eeuws stadspaleis met romantische salons en een prachtige binnentuin.

Hoe romantisch is het om te trouwen op het strand? Zeker wanneer je jouw trouwdatum gepland hebt in de zomer en je een grote kans maakt op mooi weer.

Er zijn verschillende strandtenten in Den Haag waar je kan trouwen, maar de trouwlocaties Beachclub Titus en Beachclub At Sea vind je ook nog eens op de mooiste strandopgang van Den Haag!

Trouwlocatie Amsterdam

Amsterdam staat om heel veel dingen bekend, zo ook om haar grachten. Hoe bijzonder is het dan om jouw huwelijk te sluiten tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Bij Rederij Nassau kan je een luxe salonboot als trouwlocatie kiezen. En na de trouwplechtigheid zelf blijf je gewoon doorvaren voor een uitbundig feest, een intieme lunch, mooie grachtentocht met gezellige borrel of een romantische tocht over de Amstel met een diner aan boord.

Wil je wel in Amsterdam trouwen, maar ook een mooi stuk groen om je heen hebben? Dan is Het Rijk van de Keizer the place to be. Hier kan je trouwen midden in het nieuwe gebied “De Tuinen van West“. Of je nu wilt trouwen in de binnentuin, het Amfitheater, op blote voeten dansen rondom het vuur of rond de moestuin: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je trouwen in een kerk? Kies dan voor de magnifieke zeventiende-eeuwse Koepelkerk in Amsterdam. Een unieke vijfsterrenlocatie midden in het bruisende hart van de hoofdstad met een breed scala aan mogelijkheden voor elk droomhuwelijk! Zo kunnen jullie per boot arriveren aan de eigen aanlegsteiger, elkaar het jawoord geven in de historische Koepelzaal en een receptie of feest houden in de bovenzalen van de Koepelkerk of in het stijlvolle Renaissance Amsterdam Hotel dat direct aan de kerk verbonden is.

Trouwlocatie Rotterdam

De meest ultieme trouwlocatie van Rotterdam is wel de Euromast. Hier geef je elkaar het ja-woord op 100 meter hoogte en proost je op jullie huwelijk, terwijl je samen geniet van een prachtig uitzicht op de stad. Je sluit jouw huwelijksdag af met een heerlijk diner waarbij je op de achtergrond de tienduizenden lichtjes van de stad Rotterdam ziet om vervolgens samen met jullie gezelschap te feesten tussen de sterren! En om de avond helemaal compleet te maken kan je overnachten in één van de twee bruidssuites van de Euromast.

Blijf je liever met beide voeten op de grond, omdat je die dag toch wel in de zevende hemel bent. Het Heerenhuys in Het Park bij de Euromast is ongetwijfeld een van de meest romantische trouwlocaties in Rotterdam. Maak foto’s in de mooi aangelegde tuin, met uitzicht op de Euromast. Je beleeft hier nog echt een stuk historie in deze moderne stad.

Droom je van een bohemian chic festival bruiloft, een klassieke huwelijksdag met prachtige bloemstukken of willen jullie elkaar het ja-woord geven te midden van de natuur? Dan ben je bij het Huys ten Donck in Ridderkerk, bij Rotterdam aan het juiste adres! Het persoonlijke, stijlvolle en authentieke interieur, het statige Huys en het romantische park maken jullie droom werkelijkheid. Elk hoekje hier biedt een prachtig plaatje voor een bruidsreportage.

Ben jij een Rotterdamse in hart en nieren en wil je trouwen op een plek waar je volop Rotterdam ademt? Dan is Boompjes Rotterdam de plek waar je moet zijn. Hier trouw je alsof je bijna op de Maas staat, tussen de Willemsbrug en Erasmusbrug in op een prachtige, moderne metropolisch ogende locatie.

Trouwlocatie Utrecht

In het hart van de Utrechtse binnenstad vind je Stadskasteel Oudaen. Wil jij een chique of speelse sfeer? Entree maken over de Oudegracht of via het water? Trouwen in één van de (vernieuwde) zalen of liever in onze bierbrouwerij? Uitgebreid dineren, lunchen of gezellig borrelen? Het kan allemaal! Een stadsbruiloft in een klassiek kasteel met een eigentijds tintje: dat is trouwen bij Oudaen.

Op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk op het Utrecht Science Park vind je de Botanische Tuinen. Hier groeien ruim 9.000 soorten planten van over de hele wereld en is misschien wel de mooiste trouwlocatie van Utrecht. Via de gemeente Utrecht kan je aangeven dat je jouw huwelijksplechtigheid op dit prachtige terrein wilt laten voltrekken en je wordt met de juiste mensen in contact gebracht. En natuurlijk laat je hier ook de meest mooie trouwfoto’s maken.

Fort bij Vechten is wel een hele bijzondere locatie om te trouwen. Het fort is gebouwd tussen 1867 en 1870 om Utrecht te beschermen en tegenwoordig een romantische locatie voor een huwelijk. Het fort beschikt over een sfeervolle locatie waarin de trouwplechtigheid, het diner én het feest plaats kunnen vinden. Ook biedt het fort een prachtig decor voor fotorapportages en meerdere activiteiten ter vermaak van de gasten.

Trouwen in een kasteel

Is jouw droom om te trouwen op een prachtig Frans Château, maar wil je daar niet helemaal voor afreizen naar Frankrijk? Dan is Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul jouw locatie! De 16 salons en zalen met een capaciteit tot 1.000 personen bieden een diversiteit aan mogelijkheden.

Bij mooi weer verleiden de terrassen en de Rozentuin tot een prachtige buitenbruiloft.

Een huwelijk is over het algemeen als een sprookje. Maak dit sprookje helemaal af door te trouwen op Slot Zeist. Slot Zeist is zonder twijfel de meest romantische en meest complete trouwlocatie voor jullie ja-woord: vraag je aanstaande in de Theekoepel, trouw in de sprookjesachtige Spiegelzaal, organiseer de receptie in de Willemszaal, maak de fotoreportage in de vorstelijke tuinen, geniet van een familiediner in de Blauwe zaal en geef een sprankelend feest in de Slotzaal.

Een van onze favoriete kastelen in Nederland is Kasteel de Haar. En ook op dit landgoed kan getrouwd worden. Dus wil jij graag trouwen in of rondom het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land? Dat kan! Als een echt sprookjesslot rijst het op uit een imposant park, omringd door oude tuinen en waterpartijen. Je kan de huwelijksvoltrekking laten plaatsvinden in de Kapel, in een van de kasteeltuinen en zelfs in het kasteel zelf.

Trouwen op een landgoed

Trouwen op een landgoed is toch wel op en top romantisch. Jachthuis Beukenrode, midden in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, is ongekend romantisch. Jullie kunnen elkaar het Jawoord zowel binnen geven in de stijlvolle trouwzaal, als buiten in de romantische Engels aangelegde landschapstuin. Ook een kerkelijke of spirituele inzegening kan plaatsvinden op dit prachtige Landgoed.

Landgoed Te Werve ligt in een beschermd natuurpark van 26 hectare in Rijswijk. Via de oprijlaan van het landgoed bereik je het monumentale landhuis en vanaf het terras heb je uitzicht op de duiventoren. Het landgoed beschikt over meerdere stijlvolle ruimtes die deels met elkaar kunnen worden verbonden. Bij mooi weer kan je gebruik maken van het terras met uitzicht op de prachtige vijver of zelf buiten de huwelijksvoltrekking laten plaatsvinden.

Het droomeiland Vidaa is een prachtige locatie onder de rook van Rotterdam bij Bergschenhoek om jouw huwelijk te voltrekken. De romantisch versierde bruggen, de originele Ger, het prachtige prieel in het bos en jouw eigen pontje om naar jouw gasten toe te gaan, maken het eiland uniek en uitermate geschikt voor jouw droombruiloft, een sfeervolle belevenis.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief