Leuke dingen doen als je alleen bent

Geschreven op 24 juli 2018
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Alleen stad bezoeken

Je kent het wel: je vriendinnen zijn op vakantie, je kind is uit logeren en je partner aan het werk. Kortom, je hebt een hele dag voor jezelf. De een vindt het heerlijk en de ander verschrikkelijk.

Maar wij zouden OpstapmetLisa niet zijn als we geen tips voor je hebben om te doen als je alleen bent.

Lekker thuis

Zit het weer ook nog tegen? Dan moet je het thuis maar gezellig maken! Ik ben zelf een echte huismus, dus ik ben fan van alle onderstaande dingen. Ook als het wel mooi weer is trouwens. Van een dagje alleen thuis kan ik intens genieten en ik kan mezelf er helemaal weer door opladen.

Schoonheidsbehandeling

Laat het bad vollopen en geef jezelf een uitgebreide schoonheidsbehandeling. Neem een haarmasker en verzorg je nagels eens extra goed. Gebruik een fijne scrub zodat je lekker bruin kan worden deze vakantie. Je voelt je als herboren als je uit het bad stapt. Maak het af met een lekker gezichtsmaskertje om je poriën eens goed te reinigen en een lekker bodylotion. Je bent na afloop lekker rozig. Het beste gevoel van de wereld!

Alleen in bad

Nieuwe kamer

Gooi de meubels eens om en geef je woonkamer een compleet nieuwe look. Of bekijk je spullen eens kritisch. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en als je er een lekker muziekje bij aanzet is het nog fijn ook! Na afloop kan je moe en voldaan genieten van je “nieuwe” omgeving. Mis je nog wat accessoires die de nieuwe look helemaal af kunnen maken? Breng dan nog even een bezoekje aan Loods 5.

Lui op de bank

Installeer je eens heerlijk op de bank met Netflix en ga uren ongegeneerd bingewatchen. Een bak chips of reep chocola erbij en genieten! Of lees eens dat goede boek dat al maanden op je ligt te wachten. Heerlijk met een kopje thee erbij. Gewoon de boel de boel laten en je er niet schuldig over voelen, heerlijk!

Alleen Bingewatchen

Nieuw recept

Wat ik ook altijd leuk vind is om een nieuw recept uit te proberen. Eerst de voorpret van het uitzoeken en het halen van alle ingrediënten. Daarna aan de bak! Heb je niemand om al het eten mee op te eten? Bezoek dan met je zelfgemaakte culinaire creatie je ouders, broer, zus, vriendin of die buurvrouw die je alweer veel te lang geleden hebt gesproken.

Erop uit!

Ga je liever buiten de deur wat leuks doen? Ook daarin is de keuze reuze! Soms moet je, als je alleen bent, wel even een drempel over. Alleen uit eten gaan is voor mensen lastig, maar ook daarvoor hebben we leuke alternatieven!

Lunchen of koffie drinken

Pak de fiets en ga naar je favoriete koffietentje. Of ga ergens lunchen waar je nog nooit eerder geweest bent. Zorg dat je iets bij je hebt om te doen, een laptop of een goed boek bijvoorbeeld. Of neem wat mij betreft een puzzelboekje mee. In elk geval iets waarmee je je goed kan vermaken. Bestel iets lekkers voor jezelf en geniet. Vergeet niet af en toe om je heen te kijken, want mensen kijken is het leukste dat er is. Een overzicht van leuke lunch- en koffiebarretjes vind je hier.

Alleen lekker lunchen

Shoppen

Shoppen doe ik eigenlijk het liefst alleen. Dan kan ik op mijn gemak overal kijken en alles passen zonder dat ik me opgejaagd voel omdat er iemand op me staat te wachten. Tussendoor neem je even een pauze om lekker te lunchen of om ergens een ijsje te eten. Thuis kan je lekker op je gemak al je aankopen bekijken. Vind de leukste shop adresjes op onze shoppen pagina.

Sporten

Aan alleen sporten zitten veel voordelen. Zo kan je je eigen ritme bepalen en lekker muziek luisteren. Daarna kan je jezelf verwennen met een lange douche of een spa-behandeling in je eigen badkamer. Sporten geeft je een goed gevoel. Dat heb je toch maar weer even gedaan!

Nieuwe stad ontdekken

Een stad bezoeken waar je normaal nooit komt is superleuk! Misschien ontdek je nieuwe winkels of een leuk museum. Of ga juist je eigen stad “opnieuw” ontdekken. Kijk eens door de bril van een toerist. Maak eens foto’s van gebouwen die je bijna dagelijks ziet. Wedden dat je ze hierna met andere ogen gaat bekijken? En had je dat koffietentje al eerder gezien? Of was je al eerder op dat terras geweest? Bezoek eens Woerden of Den Haag, wij hebben er leuke e-books van gemaakt!

E-books OpstapmetLisa

Trip down memory lane

Wat ook superleuk is, is om eens terug in de tijd te gaan. Bezoek plaatsen zoals je oude basisschool, de oude wijk waar je hebt gewoond of waar je vroeger altijd speelde. Wedden dat je aan de leuke dingen van je jeugd terugdenkt?

Een lange strand – of boswandeling

Niets is lekkerder dan even flink de pas erin zetten. Even de wind door je haren voelen en genieten van de rust en de stilte om je heen. Even helemaal geen mensen om je heen, hoe heerlijk is dat?

Bibliotheek

Wees eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat jij bij de bibliotheek bent geweest? Ga er heen om even lekker te snuffelen tussen alle boeken. Wie weet ontdek je wel een nieuwe schrijver!

Alleen bezoek bibliotheek

Naar de bioscoop

In je eentje naar een bioscoop gaan is helemaal niet raar. Je kan het daarom gerust doen. Kies je voor een romantische zwijmelfilm, een komedie of een spannende film? Trakteer jezelf op een lekkere bak popcorn, neem zakdoekjes mee en lekker verstand op nul.

Bezoek een museum

Ik kom eigenlijk haast nooit in een museum, hoewel ik het wel leuk vind om te doen. Mijn gezin is er namelijk niet echt weg van. Maar als ik alleen ben, vind ik het wel heerlijk om een museum te bezoeken. Er zijn heel veel verschillende musea in Nederland en er zitten een hoop hippe exemplaren tussen!

Laat je lekker verwennen

Ga eens uitgebreid naar de kapper en neem een nieuw kleurtje of een hele nieuwe coupe! Voor wie niet durft is dat ook niet erg want een lekkere hoofdmassage is nooit weg. Of neem een lekkere gezichtsbehandeling bij een beautysalon of bezoek een sauna. Wedden dat je hierna fris en fruitig weer naar buiten stapt?