Een dagje strand in eigen land

Geschreven op 7 mei 2022
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
dagje strand in Nederland

Het is zomer! Niet alleen volgens onze meteorologische agenda, maar ook volgens het weerbeeld. En nu een groot deel van de Nederlanders vakantie in eigen land viert, mogen we ons gaan verheugen op zoveel mogelijk mooie stranddagen. Want hoe lekker is het om met je tenen in het zand te zitten, uit te kijken over zee en weg te dromen in het zonnetje?

Natuurlijk moeten we nog steeds opletten en rekening houden met de Coronamaatregelen. Wij gingen daarom op zoek naar de leukste plekken van onze Nederlandse kust, waar voldoende ruimte is om op gepaste afstand te genieten van de Nederlandse zomer.

strand rustig Nederland

Noord-Holland

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee vind je verschillende leuke, hippe en sfeervolle strandtenten. Zoek je graag de rust op? Parkeer je auto dan op de parkeerplaats van de Kennedyboulevard. Vanaf hier loop je zo het strand op bij Juicy Kiteschool. Je vermaakt je hier de hele dag met het zand, de zon, de zee én met het actieve watersportleven om je heen. Wil je tussendoor een verfrissing halen? Kan plof je lekker neer bij Strandpaviljoen De Zilvermeeuw.

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee heeft het breedste zandstrand van Nederland. Genoeg ruimte dus om jouw dag op het strand door te brengen. Er is volop horeca te vinden, maar ook als je liever de rust opzoekt, ben je in Wijk aan Zee aan het goede adres. Parkeren kan op de parkeerplaats langs de Reyndersweg. Links van deze parkeerplaats vind je een hondenlosloopgebied. Ga je naar rechts, dan vind je het eerste stuk alleen maar duinen, strand en zee. Heerlijk rustig voor een dagje strand met de handdoek, parasol en een picknick mand. En als je toch tussendoor iets wilt gebruiken bij een strandtent kan dat ook. Op maar een paar minuutjes wandelen tref je Strandpaviljoen Dittis Sunsea. Je kan deze strandtent ook bereiken via het Zeepad. Hier zitten ze aan het einde van de rij strandtenten.

strandtent rustig

IJmuiden

IJmuiden is misschien wat minder bekend als badplaats, maar juist daardoor een echte aanrader. Je kan hier nog steeds goed parkeren en je hebt op het brede strand alle ruimte en rust voor een heerlijke zomerse stranddag. Je kan parkeren aan het Waeckerpad en ploft zo heerlijk op het warme zand neer met je handdoek en parasol. Op dit stuk strand kom je ook een paar strandtenten tegen, namelijk Zilt aan Zee,  ZanDiego Beach, Paviljoen Noordzee en Zeezicht IJmuiden. De strandtenten staan lekker ruim van elkaar af en hebben zelf ook alle ruimte om hun gasten in een prettige en veilige omgeving te ontvangen.

Ouderkerk aan de Amstel

De Ouderkerkerplas is een recreatiegebied gelegen bij Ouderkerk aan de Amstel. Omringd door groene oevers en helder water, trekt de Ouderkerkerplas liefhebbers van buitensporten, picknicks en watersportactiviteiten aan. Bezoekers kunnen hier genieten van zonnebaden op de stranden, zwemmen in het verfrissende water, wandelen of fietsen langs de schilderachtige paden en zelfs diverse watersporten zoals zeilen en kajakken beoefenen. En ook hier vind je een fijne strandtent, namelijk het sfeervolle Strandpaviljoen a/d Plas, waar je lekker kan eten, chillen en genieten van het uitzicht op de plas.

Aan de Plas

Zuid-Holland

Ook de kust van Zuid-Holland is een prachtige kuststrook om een heerlijke zomerse dag door te brengen.

Wassenaar

Wil je genieten van rust en natuur? Dan is de Wassenaarse slag een aanrader. Het strand bestaat uit een acht kilometer lange kuststrook waar volop ruimte is om jouw dag door te brengen. Er zijn verschillende strandtenten aanwezig, maar langs het duingebied tussen Wassenaar en Katwijk vind je een strook strand dat een stuk leger is waardoor je in alle rust op jouw handdoek van de mooie kustlijn en natuur kan genieten.

Strandtent Duingras zonnetje

Kijkduin

Kijkduin is het strand van Den Haag waar veel lokale mensen hun stranddag doorbrengen. Die komen lekker op de fiets of met de bus om te genieten van het Haagse strand, de zon en de zee. Langs de boulevard van Kijkduin vind je een hele rits strandtenten waar je prima kan toeven. Maar als je toch wat meer rust om je heen wilt, moet je bij strandafslag 5, 6, of 7 zijn. Dit zijn strandpaden tussen Kijkduin en Scheveningen in, die zich tussen de duinen bevinden. Je loopt wel een stukje van de parkeerplaats door de duinen, maar als je op het strand arriveert, word je wel beloond door het uitzicht op de zilte zee en veel ruimte om je heen. Bij al deze afslagen vind je overigens wel een gezellige strandtent zoals Beachclub Titus, Pier 32, en Millers Beach.

Westland

Ook het Westland heeft een prachtige kustlijn vol strand en natuur. Ter Heijde en ’s-Gravenzande zijn hele gemoedelijke kustplaatsen met prachtige stranden, gezellige strandtenten en vooral heel erg kindvriendelijk. Iedere strandopgang heeft wel een eigen strandtent, zoals Dreams, Bondi Beach, Moments, Elements en De Pit. Maar onderling is er heel veel ruimte waardoor je goed overzicht kan houden op de omgeving.

voeten in het zand op het strand

Zeeland

Wil je echt ultieme rust? Dan vind je in Zeeland de beste stranden! Hier heb je Op Walcheren tref je wel veel verschillende strandtenten bij elkaar in de buurt, maar op Schouwen-Duiveland en Zeeuws-Vlaanderen vind je kilometers strand waar je kan vertoeven in alle rust en ruimte. Zoek je rust, maar wil je ook de keuze hebben om tussendoor even bij een gemoedelijke strandtent neer te ploffen? Dan kunnen wij je nog wel een paar fijne plekken aanbevelen!

Hoedekenskerke

Niet helemaal aan het strand, maar aan de Westerschelde, ligt Surf et Turf. Het is een oude treinwagon. Bij laagwater komen voor Surf et Turf zandbanken vrij, waarop regelmatig zeehonden genieten van de Zeeuwse zon. Vanaf het terras heb je ook een prachtig uitzicht op de scheepvaart.

Zeecafé Oostkapelle

Oostkapelle

Na de strandovergang aan de Duinweg even een paar minuutjes rechtsaf lopen en dan kom je bij Zeecafé. Eigenaar Adriaan begon een aantal jaar geleden op het strand een soort zeecontainer-met-koelkast. En dat is eigenlijk wat het Zeecafé nog steeds zo ongeveer is. Sinds kort hebben ze ook een braai. Zo’n echte Zuid-Afrikaanse barbecue, waar regelmatig vis en vlees op gebraden wordt.

Vrouwenpolder

Aquarius in Vrouwenpolder is een klein maar fijn strandhuis, uitsluitend “aangesloten op de zon”. Het ligt in alle rust op een van de mooiste strand van Zeeland en is enkel bereikbaar voor strandlopers en watermannen. Eigenaresse Paulien heeft hier de hoed op en als de wind goed staat trekt Timko zijn surfpak aan.

Wil jij weten waar je de leukste strandtenten van 2020 in Nederland kan vinden? Je vindt in onze blogserie De leukste strandtenten van 2020.


Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox