Lekker naar buiten in de herfst

Geschreven op 8 oktober 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Uitgelicht naar buiten in de herfst

Misschien is het niet zo aanlokkelijk om in weer en wind naar buiten te gaan, maar een frisse neus halen is altijd gezond. Zeker in deze tijden is het goed om te blijven bewegen en naar buiten te gaan. Na afloop voel je je meteen een stuk actiever en fitter!

Lekker fietsen en wandelen in Nederland

Fietsen in de herfst

In de zomer hebben wij een blogserie gemaakt over fietsen en wandelen in Nederland. We hebben je tips gegeven in alle provincies van het land. Je kan het dus ook in je eigen provincie doen! En je hoeft echt niet alleen goed weer te hebben om lekker te wandelen of te fietsen. Regenjas en laarzen aan en gaan! Je vindt al onze fiets- en wandeltips in deze verzamelblog. Die verwijst weer naar de verschillende tips per provincies! Geniet ervan!

Uitwaaien op het strand

Strand herfst naar buiten

Wie in de buurt van de zee woont heeft het vast wel eens gedaan: lekker uitwaaien op het strand. Dik aankleden, laarzen aan en lekker met de haren in de wind. Kinderen vinden de mooiste schatten op het strand en de hond vindt het er ook heerlijk! En na afloop thuis genieten van een kop thee of warme chocolademelk. Maar ook lekker wandelen in de duinen is heerlijk. Je loopt daar vaak net wat meer beschut waardoor je minder last hebt van de wind. Met de hond op pad? Bezoek dan de Ouderkerkerplas in de herfst. Hier is je trouwe viervoeter van oktober tot en met april welkom. Na afloop kan je, met de hond, lekker opwarmen bij Paviljoen A/D Plas.

Geen zee, toch duinen!

Naar buiten in de herfst

Je hoeft niet per se aan het strand te wonen om te kunnen genieten van de duinen. Ook in andere delen van Nederland heb je ze! Dus lekker naar buiten allemaal en genieten van dit mooie natuurverschijnsel. Natuurlijk hebben wij tips voor je!

Naar buiten in het bos

Bos

Een boswandeling doet iedereen goed. Lekker struinen tussen de herfstbladeren en genieten van de heerlijke geuren en kleuren. Kinderen kunnen ook hier van alles vinden om later mee te knutselen en de hond vindt het heerlijk om te snuffelen en te rennen. Overal zijn wel bossen te vinden, dus dat mag geen excuus zijn om niet naar buiten te gaan. Woon je in de buurt van Den Haag? Dan is Clingendael een heerlijk bos om te gaan wandelen. Maar we hebben nog veel meer tips voor je voor een lekkere boswandeling.

De mooiste natuurgebieden van ons land

kinderen in het bos

Nederland kent heel veel mooie natuurgebieden. Nu het steeds lastiger wordt om naar het buitenland te gaan, zie je dat we allemaal ons eigen land wat meer gaan waarderen. En alle seizoenen hebben hun eigen charme. Zeker ook de herfst! Onze favoriete Nederlandse natuurgebieden vind je hier.

The Little Walk of Horrors

Lekker aan de wandel!

Walk the City heeft een superhandige app ontwikkeld waarmee iedereen een leuke stadswandeling of wandeling in de natuur kan maken. Tijdens je wandeling kom je van alles te weten over de stad of het gebied van jouw keuze compleet met leuke weetjes en anekdotes. Heel anders zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors! Met deze wandelingen ontdek je de duistere kant van de stad. In tegenstelling tot Walk the City zijn de stadswandelingen van The Little Walk of Horrors juist 100% offline: je ontvangt een handig boekje met duidelijke foto’s en informatie over de bloederige geschiedenis van een bepaalde plek samen met een losse duidelijke routebeschrijving. Na een Horrorwalk weet jij alles over de duistere geschiedenis van de stad en in welke gebouwen het spookt!


Foto’s: www.canva.com en The Little Walk of Horrors

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox