Een heerlijke high tea bij Blizz in Boekel

Geschreven op 4 oktober 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
high tea bij Blizz

partnercontent

Dát was lang geleden; een heerlijke High Tea! De laatste keer was denk ik met mijn zussen en moeder toen mijn zusje trouwjurken ging passen en wij met haar mee mochten. Vandaag ging ik met twee vriendinnen op weg naar Boekel in Noord-Brabant waar we genoten van een luxe High Tea bij Blizz en elkaars gezelschap! Door de nieuwe eigenaren is er een aparte ruimte in feeërieke sfeer prachtig ingericht als Tearoom. In het echt nog mooier dan op de foto’s van de website!

Bourgondisch Brabant

De eigenaar ontving ons met Brabantse hartelijkheid. Jawel, we zijn in Bourgondisch Brabant gearriveerd! De Prosecco vooraf was met een speciale twist die ik hier niet zal verklappen. Origineel! Ik koos omdat ik BOB was de non-alcoholische versie die er niet voor onder deed. Vervolgens genoten we van een heerlijk huisgemaakt soepje.  

high tea bij Blizz

Heerlijke gerechten

Tijd voor een etagère vol hartige en zoete lekkernijen. Wauw, wat een diversiteit en overgave. Duidelijk met liefde gemaakt en geëtaleerd met hier en daar kleurrijke eetbare bloemetjes. We vonden naast de eiersalade de lemoncurd heel goed gelukt en de scones ook. Geen van ons had ooit zelf de lemoncurd zo goed gemaakt thuis, het is dan ook erg moeilijk zeiden we maar tegen elkaar. De afwisseling, de vele kleine hapjes, de negen bijzondere theesmaken en elkaars gezelschap in de mooie entourage maakte dat de tijd voorbij vloog. We waren er alweer meer dan twee uren!  

Ook als je allergisch bent

Allergieën kan je aangeven bij Blizz, één van de twee vriendinnen die meeging heeft een voedselintolerantie. Ze reageert op chemische toevoegingen zoals E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Dus eigenlijk moet ze puur natuur eten. Ik vroeg me af of het wel mogelijk zou zijn. Nou en of! Zij kreeg haar eigen speciale mini-etagère waarop hetzelfde of look-a-likes lagen van wat wij tweeën kregen op de tweepersoons etagère. Ze was blij verrast en heeft ook volop kunnen genieten! Complimenten en dank aan de gastvrijheid van Blizz!  

high tea bij Blizz

Lekker winkelen na het eten

Eén thee deed me aan ‘Eau des merveilles’ van Hermes denken. Chocolade en sinaasappel, die wilde ik natuurlijk proeven. Na nog een extra kopje thee en complimenten aan de eigenaren gingen we verder rondkijken in de Mouthoeve, waar Blizz onderdeel van is. Er zijn daar ook heel leuke winkeltjes waar we op uit keken toen we de auto parkeerden op het ruime terrein tegenover de ingang van Blizz. Hele schattige mini winkeltjes. Bloemen, noten, kristallen, sieraden, kleding, kinderspeelgoed enzovoorts.  

De Mouthoeve is een hele goede plek om een middag te vertoeven, echt een goed concept! Eerst naar Blizz of afsluiten bij Blizz, het kan allebei. De scones met clotted cream en lemoncurd moet je zeker bestellen! Bedenk je een paar dagen van tevoren al dat je wilt gaan? Boek dan de High Tea, de eigenaren maken er echt werk van en een ‘last-minute’ High Tea reserveren lukt daarom dan ook niet.  

high tea bij Blizz

Een geslaagd uitje!

Wij hadden een omleiding en een wegafsluiting en zaten uiteindelijk twee uren in de auto om er te komen -de volgende keer checken we de wegwerkzaamheden voordat we ergens reserveren en gaan dan in een weekend dat de A50 niet geblokkeerd is-, maar het was de reis waard! We konden drie en een half uur in de auto heerlijk kletsen zonder kinderen om ons heen en ook nog de uren tijdens de High Tea. Dus hophop, spring de auto in met je friends en ga iets fijns reserveren!   

Voor leuke nieuwe acties, volg de Mouthoeve (en dus ook Blizz) dan op Facebook


Foto’s: OpstapmetLisa

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met Blizz.

 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox