Lekker afkoelen bij de lekkerste ijssalons

Geschreven op 1 juni 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
ijssalons

We hebben al een paar mooie dagen achter de rug, heerlijk! Natuurlijk kan je op verschillende manieren verkoeling vinden, maar wij vinden het liefst verkoeling in de vorm van een lekker ijsje. Er zijn in Nederland heel veel ijssalons, maar waar kan je nou het lekkerste ijs vinden? Wij hebben onze favoriete ijssalons in een blog verzameld zodat jij straks ook lekker kan genieten van een lekker ijsje.

DE IJssalon in Rotterdam

ijssalons

Met maar liefst drie ijssalons in Rotterdam en een in Barendrecht is DE IJssalon een begrip in Rotterdam en omstreken. De eigenaar van deze heerlijke ijssalon heeft eerst de fijne kneepjes van het patisserievak geleerd. Pas jaren later ontstond de passie voor het ijs. Naast veel experimenteren heeft hij het daadwerkelijke vak geleerd in, hoe kan het ook anders, Italië. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten van een hoge kwaliteit. Ze zijn erg trots op hun creaties en dat proef je! Naast traditioneel ijs kan je ook ijstaarten bestellen en zelfs een ijskar huren! Dat is pas echt een feestje!

Florencia in Den Haag

IJssalon Florencia is als familiebedrijf al vanaf 1932 in Den Haag gevestigd en is daarom de oudste en meest beroemde ijssalon in de regio. De ijssalon heeft dan ook een boeiende geschiedenis. Naast lekker ambachtelijk ijs kan je in de ijssalon ook terecht voor koffie, taartjes en belegde broodjes. Ben je een liefhebber van milkshakes? Dan ben je bij Florencia ook aan het goede adres! Als je naar Florencia gaat, let er dan wel op dat je er NIET kan pinnen.

IJssalon Janssen in Boskoop

ijssalons

Je kent het wel: je bent lekker een stuk aan het fietsen of wandelen in een idyllische omgeving en ineens krijg je trek in een lekker ijsje of kopje koffie. Dan ben je bij IJssalon Janssen in Boskoop helemaal aan het goede adres. Deze ijssalon stamt al vanuit 1947 en is gelegen in een rustig dorpje, omgeven door groen en weilanden. Een prima uitvalsbasis voor een actief dagje uit! Je kan de vele ijs-smaken in een hoorntje, wafel of coupe krijgen, maar ze hebben er ook heerlijke ijs-bonbons én je kan er gezellig een kopje koffie drinken. Hierna kan je er weer kilometers tegenaan!

Talamini: al jaren een begrip in Rijswijk

Als je op zoek bent naar een echt ambachtelijk Italiaans ijsje, dan moet je bij Talamini in Rijswijk zijn! Naast een traditioneel ijsje in een hoorntje kan je er ook terecht voor een lekkere coupe of een feestelijke ijstaart.

Naast de populaire ijs-smaken zoals pistache, vanille, aardbei en stracciatella, zijn er elke dag andere smaken. Dus laat je vooral verrassen! Heb je speciale dieetwensen? Dan houdt Talamini daar rekening mee. Zo is er lactose-vrij ijs, suikervrij ijs en glutenvrij ijs.

Een allergie hoeft je dus zeker niet tegen te houden om te kunnen genieten van een van de beste ijssalons van Zuid-Holland.

IJssalon Luciano: de meesterijsbereider

ijssalons

Met ijssalons in onder andere Wassenaar, Den Haag, Utrecht, Delft, Bonaire (!) en straks ook in Woerden is er altijd wel een Luciano bij jou in de buurt. Ze gebruiken alleen de beste en meest verse producten. In ijs met fruitsmaken wordt uitsluitend vers fruit gebruikt en dat proef je. Naast alle traditionele ijs-smaken experimenten ze bij Luciano graag en dat zorgt voor verrassende creaties. IJssalon Luciano heeft al aardig wat prijzen gewonnen, dus je weet wat je te doen staat.

IJssalon Otelli in Delft

Nóg zo’n topper in Delft in IJssalon Otelli. Deze ijssalon annex espressobar heeft zoveel soorten ijs dat het echt nog lastig kiezen is. Ze hebben ook bijzondere smaken, dus neem zeker de tijd om even op je gemak te kiezen. Je vindt Otelli op het marktplein, tussen het stadhuis en de Nieuwe Kerk in. Kan niet missen dus!

IJssalon de Hoop in Blaricum

ijssalons

Als je in ’t Gooi bent, breng dan op een warme dag zeker een bezoek aan IJssalon de Hoop in Blaricum. Naast 28 basissmaken zijn er iedere dag een of meerdere aparte ijssmaken te krijgen. Het ijs is ambachtelijk gemaakt met een flinke dosis liefde. Ook deze ijssalon is in de prijzen gevallen en naast een traditioneel ijsje kan je er ook terecht voor ijstaarten en diverse overheerlijke coupes.

IJssalon Roberto Gelato: voor een écht bijzonder ijsje

Bij ijssalon Roberto Gelato in Utrecht proef je duidelijk dat de eigenaren hun ziel en zaligheid in het ijs stoppen. Ook wordt er graag met smaken geëxperimenteerd. Wat dacht je namelijk van ijs met haringsmaak?! Roberto zoekt graag de grenzen op. Gelukkig zijn er ook gangbaardere smaken en dat het allemaal lekker is, is een feit: het is er altijd superdruk!

Het lekkerste ijs van Drenthe

Ijssalon

In Borger, vlakbij de hunbedden, vind je IJssalon La Dolce. Je hebt hier keuze uit 24 verschillende soorten Italiaans ijs. Dat wordt lastig kiezen! Ze hebben trouwens een supergrappig, ijsgerelateerd Tiktok account. Die moet je zeker eens bekijken!

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil je nog meer inspiratie opdoen via onze tips en blogs? Volg ons dan op Facebook en Instagram. En wil je kans maken op leuke prijzen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief