Lekker wandelen met de hond

Geschreven op 21 november 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
wandelen met de hond

partnercontent

Heb jij een hond? Hondenbezitters moeten altijd naar buiten, of het nu weer of geen weer is.  Maar gelukkig komt de lente eraan! Daarom zijn wij op zoek gegaan naar plaatsen waar je je trouwe viervoeter lekker kan laten lopen en zelf ook fijn kan wandelen. PS: ook niet-hondenbezoekers zijn natuurlijk van harte welkom in de gebieden die zijn genoemd in dit blog.

Lekker wandelen rond de Ouderkerkerplas

Hondenbezitters kunnen van 15 oktober tot 15 april lekker wandelen rondom de Ouderkerkerplas. De hond kan lekker rennen en zwemmen terwijl geniet van de mooie omgeving. Houd er wel rekening mee dat de hond in principe aan de lijn moet tenzij anders aangegeven en dat de hond onder appèl moet staan. Na afloop drink je, samen met de hond, een lekker drankje bij Paviljoen A/D Plas!

Wandelen met de hond

Hondenbos Het Leesten

Natuurgebied Het Leesten in Ugchelen, Gelderland, staat niet voor niets bekend als het hondenbos. In dit flinke bos dichtbij Apeldoorn mag de hond grotendeels loslopen. Heerlijk! Zo kan de hond lekker rondsnuffelen terwijl jij geniet van de mooie omgeving. Omdat de honden niet kunnen ontsnappen is het bij uitstek geschikt voor hondenbezitters met jachthonden. Normaal gesproken bestaat het “gevaar” dat de hond een geur oppikt en dat gaat volgen met alle gevolgen van dien. Hier heeft Staatsbosbeheer er dus voor gezorgd dat dat niet kan gebeuren. Je kan er ook gemakkelijk parkeren en dat is ook een groot voordeel.

Wandelen met de hond

Hondenzwemvijver Ut Poeleke

In het Noord-Brabantse dorp Oeffelt (nabij Limburg) vind je een heuse hondenwaterspeeltuin! Hondenzwemvijver Ut Poeleke heeft niet alleen een heerlijke speelvijver voor de hond, ze kunnen zich ook uitleven op het grote grasveld en (samen met de kinderen) ravotten op de grote trampoline! Het water wordt continue gefilterd dus ook in de zomer heb je er geen last van blauwalg. Baasjes kunnen plaatsnemen op de picknickbanken en er is bij de horecagelegenheid op het terrein ook van allerlei lekkers aan eten en drinken te koop. Er worden ook wel speciale hondenrasdagen georganiseerd! Maar houd er dan wel rekening mee dat Ut Poeleke een vol=vol beleid hanteert. Je moet dus reserveren voor een plekje. Parkeren is overigens gemakkelijk en gratis.

Wandelen met de hond

Lekker met de hond naar het strand

Een deel van het Erkemederstrand & Nulderdijk (tussen Nijkerk en Zeewolde, Flevoland) is het gehele jaar door te bezoeken met honden. Het is terecht uitgeroepen tot de leukste hondenuitlaatplek van Nederland. Het gebied bestaat uit een 1,5 kilometer lang strand en ook nog eens een kade van 5 kilometer lang waar de hond ook los mag lopen. Tussen 1 september en 1 maart mag de hond ook op omliggende stranden loslopen. Parkeren is makkelijk, maar wel tegen betaling (alleen pinnen). Combineer je bezoek met het Hulkesteinse Bos waar de hond ook lekker los mag lopen.

Wandelen met de hond

Wandelen met de hond – Laarsenberg

In het Utrechtse Rhenen vind je de Laarsenbergroute. Deze 4,6 kilometer lange wandelroute bestaat uit loof- en naaldbos. De hond mag hier loslopen en zijn gang gaan, maar moet wel onder appèl staan, zoals ze zeggen. Houd ook rekening met andere bezoekers van het bos. Op het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei en wat ook leuk is: de route komt langs het berenverblijf van Ouwehands Dierenpark. Let wel op: de hond moet wel aangelijnd zijn als je langs de akkers loopt. Hier broeden namelijk vogels.

Wandelen met de hond

De Zaag en het Stormpoldervloedbos

Bij Krimpen aan den IJssel vind je De Zaag en het Stormpoldervloedbos. Je hond mag hier bijna overal los lopen. Wel zijn er zones waar de hond aangelijnd moet zijn, dus houd hier rekening mee. Dit zijn eigenlijk twee bijzondere natuurgebieden vlak bij elkaar. Het gebied De Zaag is genoemd naar de oude houtzagerij die hier vroeger stond. Het gebied is helemaal opgeknapt en nu heerlijk om te wandelen met de hond. Het Stormpoldervloedbos is eigenlijk een heel bijzonder stukje Nederland. Omdat het bos omringd is door water, zijn de ijsvogel en de bever hier graag geziene gasten. In de winter kan het gebied overstromen vanwege springtij (bij extreem weer). Oppassen dus! Door het zoetwatergetijde komen paden vol water te staan. Iets wat in Europa bijna nergens meer voorkomt!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox