Duurzaam de herfst in!

Geschreven op 29 september 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Duurzaam

Duurzaamheid staat bij iedereen hoog in het vaandel. We moeten ook wel, want er moet iets veranderen. Ook bedrijven verduurzamen hun producten steeds meer. Zo wordt er minder plastic gebruikt en worden huizen beter geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Maar jij kan als consument ook op kleine schaal je steentje bijdragen. Vandaar dit blog! Met tips om je leven leuker te maken én je bent nog eens goed bezig ook!

Duurzaam

Duurzaam in huis

De herfst staat voor de deur en op dagen dat het regent en stormt zullen we meer in huis doorbrengen. Maak het daarom gezellig! Maar wist je dat gezelligheid ook duurzaam kan? Koop een lekkere warme plaid voor op de bank zodat bijvoorbeeld de verwarming niet zo hoog hoeft. Klippan bijvoorbeeld, verkoopt Zweedse dekens en plaids. Heerlijk warm want ze zijn gemaakt van echte wol! Ook de dekens en plaids van Yumeko zijn 100% biologisch en dus duurzaam.

Ook (Shop Like You) Give a Damn verkoopt naast de mooste duurzame en 100% vegan woonaccessoires de lekkerste plaids. Zo hoef jij het in huis nooit koud te hebben! Warm blijven in de herfst en winter buitenshuis kan ook duurzaam! Bij Knit Factory, een oer-Hollands bedrijf, vind je prachtig gebreide sjaals, mutsen, vesten etc. Ze hebben trouwens ook stoere woonaccessoires.

duurzaam

Woonaccessoires, maar dan duurzaam

Bij WAARenhuis.nl vind je allemaal woonaccessoires. Mooi en duurzaam! Je vindt er ook leuke cadeaus! Bij Aiymes vind je prachtige handgemaakte woonaccessoires. Veel hout dus lekker stoer en helemaal Hygge. Voor mooie rieten manden en plantenpotjes moet je bij Green Picnic zijn. En een groot assortiment Fairtrade producten vind je op Ikshopfair. Je vindt op deze website veel verschillede ecologische merken zoals Fairforward, BsaBOnly Natural en nog veel meer. Eco Giving is niet direct een woonaccessoirewinkel, maar ze verkopen wel heel leuke spulletjes. Ze verzorgen bijvoorbeeld ook leuke brievenbuscadeautjes en borrelpakketten. Allemaal duurzaam natuurlijk!

dUURZAAM

Gezellige duurzaamheid

Planten in je huis staan niet alleen gezellig, ze zijn ook nog eens goed voor je. Zo zijn planten luchtzuiverend en zorgen ze ook voor een opbeurend gevoel. Bij Plantje.nl kan je kiezen voor de Groene Kneusjesbox. Hierin zitten 10 tot 12 plantjes met een klein schoonheidsfoutje. Red jij deze plantjes van een enkeltje stort? Mocht je 10 tot 12 plantjes echt teveel vinden, dan kan je ook kiezen voor de Halve Groene Kneusjesbox. Met de helft minder plantjes dus. En allemaal rechtstreeks van de kweker!

Ben je een fan van vleesetende planten? Bij Vleesetendeplant.nl heb je ook een kneusjesmix. Deze mix is niet meer geschikt voor de reguliere verkoop maar met wat extra liefde krijg jij ze er weer bovenop! Oase Rotterdam, in het oude gebouw van scheefswerf de Delft, is een plek waar alles wat duurzaam is samenkomt. Zo komt er een heus plantenasiel waar planten een tweede kans krijgen.

Duurzaam

Een duurzame kinderkamer

Op zoek naar duurzame meubels voor in de kinderkamer? Dan moet je echt een kijkje nemen op de site van Laura en James. Voor de baby shop je duurzaam bij Ukkepuk en DertigZes. Steeds meer mensen kiezen voor speelgoed van hout in plaats van van plastic. Dit is duurzaam en bovendien vrij van giftige stoffen. Kleine kinderen stoppen immers alles in hun mond. Bij De Woonzolder vind je prachtig speelgoed voor binnen en buiten. Bij Greenjump vind je naast het leukste houten kinderspeelgoed ook allerlei ecologische spulletjes voor de baby- en kinderkamer. Bij Villa Hoera vind je altijd wel iets leuks, ze hebben ook veel muziekinstrumenten voor kinderen en heuse klimtoestellen voor in de kinderkamer!

duurzaam

Duurzaam eten op z’n zero waste

Veel levensmiddelen zitten helaas nog verpakt in plastic materialen. Nou, niet bij Pieter Pot! Hier doe je namelijk verpakkingsvrij boodschappen. Groenten en fruit dat eigenlijk niet in de supermarkt komt te liggen omdat het er anders uitziet, maakt niet dat ze minder gezond en lekker zijn. Haal daarom je groenten en fruit bij Kromkommer. Duurzaam en actief boodschappen doen? Dat doe je op de fiets! Bij Fietsenvoormijneten vind je waar je dat kan doen. Driedubbel gezond dus! Via de app van TooGoodToGo  kan je voedselverspilling tegengaan door voedsel te kopen dat normaal zou worden weggegooid terwijl er niets mis mee is!

Met deze tips kom jij helemaal duurzaam de herfst door!


Credit foto’s: Canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer tips en leuke blogs. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook meteen aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief