Genieten van zomerse wijn

Geschreven op 30 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Silvia
Silvia
Zomerse wijn

Zon, zee, strand… De zomer is aan! En wat smaakt dan beter dan een heerlijke zomerse wijn?! Wist je dat door de stijging in temperatuur ook je smaak verandert? Daarom heb je nu waarschijnlijk meer trek in frissere en lichtere wijnen dan in de winter. Maar wat is dan een typisch zomerse wijn? Ik geef je 4 tips voor de perfecte wijn voor een zwoele zomerdag of -avond.

Fris en droog

Zomerwijnen zijn fris en droog. Dit zorgt voor verfrissing. Een typische frisse, fruitige en droge zomerwijn is een sauvignon blanc. Maar die kennen de meesten van jullie wel. Ga eens voor iets speciaals zoals een vinho verde uit Portugal! Net weer wat anders! Zoete en houtgerijpte wijnen smaken misschien nu minder lekker. Ze hebben vaak een vollere, zwaardere smaak die je misschien liever drinkt in de winter.

Fruitig of bloemig

Ook een bloemige witte wijn of een rosé past perfect bij de zomer! De mooie roze kleur wordt gevormd doordat voor een rosé blauwe druiven worden gebruikt waarbij de schillen heel kort mee vergisten. Een rosé is meteen een zomerfeestje in je glas en het fruitige met een ‘bite’ heerlijk bij zowel de borrel als de bbq.

Licht met laag alcohol

Vrouw met wijn

Zomerse wijnen zijn licht en hebben dus ook een niet al te hoog alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe zwaarder de wijn overkomt en hoe warmer je het ook krijgt. Kijk dus ook bij het kopen van een zomerwijn naar het alcoholpercentage; tussen de 12 en 13 % is perfect!

Geschikt om te koelen

Misschien een open deur maar een zomerse wijn is geschikt om goed te koelen. En ook een lichte rode wijn zoals een pinot noir of spatburgunder kun je licht gekoeld (kwartier in de koelkast) serveren! De meeste witte wijnen kun je prima drinken uit de koelkast maar smaken net iets lekkerder als je ze vlak voor het serveren even eruit haalt. Een wijn die echt meteen de juiste temperatuur heeft als hij uit de koelkast komt is een mousserende wijn! En dat hoeft echt niet altijd Champagne te zijn. Denk ook eens aan een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode uit Zuid-Afrika of Portugal.

Zomerwijnen box

Denk je nu; ja ik wil wel echte zomerse wijnen in huis hebben maar ik heb geen zin om dit zelf uit te zoeken? Vasco Wijn heeft de oplossing! Zij hebben speciaal voor de zomer twee wijnboxen voor jou samengesteld met drie zomerse wijnen voor 30 euro. Je kunt kiezen uit een wijnbox met:

  • Chave de Oiro (mousserend), Escolha (vinho verde) en een EA Cartuxa (bloemig)
  • Chave de Oiro (mousserend), Escolha (vinho verde) en een Sentire (rosé)

Bestellen kan via www.vascowijn.nl. Kijk ook eens naar de beste wijn en spijs combinaties op www.misswineanddine.nl