Met de kids fruit plukken bij Plukkerij Framblij

Geschreven op 1 februari 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Het hele voorjaar en de hele zomer kan je met je kids fruit plukken bij Plukkerij Framblij in Monster. En na het plukken vlei je jezelf heerlijk neer met een kop thee en een verse muffin in de prachtige boomgaard terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin om in de konijnenren.

Twee kassen vol met fruit dat zelf geplukt mag worden

Op het terrein van Framblij vind je twee hele grote kassen waar de kinderen onder jouw begeleiding helemaal los kunnen gaan op het plukken van het meest heerlijke fruit.

Bramen plukken, bessen plukken, frambozen plukken, aardbeien plukken en nog veel meer.
Je kan bij aankomst een aantal bonnen kopen. Vervolgens krijg je een emmer en bakjes om het fruit in te verzamelen. Het fruit plukken kan beginnen. Als de kids klaar zijn met plukken kunnen ze zelf ‘afrekenen’ met de bonnen.

zelf fruit plukken bij Framblij

Lekker chillen in de boomgaard en spelen in de speeltuin

Maar er is meer te doen op het ontzettend kindvriendelijke terrein. Naast de kassen bevind zich namelijk nog een boomgaard, met verschillende zitplekjes, een konijnen ren waar de kinderen zelf naar binnen mogen en een speeltuintje.

En in de theeschenkerij kan je de meeste heerlijke koek, cake, sap en thee vinden. Dit ga lekker zitten en laat de kinderen na het plukken nog even lekker spelen.

Ook organiseren ze regelmatig een theatervoorstelling speciaal voor de kinderen.

spelen in de theetuin bij Framblij

Onze kinderen vonden het superleuk bij Framblij

Natuurlijk hebben wij Framblij zelf getest, mét onze kinderen. Ze waren vol verrast en enthousiast de kas in gerend om te gaan plukken.

In no time zat natuurlijk het eerste bakje al vol en werd er ‘stiekem’ af en toe een aardbei en framboos gesnoept tijdens het plukken. Zelfs de kleinste jongens van ons stel bleven heel netjes op de paden en plukte de vruchten heel zorgvuldig.

Natuurlijk waren ze vol energie toen ze mochten rennen en spelen in de boomgaard en speeltuin en hebben we ze getrakteerd op een heerlijke frambozenmuffin en groot glas siroop.

Ga je ook eens bij Framblij fruit plukken? Ik kan het je zeker aanraden!