Lekker lezen in het boekencafé

Geschreven op 11 december 2018
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
boek lezen in cafe

In het najaar kruipen we allemaal het liefst met een boek op de bank met een grote kop thee of mok warme chocolade melk. Toch heb je van die momenten dat je lekker wilt wegdromen in je boek, maar toch even de deur uit wilt. Tegenwoordig zijn er precies om die reden volop plekken waar lezen en iets drinken met elkaar worden gecombineerd.

Boekenwinkels met een koffiehoek of zelfs een heus boekencafé, een koffiebar met leestafel of een bibliotheek met café. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de fijnste plekjes waar lekker lezen en horeca met elkaar worden gecombineerd.

Boeken en ontmoeten in Utrecht

De Utrechtse Boekenbar is niet alleen een boekenwinkel maar ook een plek waar volop evenementen worden georganiseerd. Bij de Boekenbar draait het om het ontmoeten van mensen die van boeken houden. Je bent hier welkom voor het kopen van boeken, samen te komen met andere liefhebbers, een lekkere kop thee drinken of om lekker neer te ploffen met je laptop om te werken in een inspirerende omgeving. Je vindt de Utrechtse Boekenbar op de Westerkade.

boekencafé

Ben je in Utrecht en wil jij vooral lekker wegzakken in een comfortabel zitje met een goed boek? Ga dan langs bij Lewis Book Café. Dit is een café waar je kan genieten van heerlijke koffie, thee, taartjes, high tea en gezonde ontbijtjes. En dat terwijl je alle tijd neemt om een paar hoofdstukken van jouw favoriete boek of een van de gratis boeken die je in het café kan vinden te lezen. Je vindt Lewis Book Café aan de Achter Clarenburg in Utrecht.

Lekker lezen in Amstelveen

In boekhandel Libris in Amstelveen vind je het Venstra Café. Nadat je de uitgebreide boekencollectie in deze mooie boekenwinkel hebt uitgeplozen, kan je in het Venstra café terecht voor een heerlijke espresso of cappuccino met een lekker gebakje of broodje. En natuurlijk kan je hier alvast lekker lezen in een van de mooie boeken die je hebt aangeschaft.

Boeken in een vintage ambiance in Amersfoort

Boeken bonen & blaadjes op de Zuidsingel in Amersfoort is een heuse boekenbar. Je komt hier om in een vintage ambiance te genieten van muziek uit de platenspeler, een heerlijk kopje koffie of een bourgondische lunch. En dat terwijl je uitgebreid kan snuffelen in de boekencollectie met thema’s als filosofie, kunst, muziek, sport en culinair.

Lezen en koffie in Den Haag

Bookstor is een boekencafé op het Koninklijke  Noordeinde in Den Haag. In het historische pand worden al jarenlang boeken verkocht en dit ademt het hele café in haar moderne setting nog steeds uit. Zowel buiten op het knusse terras als binnen kan je aan een tafel genieten van heerlijke kopjes koffie en huisgemaakte lekkernijen. Ondertussen word je omringt door indrukwekkende boekenkasten vol met prachtige boeken die je ter plekke mag inzien en exemplaren die je kan aanschaffen voor thuis. Breng Bookstor eens een bezoek, geniet en kijk je ogen uit.

boekencafé Bookstor

Boekhandel Paagman kennen we allemaal wel. Maar op de Frederik Hendriklaan in Den Haag vind je in deze boekhandel het Kicking Horse Café. In dit boekencafé met Canadese sfeer kan je al bijna 20 jaar smullen van een lekker ontbijtje, lekkere lunch en doordeweeks van een wisselend avondmenu.  Neem vooral ook je kinderen mee, want ook voor hun is er van alles te beleven. Lekker met een boek in een hoekje zitten met een muffin en limonade. Of zelf koken op iedere eerste woensdag van de maand tijdens het Kinderkookcafé.

Meer dan boeken alleen in Rotterdam

Literair Café Huis Der Zotheid in Rotterdam is een hele bijzondere plek. Hier komt alles samen. Boeken, lezen, concerten, exposities, films, lezingen en lekker eten en drinken. Geniet hier van een heerlijke NY Coffee en stuk Wilma’s Cake terwijl je rondsnuffelt in de mooie collectie boeken of deelneemt aan een van de verschillende activiteiten. Neem op woensdagmiddag vooral je kind mee, want dan worden er altijd hele leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals de Wafelclub, kookclub en filmclub.

De leukste bibliotheek van Nederland vind je in Gouda

De Chocoladefabriek in Gouda is mijn persoonlijke favoriet. Dit bijzondere pand huist zowel de plaatselijke stadsbibliotheek, het streekarchief van Midden-Delfland, de oude Drukkerswerkplaats en lunchroom Kruim.

Neem plaats aan een van de tafeltjes van Kruim voor een heerlijke broodlunch, lekker taartje, vers sapje, kopje koffie of glaasje wijn. Of duik in een van de knusse hoekjes van de bibliotheek met een goed boek en neem je tijd. Kinderen zijn hier van harte welkom.

Ze vinden het ook prima als jij zelf lekker plaatsneemt in het café terwijl de kinderen in de mooie boeken van de bieb duiken. Maar pas op! Als ze van de trap af springen, worden ze aan het circus verkocht…. 😊.

Kruim Gouda