Een sloep huren en lekker het water op

Geschreven op 28 augustus 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Sloep huren

Als het lekker weer is, is het fijn om op het water te zijn. Niet iedereen is even fanatiek en actief om te gaan kanoën, raften of surfen. Maar lekker ronddobberen in een sloep of een fluisterboot vindt iedereen wel leuk. Lekker met het gezin en een gevulde picknickmand een dagje weg. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de leukste locaties waar je een bootje kan huren en de plas op kan.

Sloepenblog

Rotterdam – geen boot wel varen

Stap bij Wijnbar Mendoza op een ultra luxe elektrosloep. Met deze makkelijk bestuurbare boot onder je kont en een wijntje in de hand bezoek je de mooiste plekjes van de Bergse Plassen en de Kralingse Plas: alles voor dé perfecte lente- of zomerdag. Maar je kan ook opstappen bij Restaurant De Tuin of Café van Zanten. Wanneer je echt optimaal wil genieten, kan je ook kiezen voor een boot met schipper. Het collectief van Rotterdamse booteigenaren ‘Geen boot wel varen’ heeft verschillende ruime boten te huur met enorm gezellige schippers die je van alles over de omgeving vertellen.

Woerden – de Scheepsjongen

Wanneer je kiest voor Woerden als uitvalsbasis en een boot huurt bij de Scheepsjongens vaar je over de Oude Rijn (langs de Romeinse Limes!). Je vaart bijvoorbeeld de plassen op of je vaart door de natuur in de polder. Maar je kan natuurlijk ook ergens aanmeren om te gaan zwemmen of voor een picknick in de wei. Dus neem je mandje met lekkers mee en maak er een heerlijk dagje uit van!

Sloepenblog

Westland – Paviljoen de Zweth en De Bonte Haas

Het Westland bestaat niet alleen uit kassen. Via het water vaar je langs groen en de verschillende pittoreske dorpskernen die het Westland rijk is. Stap op bij Paviljoen de Zweth in Kwintsheul. Omdat ze fluisterbootjes verhuren mag je helemaal doorvaren tot aan het centrum van Delft! Super leuk! Ze bieden verschillende arrangementen aan. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een picknick arrangement, een arrangement met een heerlijke Hollandse appeltaart op de boot of zelfs een heus borrelboot arrangement. Heel leuk om te doen met vriendinnen.

Paviljoen de Zweth

Maar ook De Bonte Haas in Wateringen is een ideale opstapplaats. Je kan hier een sloep huren van april tot en met oktober en je krijgt ze voor de hele dag mee. En als je na een heerlijke dag op het water nog niet genoeg genoten hebt, schuif je lekker aan bij de Bonte Haas om een hapje te blijven eten.

Nationaalpark de Biesbosch – Bootje Gezond

Nationaalpark de Biesbosch is een prachtig gebied om lekker te varen. Vanaf Raamsdonksveer stap je bij Fort Lunet op een van de sloepen van BootjeGezond.com. Je kan de sloep voor een dagdeel of een hele dag huren en krijgt een korte uitleg en vaarroutes mee. Wil je weten hoe een vaartocht op de Biesbosch eruit ziet? Lees dan het blog van Ester Een dagje uit op het water, varen in de Biesbosch.

recreëren op het water


Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Credits foto’s: OpstapmetLisa en Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox