Lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen

Geschreven op 13 november 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
kerstvakantie schaatsen

Jammer genoeg kent Nederland geen hele strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar iedere schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten van schaatsen.

De Goudse IJsbaan

De Goudse SchaatsbaanVan 18 december t/m 12 januari 2020 kan je gezellig schaatsen op de Markt in Gouda, waar je in het zomerseizoen wekelijks over de Kaasmarkt struint. Zoals ieder jaar bevindt de schaatsbaan zich om het karakteristieke stadhuis op de Markt. Ook zijn er het hele schaatsseizoen door meer dan genoeg leuke activiteiten om te doen zoals discoschaatsen en het volgen van leuke schaatsclinics. Het hele programma vind je op de website van de Goudse Schaatsbaan.

Drijvende schaatsbaan in Leiden

Drijvende ijsbaan LeidenIn Leiden kan je van zaterdag 7 december tot en met 5 januari 2020 lekker weer schaatsen op de drijvende ijsbaan. Je schaatst hier letterlijk op de Nieuwe Rijn terwijl je je middenin het historische stadshart bevindt. Vanaf de schaatsbaan loop je onder de brug zo door naar de gezellige drijvende kerstmarkt. Voor de allerkleinsten is er ook een nostalgische draaimolen.

IceVillage in Amsterdam

Volgens de Amsterdammers is de schaatsbaan op het Museumplein dé plek voor de  mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice*Amsterdam vindt plaats van 16 november 2019 t/m 2 februari 2020. Dan kan je die ijsbeleving zelf gaan ervaren. Tijdens de kerstperiode kom je als bezoeker namelijk helemaal in de winterstemming doordat er naast de winterse activiteiten ook nog talloze winterse kraampjes verrijzen op en rond de jaarlijkse kerstmarkt.

Superveel schaatsplezier in Rotterdam

De overdekte schaatsbaan in Rotterdam is al een hele bijzondere beleving op zich. Vanaf 1 november 2019 kan je al genieten van de funbaan en curlingbaan. Maar op 30 november wordt ook de 400 meter lange schaatstunnel. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is! Je vind de schaatsbaan in Sportpark Toepad waar je naast schaatsen ook verschillende leuke clinics, winterspelen en kinderfeestjes kan organiseren. De schaatsbaan is open tot en met 28 februari 2020.

Genieten van de winter in Maastricht

Schaatspret twee meiden op het ijsOp het Vrijthof is ook dit jaar weer een 900 m² grote schaatsbaan te vinden voor vele uren ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen.

En als je even klaar bent met het schaatsen, kan je ook genieten van de kerstmarkt en voor echte waaghalzen is er ook een reuzenrad. Je kan er terecht van 29 november t/m 31 december.

Wil jij op de hoogte blijven van leuke uitjes dit najaar? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook gelijk kans op leuke acties en prijzen!