Leuke dingen doen als je alleen bent

Geschreven op 11 februari 2024
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Leuke dingen doen als je alleen bent

De één kan er beter tegen dan de ander: alleen zijn. Soms is het ook gewoon even lekker om geen andere mensen om je heen te hebben, even geen rekening te houden met anderen. Wij hebben tips voor je zodat je het toch leuk hebt in je eentje!

Lekker thuis

Zit het weer ook nog tegen? Dan moet je het thuis maar gezellig maken! Ik ben zelf een echte huismus, dus ik ben fan van alle onderstaande dingen. Ook als het wel mooi weer is trouwens. Van een dagje alleen thuis kan ik intens genieten en ik kan mezelf er helemaal weer door opladen.

Verwen jezelf met een schoonheidsbehandeling

Laat het bad vollopen en geef jezelf een uitgebreide schoonheidsbehandeling. Neem een haarmasker en verzorg je nagels eens extra goed. Gebruik een fijne scrub zodat je hud weer lekker zacht wordt. Je voelt je als herboren als je uit het bad stapt. Maak het af met een lekker gezichtsmaskertje om je poriën eens goed te reinigen en een lekker bodylotion. Je bent na afloop lekker rozig. Het beste gevoel van de wereld! In onze eerder verschenen blog hebben we nog meer tips om jezelf eens flink in de watten te leggen thuis.

Alleen in bad

Schuiven met de meubels

Gooi de meubels eens om en geef je woonkamer een compleet nieuwe look. Of bekijk je spullen eens kritisch. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en als je er een lekker muziekje bij aanzet is het nog fijn ook! Na afloop kan je moe en voldaan genieten van je “nieuwe” omgeving. Mis je nog wat accessoires die de nieuwe look helemaal af kunnen maken? Bekijk dan onze tips.

Lekker lui op de bank

Installeer je eens heerlijk op de bank met Netflix, Videoland of Prime Video en ga uren ongegeneerd bingewatchen. Een bak chips of reep chocola erbij en genieten! Of lees eens dat goede boek dat al maanden op je ligt te wachten. Heerlijk met een kopje thee erbij. Gewoon de boel de boel laten en je er niet schuldig over voelen, heerlijk!

Alleen Bingewatchen

Een nieuw recept uitproberen

Wat ik ook altijd leuk vind is om een nieuw recept uit te proberen. Eerst de voorpret van het uitzoeken en het halen van alle ingrediënten en daarna aan de bak! Heb je niemand om al het eten mee op te eten? Bezoek dan met je zelfgemaakte culinaire creatie je ouders, broer, zus, vriendin of die buurvrouw die je alweer veel te lang geleden hebt gesproken.

Erop uit!

Pak je camera of telefoon en ga gewoon eens naar buiten. Leg alle leuke, mooie en inspirerende dingen vast met je camera. Dat kan een muurschildering zijn, een mooi gebouw, een bijzondere bloem of een leuk dier dat je tegenkomt. Strijk ondertussen even neer op een gezellig terras en kijk gewoon eens om je heen. Misschien zit je na je uitstapje wel weer helemaal vol nieuwe energie en inspiratie.

Leuke dingen doen als je alleen bent

Lekker sporten

Aan alleen sporten zitten veel voordelen. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen! Als je alleen bent kan je je eigen ritme bepalen en lekker muziek luisteren. Of stap op de fiets en ga een lekker eind fietsen. Wie weet ontdek je wel een nieuwe route! Maar ook wandelen is fijn, zelfs al is het weer niet geweldig. Onderzoek wijst uit dat je na een stevige wandeling veel beter slaapt. En ben je verregend en verwaaid? Dan word je vanzelf weer warm onder de douche. Na afloop trek je gewoon je meest prettige outfit aan. Sporten, wat je ook doet, geeft je een goed gevoel. Dat heb je toch maar weer even gedaan!

Een nieuwe stad ontdekken

Een stad bezoeken waar je normaal nooit komt is superleuk! Of ga juist je eigen stad “opnieuw” ontdekken. Kijk eens door de bril van een toerist. Maak eens foto’s van gebouwen die je bijna dagelijks ziet. Wedden dat je ze hierna met andere ogen gaat bekijken? Heb je dat mooie historische gebouw als eens goed bekeken? En wist je dat daar een gezellig park was? Download onze gratis e-books en blogbundels en ontdek nieuwe lievelingsplekken!

Leuke dingen om te doen als je alleen bent

Een trip down memory lane

Wat ook superleuk is, is om eens terug in de tijd te gaan. Bezoek plaatsen zoals je oude basisschool, de oude wijk waar je hebt gewoond of waar je vroeger altijd speelde. Wedden dat je aan de leuke dingen van je jeugd terugdenkt?

Maak een lange strand – of boswandeling

Niets is lekkerder dan even flink de pas erin zetten. Even de wind door je haren voelen en genieten van de rust en de stilte om je heen. Even helemaal geen mensen om je heen, hoe heerlijk is dat? Hier vind je onze tips voor de mooiste strandwandelingen, boswandelingen en duinwandelingen!

Breng een bezoekje aan de bibliotheek

Wees eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat jij bij de bibliotheek bent geweest? Ga er heen om even lekker te snuffelen tussen alle boeken. Wie weet ontdek je wel een nieuwe schrijver!

Alleen bezoek bibliotheek

Lekker naar de bioscoop

In je eentje naar een bioscoop gaan is helemaal niet raar. Je kan het daarom gerust doen. Kies je voor een romantische zwijmelfilm, een komedie of een spannende film? Trakteer jezelf op een lekkere bak popcorn, neem zakdoekjes mee en lekker verstand op nul.

Laat je lekker verwennen

Ga eens uitgebreid naar de kapper en neem een nieuw kleurtje of een hele nieuwe coupe! Voor wie niet durft is dat ook niet erg want een lekkere hoofdmassage is nooit weg. Of neem een lekkere gezichtsbehandeling bij een beautysalon of bezoek een sauna. Wedden dat je hierna fris en fruitig weer naar buiten stapt?


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.