Leuke dingen om te doen in Nederland

Geschreven op 16 augustus 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Leuke activiteiten in Nederland

partnercontent

In de vakantieperiode vragen we ons vaak af wat we gaan doen. Lekker naar de tropische eilanden in Indonesië? Een vakantiehuis in Costa Blanca boeken en genieten van de zon? Of misschien toch in Nederland blijven? In eigen land kan het echt net zo leuk zijn. Nederland heeft namelijk ontelbaar leuke plekken om te bezoeken, zoals pretparken, waterparken, skigebieden, musea, dierentuinen en zelfs miniatuurstadjes. Kortom, er is genoeg te doen in Nederland. Maar nu de vraag: welke plekken moet je echt bezoeken? Hieronder een lijst van de 5 meest bezochte plekken in Nederland. Ze staan op volgorde van meest naar minst bezoeken en we geven kort aan wat elke plek bijzonder maakt.

De Efteling

Wist je dat de Efteling de populairste plek in Nederland is? Het is ook een van de oudste pretparken ter wereld. Je kunt hier een ritje maken door het fantasiepaleis Symbolica, een flinke duik maken met De Baron 1898, met de kinderen door het sprookjesbos wandelen (en misschien een bezoek brengen en Hans en Grietje) of een betoverende rit maken in de Droomvlucht. Er is zoveel te doen dat je eigenlijk 2 dagen moet uittrekken om alles te kunnen zien. Je kunt via Leisure time een leuke accommodatie in de buurt vinden om je reis compleet te maken.

Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam

En wat dacht je van het Rijksmuseum? Het Rijksmuseum Amsterdam is een groot museum waar je van alles kunt leren over kunst en geschiedenis. Er zijn meer dan 8.000 kunstwerken en oude spullen te zien die laten zien hoe de Nederlandse cultuur vroeger was. Je kunt er schilderijen bekijken van beroemde kunstenaars, zoals Frans Hals, Vermeer en Rembrandt. De bekendste schilderijen zijn De Nachtwacht (Rembrandt), De Bedreigde Zwaan (Jan Asselijn), Het Melkmeisje (Vermeer), en natuurlijk het Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh!

Zaanse Schans

Voor de cultuurliefhebbers kan De Zaanse Schans een leuke dagtrip zijn. Dit dorp is beroemd vanwege de oude molens die daar staan. Deze molens zijn gebouwd in de 16e eeuw en die moet je echt een keer gezien hebben.  Er zijn ook een heleboel houten huizen en een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van die plek. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het pakhuis (hier worden klompen gemaakt). Maar ook de kaasmakerij is echt een bezoekje waard.

Zaanse Schans

Burgers Zoo

Dierentuinen blijven altijd indrukwekkend, en De Burgers Zoo is een van de grootste en leukste dierentuinen in Nederland. Dit park staat voornamelijk bekend om zijn tropische regenwoud, waar je je meteen in een andere wereld waant. Er zijn acht verschillende plekken in de dierentuin waar je verschillende dieren kunt zien, zoals leeuwen, olifanten, impala’s, struisvogels, neushoorns en nog veel meer. Elke plek heeft een eigen thema, waardoor je je zeker niet zal vervelen.

Diergaarde Blijdorp

Heb je Burgers Zoo al eens gehad? Diergaarde Blijdorp is ook een oude dierentuin die erg populair is. Er zijn veel bijzondere plekken, zoals het Oceanium waar je onder water kunt kijken, het eiland voor gorilla’s, de Krokodillenrivier en nog meer. Je kunt er ook terecht voor kinderfeestjes, workshops en rondleidingen. Waarschijnlijk kende jij een aantal van deze leuke dagjes uit al, maar heb je ze ook allemaal bezocht?

dierentuin


Credits foto’s: canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox