De leukste Netflix series van dit moment

Geschreven op 14 april 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Films netflix uitgelicht

In onze blogs geven we je vaker film- en serietips, maar nu zetten we al onze favorieten voor jou in 1 blog neer. Zodat jij je niet hoeft te vervelen de komende tijd, ook niet wanneer het mooie weer ons verlaat.

Spannende series

Sinds afgelopen zondag wordt het allerlaatste seizoen van Homeland uitgezonden op NPO3. Dit is alweer seizoen 8 van de spannende serie over geheim agent Carrie. We hebben er lang op moeten wachten! Heb je de serie nog niet gezien? Hij is echt de moeite waard! De eerdere 7 seizoenen staan op Netflix!

Film kijken spannend

Ook The Blacklist is superspannend. Als je er eenmaal in zit, wil je eigenlijk niet meer stoppen met kijken. De serie was eerder te zien op SBS6, nu kan je 6 seizoenen achter elkaar kijken op Netflix. Maar deze serie is ook te zien op Videoland waar je sinds maart zelfs ook seizoen 7 kan kijken. In deze serie wordt de hulp van de meest gezochte crimineel van Amerika ingeroepen door de FBI.

Ook een topserie is de Spaanse serie Casa de Papel. Sinds deze maand staat seizoen 4 op Netflix. In deze spannende serie sluiten 8 bankrovers zich, onder leiding van El Professor, op in de Koninklijke Munt. Ze zijn de politie steeds te vlug af omdat ze ook de gijzelaars kleden als henzelf. Superspannend en heel origineel!

De serie Ozark heeft ook sinds kort een derde seizoen op Netflix. In deze serie verhuist een financieel adviseur naar de Ozarks om daar binnen 5 jaar 500 miljoen dollar wit te wassen voor een drugsbaas. Erg spannend omdat het altijd anders loopt dan gepland.

Even wat anders dan anders is de Poolse serie Rojst. Deze serie die zich afspeelt in de jaren 80 kan je sinds vorige maand zien op Netflix. Wanneer een prostituee en een jeugdleider vermoord in een Poolse stad worden gevonden, vinden twee journalisten de manier waarop de politie de zaak in behandeling heeft maar vreemd. Zij gaan op onderzoek uit met alle gevolgen van dien.

In Vis a Vis probeert een vrouw te overleven in de harde wereld van de gevangenis. Deze Spaanse tegenhanger van Orange is the new Black is zeker ook de moeite van het kijken waard. Een leuk weetje voor Casa de Papel fans: je komt in deze serie twee bekenden tegen, Naïrobi en Inspectora Alicia. Deze serie kan je zien op Netflix.

Kinderseries

The Letter for the King is de Engelse vertaling van onze eigen “brief voor de koning”. Het boek van Tonke Dragt is nu eindelijk verfilmt en nog wel in een zes-delige serie op Netflix! De serie is niet Nederlands gesproken maar wel Nederlands ondertiteld. Daarom is het beter om met wat oudere kinderen te kijken. Het is ook best een spannende serie.

Netflix kind kijkt tv

Een andere leuke serie voor het hele gezin is Bossbaby, back in business. Deze serie op Netflix is gebaseerd op een eerder uitgekomen bioscoopfilm. Erg grappig, zeker omdat de baby in de serie eigenlijk een heel slimme zakenman is.

In No Good Nick zet een meisje het leven op de kop van een gezin nadat zij beweert verre familie van ze te zijn, maar ze blijkt een jonge meesteroplichter te zijn. Een leuke serie geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar op Netflix.

Jonge paardenmeisjes kunnen helemaal hun hart ophalen bij de serie De Ponysittersclub. Hierin werkt een jonge dierenliefhebber samen met haar vriendin om dieren te redden en te verzorgen. Deze serie is ook te zien op Netflix.

Houd jouw zoon of dochter wel van een beetje spanning? Dan is Creeped Out zeker een aanrader. In deze serie gaat “De Nieuwsgierige” elke uitzending op zoek naar een nieuw, spannend verhaal. Soms wel een beetje spannend, dus echt alleen voor stoere kids.

Puberseries

Ook wat oudere kinderen hebben heel wat te kijken. Zoals de serie Dare Me, te zien op Netflix. In deze serie over een Amerikaanse highschool, neemt een nieuwe, kille coach het cheerleaderteam van de school over en dat zet de verhoudingen op scherp.

Tiener serie kijken

De Spaanse serie Élite is weliswaar voor kinderen ouder dan 16, maar is zeker de moeite waard. Als drie kinderen uit een simpel milieu terecht komen op een exclusieve privéschool leidt dit tot een confrontatie tussen arme en rijke studenten. Uiteindelijk leidt dit zelfs tot moord…

Greenhouse Academy is ook een leuke tiener-schoolserie. Het gaat over broer en zus Alex en Hayley die na de dood van hun moeder op een chique kostschool terecht komen.

Is jouw tienerdochter dol op zingen? Dan is Victorius op Netflix echt iets voor haar. Ook het kleine zusje mag meekijken want deze serie is geschikt voor alle leeftijden!

We houden de alles in de gaten en mochten er weer nieuwe, leuke series zijn, dan laten we het je weten! Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief