Lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen

Geschreven op 1 november 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
schaatsen

Jammer genoeg kent Nederland geen hele strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar iedere schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten van schaatsen.

De hele winter schaatsen bij Knus in Delft

Dit jaar kan je voor het eerst schaatsen op het gezelligste terras van Delft, namelijk het terras van Knus. Je kan hier schaatsen van november tot en met februari! Kom genieten van een winterwondeland bij het gezellige kampvuur, wordt warm met glühwein en warme chocolademelk met veel slagroom. Je hoeft geen eigen schaatsen te hebben want die kan je gewoon huren.

De Goudse IJsbaan

schaatsen

Dit jaar wordt de Goudse IJsbaan alweer voor de vijfde keer gehouden. Van 20 december tot en met 14 januari 2024 kan je weer rondjes schaatsen rondom het prachtige oude stadhuis van Gouda. Deze sfeervolle schaatsbaan mag je als schaatsliefhebber niet missen! Ieder rondje is 200 meter. Er wordt van alles georganiseerd dus neem zeker een kijkje deze winter!

De Drijvende Schaatsbaan in Leiden

Dit jaar is hij er weer: de Drijvende Schaatsbaan van Leiden! Van 9 december tot en met 7 januari 2024 kan er weer geschaatst worden op de Nieuwe Rijn. Schaatsen kunnen er ter plekke gehuurd worden, dus dat scheelt weer sjouwen.

Schaatsbanen

Cool Event Scheveningen

Van 11 november tot en met 11 februari 2024 kan je al je schaatsskills laten zien tijdens het Cool Event Scheveningen. Schaatsen doe je hier namelijk op het prachtige Kurhausplein. Deze schaatsbaan is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. Naast veel schaatspret worden er ook allerlei leuke evenemten georganiseerd zoals silent disco’s en schaatsshows.

schaatsen

Superveel schaatsplezier in Rotterdam

De overdekte schaatsbaan in Rotterdam is al een hele bijzondere beleving op zich. Vanaf 25 november kan je al genieten van de funbaan en curlingbaan. Ook in de 400 meter lange schaatstunnel. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is! Je vindt de schaatsbaan in Sportpark Toepad, waar je naast schaatsen ook verschillende leuke clinics, winterspelen en kinderfeestjes kan organiseren. Je kan tot en met 24 februari 2024 komen schaatsen!

schaatsen

Genieten van de winter in Maastricht

Op het Vrijthof is ook dit jaar weer een 900 m² grote schaatsbaan te vinden voor vele uren ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen. Daarnaast is er een sky high reuzenrad en kan je naar hartelust shoppen! Magisch Maastricht is te bezoeken van 30 november tot en met 31 december 2023.


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox