Wat te doen in juli

Geschreven op 25 juni 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wat te doen in juli

Het is juli en dus de hoogste tijd voor een nieuwe maandkalender. Voor iedereen die in Nederland blijft, hebben wij leuke tips. Niemand hoeft zich te vervelen deze maand!

Wat te doen in juli

Historische kaasmarkt in Edam

Op 3, 10, 17, 24 en 31 juli ben je van harte welkom op de Historische Kaasmarkt in het gezellige Edam! De Edamse Kaasmarkt wordt elke woensdagochtend 10:30 uur tot 12:30 uur gehouden in juli en augustus. Je vindt de kaasmarkt op het marktplein in het historische centrum van de stad. Toegang is gratis en je kan ook overal lekker (en gratis!) proeven! Traditiegetrouw luidt de bel aan het begin en het einde van de markt. Echt leuk om een keer mee te maken!

Wat te doen in juli

Knapsackfestival Delft

Op 6 en 7 juli wordt in Delft het Knapsackfestival georganiseerd. Tijdens dit gezellige festival worden er op verschillende plaatsen in de stad straatacts opgevoerd en varen er speciale canalhoppers door de grachten. In totaal zullen er zo’n 40 acts worden opgevoerd en is het genieten voor jong en oud! Houd het programma goed in de gaten zodat je precies weet wanneer je waar moet zijn.

Wat te doen in juli

Japanse Markt

Op 6 juli kunnen liefhebbers van de Japanse keuken hun hart ophalen tijdens de Japanse Markt in de Expo van Houten. Tussen 12:30 uur en 18:00 uur kan je daar genieten van Japanse streetfood, een Japanse Markt, karaoke, shows, muziek en nog veel meer!

Wat te doen in juli

Zomerse Sprookjesweken bij Julianatoren

Bij Julianatoren, de grootste speeltuin van Nederland, is het altijd feest! Maar in de zomer nóg meer, want dan zijn de Zomerse Sprookjesweken er. De hele zomervakantie, van 13 juli tot en met 1 september, kunnen kinderen hier extra veel genieten met parkshows, theatershows en sprookjesshows. Kom dus naar Apeldoorn deze zomer!

Wat te doen in juli

90’s on the Beach

Op 12 juli kan onze generatie helemaal losgaan tijdens 90’s on the Beach! Het festival vindt plaats op de Cattenbroekerplas in Woerden en tussen 17:00 uur en 01:00 uur kan je er swingen op de klanken van K-Otic, 2 Unlimited, Mental Theo en nog veel meer leuke acts en artiesten uit de 90’s en 00’s.

Wat te doen in juli

Op expeditie bij Pantropica

Tijdens de zomervakantie, tussen 6 juli en 1 september, kunnen avontuurlijke kinderen op expeditie in de jungle van Pantropica (voorheen de Orchideeënhoeve). Je hoeft er helemaal het land niet voor uit en het is er altijd zomer! Ga je ook mee op expeditie deze zomervakantie?

Wat te doen in juli

Voorschotense Paardendagen

De Voorschotense Paardendagen zijn echt een begrip en vinden dit jaar plaats op 26, 27 en 28 juli. Naast de traditionele paardenmarkt zijn er ook wedstrijden zoals het Nederlands Kampioenschap Kortebaandraverij. Maar er zijn ook leuke spellen zoals ringsteken en er is veel te doen voor de kinderen, zoals een ritje op de pony.


Foto’s: www.canva.com, facebookpagina historische kaasmarkt Edam, persfoto Julianatoren, facebookpagina van Pantropica en de Facebookpagina van de Voorschotense Paardendagen

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.