Lekker schaatsen op de leukste schaatsbanen

Geschreven op 16 november 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
schaatsen

Jammer genoeg kent Nederland geen hele strenge winters meer waardoor het vaak levensgevaarlijk is om het natuurijs op te gaan. Gelukkig zijn er genoeg outdoor schaatsbanen in Nederland waar iedere schaatsliefhebber met volle teugen kan genieten van schaatsen.

De Goudse IJsbaan

schaatsen

Update: helaas geannuleerd – Van 15 december 2021 tot en met 9 januari 2022 kan je gezellig schaatsen op de Markt in Gouda, waar je in het zomerseizoen wekelijks over de Kaasmarkt struint. Zoals ieder jaar bevindt de schaatsbaan zich om het karakteristieke stadhuis op de Markt. Ook zijn er het hele schaatsseizoen door meer dan genoeg leuke activiteiten om te doen zoals discoschaatsen en het volgen van leuke schaatsclinics. Het hele programma vind je op de website van de Goudse Schaatsbaan.

Cool Event Scheveningen

Van 13 november tot en met 30 januari 2022 kan je al je schaatsskills laten zien tijdens het Cool Event Scheveningen. Schaatsen doe je hier namelijk op het prachtige Kurhausplein. Deze schaatsbaan is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur.

schaatsen

IceVillage in Amsterdam

Update: helaas geannuleerd – Volgens de Amsterdammers is de schaatsbaan op het Museumplein dé plek voor de mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice*Amsterdam vindt plaats van 13 november 2021 tot en met februari 2022. Dan kan je die ijsbeleving zelf gaan ervaren. Tijdens de kerstperiode kom je als bezoeker namelijk helemaal in de winterstemming doordat er naast de winterse activiteiten ook nog talloze winterse kraampjes verrijzen op en rond de jaarlijkse kerstmarkt.

Superveel schaatsplezier in Rotterdam

De overdekte schaatsbaan in Rotterdam is al een hele bijzondere beleving op zich. Vanaf 27 november 2021 kan je al genieten van de funbaan en curlingbaan. Ook in de 400 meter lange schaatstunnel. Deze tunnel kan spectaculair verlicht worden waardoor het winterse sprookje helemaal compleet is! Je vindt de schaatsbaan in Sportpark Toepad, waar je naast schaatsen ook verschillende leuke clinics, winterspelen en kinderfeestjes kan organiseren. Je kan tot en met 4 maart 2022 komen schaatsen!

schaatsen

Genieten van de winter in Maastricht

Op het Vrijthof is ook dit jaar weer een 900 m² grote schaatsbaan te vinden voor vele uren ijspret. De schaatsbaan is overdekt met een transparant dak. Je hebt dus het idee dat je eigenlijk buiten aan het schaatsen bent! Kinderen kunnen er hun schaatsdiploma halen.

En als je even klaar bent met het schaatsen, kan je ook genieten van de kerstmarkten voor echte waaghalzen is er ook een reuzenrad. De data voor dit evenement worden nog bekend gemaakt omdat dit evenement dit jaar wordt georganiseerd door de ondernemers zelf.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.