De leukste dierentuin van Nederland

Geschreven op 2 juli 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
De Leukste Dierentuin van Nederland

Wat is de leukste dierentuin van Nederland? Dat is natuurlijk voor iedereen weer anders. Als je het aan mijn kinderen vraagt, is dat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Maar dat komt mede door Bokito, de binnenspeeltuin en het feit dat wij er regelmatig kwamen als abonnementhouders.

Zilverrug Gorilla

Veel mooie, grote dierentuinen

Maar er zijn in Nederland nog veel meer leuke dierentuinen te vinden, die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. Zo bezoek je in Ouwehands Dierenpark de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya met hun pandajong en ga je op wildsafari bij Beekse Bergen. En natuurlijk kennen we allemaal ook Wildlands in Emmen en Artis in Amsterdam.

Reuzenpanda dierentuin

Maar Nederland heeft nog veel meer leuke dierentuinen, van groot tot klein. Ben je bijvoorbeeld al bekend met AquaZoo in Leeuwarden? Hier zie je pinguïns, zeeleeuwen, luiaards, apen, schildpadden, ijsberen en nog heel veel meer prachtige dieren. Ook in Nuenen bij Dierenrijk kan je heel veel dieren van heel dichtbij bewonderen, kan je voederpresentaties bijwonen en tussendoor lekker spelen in de verschillende speeltuinen.

Thema dierenparken

Naast de algemene dierenparken, zijn er ook verschillende parken die zich richten op een specifieke groep dieren. Zo staat de Apenheul in Apeldoorn natuurlijk bekend om haar loslopende apen, bewonder je de mooiste vogels tijdens de spectaculaire vogelshow in Avifauna in Alphen aan den Rijn en neem je jouw kinderen mee naar de prehistorie in het Dinopark van Dierenpark Amersfoort.

Zeehond

Niet echt een dierentuin, maar Zeehondencentrum Pieterburen is ook zeker een bezoek waard. Je leert hier alles over zeehonden, de Waddenzee en de plastic soep. Op reservering kan je zelfs aanwezig zijn bij het vrijlaten van zeehonden in de natuur!

Kleine dierentuinen

Niet alleen de grote dierentuinen van Nederland zijn leuk om te bezoeken. Bij Reptielenhuis De Aarde Breda leer je alles over reptielen zoals slangen, hagedissen en krokodillen. Mondo Verde in Landgraaf en Plaswijckpark in Rotterdam combineren spelen en leren met niet alleen een attractiepark, maar ook een dierenpark waar je veel verschillende land-, lucht- en waterdieren vindt. De mooiste tropische planten en vlinders bewonder je bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en Vlindertuin Klein Costa Rica in Someren.

De-Orchideeen-Hoeve

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleine dierentuinen in Nederland te vinden. Onze blogster Sonja heeft er ook al meerdere voor je ontdekt en daarover geschreven in haar blog bezoek ook eens een kleine dierentuin.

Let voor je bezoek even op de maatregelen die een park of dierentuin neemt. Zo is reserveren van te voren vaak verplicht. Check dat dus voorafgaand aan je bezoek zodat je niet teleurgesteld wordt.

Wat vind jij de leukste dierentuin van Nederland? Als jij een favoriet hebt die wij nog niet hebben ontdekt, horen wij dat graag van je. Dan gaan wij zeker eens op onderzoek uit!