Fotoroute door Amersfoort

Geschreven op 6 januari 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
fotoroute Amersfoort

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit waarbij je lekker naar buiten kan? Dan is de fotoroute door Amersfoort van Tijd voor Amersfoort echt een aanrader! Wij kregen deze leuke tip van Visit Utrecht Region en we hebben hem gelijk gedaan! Wat een veelzijdige stad is Amersfoort: de geschiedenis ligt er letterlijk op straat! Dus Kom naar Buiten deze winter!

Kom naar buiten in de winter!

De fotoroute door Amersfoort kan je in elk seizoen doen, maar wij deden hem in de winter. En dat was zeker geen tegenvaller! Amersfoort is een heel leuke stad en heeft van alles te bieden. Geschiedenis, cultuur, winkelen en nog veel meer! De karakteristieke koppelpoort bijvoorbeeld stamt uit 1425. Deze is op afspraak te bezoeken (als de strengste maatregelen voorbij zijn). Je krijgt dan ook een kijkje in de poort zelf! Wil je dat? Maak dan hier een afspraak. Winkelen mag helaas vanwege de huidige Coronamaatregelen niet, maar dat is helemaal niet erg want er zijn genoeg andere dingen te zien en te doen!

Fotoroute Amersfoort

Fotoroute door Amersfoort

De fotoroute die wij gingen doen had een lengte van 2,6 kilometer en zou ons langs allemaal historische en belangrijke plekken door de stad voeren. Omdat de wandeling niet overdreven lang is, is hij ook goed te doen met kinderen. De wandeling begon bij de Amersfoortse Kei en eindigde bij de Koppelpoort waar wij een afspraak hadden met Nathalie van de Katoendrukkerij. De Onze Lieve Vrouwetoren, ook wel Het Mirakel van Amersfoort genoemd, herkenden wij wel, maar we wisten niet dat er zoveel leuke middeleeuwse straatjes in Amersfoort waren! Je kan de toren trouwens ook beklimmen, dus neem de tijd voor je wandeling. Dat is trouwens een leuke tip voor wanneer het allemaal weer kan!

Fotoroute Amersfoort

Genoeg te beleven, ook in de winter!

Je zou zeggen dat de winterperiode niet aantrekkelijk is om een stad te bezoeken, maar niets is minder waar! Overal zijn lichtjes te zien en je voelt gewoon de gezelligheid. Wij vonden de fotoroute echt heel leuk om te doen, omdat je een stad er met andere ogen door gaat bekijken. Let er wel op dat het geen speurtocht betreft maar echt een wandeling. Je kan hem dus echt op je eigen tempo doen en dat is wel zo prettig als je alles goed wilt bekijken! Wil je de fotoroute Amersfoort zelf doen? Klik dan hier!


Credits foto’s: Opstapmetlisa. Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met onze partner Visit Utrecht Region.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox