Kerstevenementen om alvast in de kerststemming te komen

Geschreven op 14 november 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kerstevenementen

Ben jij een echte kerstliefhebber en struin je alle kerstmarkten af? Dan hebben wij goed nieuws! Er zijn namelijk nog veel meer leuke kerstevenementen waar jij als kerstfanaat helemaal blij van wordt en sommigen zijn al in november te bezoeken!

Kerstevenementen

Kerstfair Huis Doorn

Kerstmis valt vroeg in Doorn dit jaar! Van 2 tot en met 5 november kan je in de kasteeltuinen van Huis Doorn al helemaal genieten van die heerlijke sfeer! Tijdens de Kerfstfair van Huis Doorn kan je lekker je kerstcadeautjes shoppen, jezelf verwennen met lekkere hapjes en drankjes en genieten van sfeervolle muziek en heel veel lichtjes. De kerstfair is namelijk ook in de avond te bezoeken!

Spirit of Winter

Spirit of Winter bij Paleis Soestdijk

Van 16 tot en met 19 november ben je ook van harte welkom bij de warmste Winterfair van Nederland: de Spirit of Winter! Deze gezellige buitenfair wordt gehouden rondom Paleis Soestdijk. Het paleis zelf is tijdens de Spirit of Winter zelf ook te bezoeken met het voordelige combinatieticket. Kom shoppen voor de leukste kerstcadeaus, woonaccessoires, laatste mode en laat je in de watten leggen met culinaire verrassingen. Je kan kiezen voor een dagticket, een Spirit by Winter by Night ticket een combinatieticket. Kijk hier voor de verschillende tickets.

Kerstevenementen

Country & Christmas Fair bij Slot Zeist

De Country & Christmas Fair is al jarenlang een begrip en dit jaar wordt deze gezellige fair gehouden van een wel heel sprookjesachtige locatie: Slot Zeist! Je bent van harte welkom van 21 tot en met 26 november om te komen genieten van alle sfeervolle, verwarmde stands. Perfect om jouw kerstcadeautjes in te slaan!

Kerstevenementen

Dickens Walk

Iedereen kent het Dickens Festijn van Deventer: dit kerstevenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Maar sinds 2022 is er ook een Dickens Walk! Deze Dickens Walk is ontwikkeld door Het Theatership en is leuk voor jong en oud. Je doet de Dickens Walk op eigen gelegenheid via een audiotour. Meedoen is eenvoudig: je scant de gratis QR code die beschikbaar is tussen 6 en 30 december. Je stadswandeling start in de Walstraat en al wandelend kom je langs 18 scènes uit verschillende boeken van Charles Dickens. Je vindt alle informatie op deze website. Let op: op 16 en 17 december is er geen Dickens Walk in verband met het Dickens Festijn.

kerstevenementen

Dickens Festijn

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het Dickens Festijn één van de bekendste kerstevenementen van ons land. Op 16 en 17 december is het weer zover! Op die dagen komen ruim 900 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven en is Deventer even helemaal terug in de Victoriaanse tijd. Wel heel druk maar echt een aanrader om een keer mee te maken.

kerstevenementen

Gouda bij kaarslicht

Het Gotische stadhuis van Gouda is het allermooist in het kaarslicht. Op 15 december gaat dan ook al het kunstlicht uit en alle (1500!) kaarsen aan! En natuurlijk pronkt de grote kerstboom ook weer op de Markt! De hele dag (tussen 14:00 uur en 22:00 uur) zijn er verschillende optredens op diverse locaties in de stad. Gouda bij kaarslicht is echt sfeervol en leuk om mee te maken!

kerstevenementen

Lichtjesweek in Delft

Van 13 tot en met 18 december is het Lichtjesweek in Delft! Op 13 december begint de aftrap met de traditionele Lichtjesavond op de Markt. Dan wordt de kerstboom ontstoken en is er een gezellige kerstmarkt. De dagen erna zijn er op verschillende locaties in de stad allemaal leuke activiteiten en optredens voor jong en oud. Kijk op de website voor de agenda. De Lichtjesweek wordt afgesloten met de tradionele Santa Run, dus trek je kerstmannenpak aan en ren voor het goede doel!

Het Amsterdamse Winterparadijs

Het Amsterdamse Winterparadijs

In de Amsterdamse RAI wordt van 14 tot en met 30 december het Amsterdamse Winterparadijs gehouden. Dit is het grootste en gezelligste winterevenement van Nederland! Er is ontzettend veel te doen, te zien en te beleven tijdens dit evenement. Zo treden er verschillende bekende Nederlandse artiesten op, kan je eindeloos schaatsen en op andere manieren winterpret maken. Ook voor de allerkleinsten is er van alles te doen. De attracties en winterse activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats.

kerstevenementen

Lumineuze Nachten bij Kasteel de Haar

Van 7 december 2023 tot en met 7 januari 2024 stap je een magisch sprookje in tijdens de Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar. Buiten wacht Lindert op je, de oude lindeboom van het kasteel. De boom vertelt je graag mooie verhalen. De avondwandeling leidt je over verlichte paden en langs indrukwekkende projecties over het kasteelterrein. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud! Een avondwandeling is ongeveer 2,5 km lang en je wandelt er ongeveer 1 uur over. Misschien niet echt een kerstevenement, maar wél eentje om in de kerstsferen mee te komen!


Foto’s: www.canva.com, Slot Zeist, Huis Doorn, Binnenplaats Beeckestijn en Kasteel de Haar

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.