Lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen

Geschreven op 18 november 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
schaatsen

Jammer genoeg kent Nederland geen hele strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar iedere schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten van schaatsen.

De Goudse IJsbaan

schaatsen

Vorig jaar werd de Goudse IJsbaan helaas afgelast vanwege Corona. Maar dit jaar kan je van 21 december tot en met 15 januari 2023 gelukkig weer rondjes schaatsen rondom het Stadhuis van Gouda. Deze sfeervolle schaatsbaan mag je als schaatsliefhebber niet missen! Ieder rondje is 200 meter. Er wordt van alles georganiseerd dus neem zeker een kijkje deze winter!

De Drijvende Schaatsbaan in Leiden

Dit jaar is hij er weer: de Drijvende Schaatsbaan van Leiden! Van 9 december tot en met 8 januari 2023 kan er weer geschaatst worden op de Nieuwe Rijn. Helaas zonder kerstmarkt dit jaar, maar dat mag de winterpret niet drukken! Schaatsen kunnen er ter plekke gehuurd worden, dus dat scheelt weer sjouwen.

Cool Event Scheveningen

Van 12 november tot en met 22 januari 2023 kan je al je schaatsskills laten zien tijdens het Cool Event Scheveningen. Schaatsen doe je hier namelijk op het prachtige Kurhausplein. Deze schaatsbaan is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur.

schaatsen

IceVillage in Amsterdam

De schaatsbaan op het Museumplein is dé plek voor de mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice Village vindt plaats van 12 november tot en met 5 februari 2023. Tijdens de kerstperiode kom je als bezoeker namelijk helemaal in de winterstemming doordat er naast de winterse activiteiten ook nog talloze winterse kraampjes verrijzen op en rond de jaarlijkse kerstmarkt.

Superveel schaatsplezier in Rotterdam

De overdekte schaatsbaan in Rotterdam is al een hele bijzondere beleving op zich. Vanaf 26 november kan je al genieten van de funbaan en curlingbaan. Ook in de 400 meter lange schaatstunnel. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is! Je vindt de schaatsbaan in Sportpark Toepad, waar je naast schaatsen ook verschillende leuke clinics, winterspelen en kinderfeestjes kan organiseren. Je kan tot en met 4 maart 2023 komen schaatsen!

Schaatsen op het dak van de Bijenkorf

Ook leuk en bijzonder om te doen in Rotterdam: schaatsen op het dak van de Bijenkorf! Dat kan van 16 december tot en met 13 januari iedere dag van 12:30 uur tot de winkel sluit. Schaatsen doe je daar op een speciale glicebaan met een prachtig uitzicht op Rotterdam. Meer weten? Kijk dan op onze kalender.

schaatsen

Genieten van de winter in Maastricht

Op het Vrijthof is ook dit jaar weer een 900 m² grote schaatsbaan te vinden voor vele uren ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen. Magisch Maastricht is te bezoeken van 1 tot en met 30 december 2022.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox