Leuke dingen doen als je alleen bent

Geschreven op 11 november 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Alleen stad bezoeken

In tijden van corona komt het misschien wat vaker voor dat je alleen bent. De een vindt dat heerlijk terwijl de andere het vreselijk vindt. Maar gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen als je alleen bent. Wij hebben tips voor je zodat je het toch leuk hebt in je eentje!

Lekker thuis

Zit het weer ook nog tegen? Dan moet je het thuis maar gezellig maken! Ik ben zelf een echte huismus, dus ik ben fan van alle onderstaande dingen. Ook als het wel mooi weer is trouwens. Van een dagje alleen thuis kan ik intens genieten en ik kan mezelf er helemaal weer door opladen.

Schoonheidsbehandeling

Laat het bad vollopen en geef jezelf een uitgebreide schoonheidsbehandeling. Neem een haarmasker en verzorg je nagels eens extra goed. Gebruik een fijne scrub zodat je hud weer lekker zacht wordt. Je voelt je als herboren als je uit het bad stapt. Maak het af met een lekker gezichtsmaskertje om je poriën eens goed te reinigen en een lekker bodylotion. Je bent na afloop lekker rozig. Het beste gevoel van de wereld! In onze eerder verschenen blog hebben we nog meer tips om jezelf eens flink in de watten te leggen thuis.

Alleen in bad

Nieuwe kamer

Gooi de meubels eens om en geef je woonkamer een compleet nieuwe look. Of bekijk je spullen eens kritisch. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd en als je er een lekker muziekje bij aanzet is het nog fijn ook! Na afloop kan je moe en voldaan genieten van je “nieuwe” omgeving. Mis je nog wat accessoires die de nieuwe look helemaal af kunnen maken? Bekijk dan onze tips.

Lui op de bank

Installeer je eens heerlijk op de bank met Netflix, Videoland of Prime Video en ga uren ongegeneerd bingewatchen. Een bak chips of reep chocola erbij en genieten! Of lees eens dat goede boek dat al maanden op je ligt te wachten. Heerlijk met een kopje thee erbij. Gewoon de boel de boel laten en je er niet schuldig over voelen, heerlijk!

Alleen Bingewatchen

Nieuw recept

Wat ik ook altijd leuk vind is om een nieuw recept uit te proberen. Eerst de voorpret van het uitzoeken en het halen van alle ingrediënten en daarna aan de bak! Heb je niemand om al het eten mee op te eten? Bezoek dan met je zelfgemaakte culinaire creatie je ouders, broer, zus, vriendin of die buurvrouw die je alweer veel te lang geleden hebt gesproken. Zeker in coronatijd wordt een beetje extra aandacht erg gewaardeerd.

Erop uit!

Ga je liever buiten de deur wat leuks doen? Jammer genoeg zijn de restaurants nu even gesloten en is het geen weer voor terrasjes, maar dat betekent niet dat je nergens naartoe kan. Ga lekker naar buiten, ontdek iets nieuws

Sporten

Aan alleen sporten zitten veel voordelen. Ga bijvoorbeeld een rondje hardlopen! Als je alleen bent kan je je eigen ritme bepalen en lekker muziek luisteren. Of stap op de fiets en ga een lekker eind fietsen. Wie weet ontdek je wel een nieuwe route! Maar ook wandelen is fijn, zelfs al is het weer niet geweldig. Onderzoek wijst uit dat je na een stevige wandeling veel beter slaapt. En ben je verregend en verwaaid? Dan word je vanzelf weer warm onder de douche. Na afloop trek je gewoon je meest prettige outfit aan. Sporten, wat je ook doet, geeft je een goed gevoel. Dat heb je toch maar weer even gedaan!

Nieuwe stad ontdekken

Een stad bezoeken waar je normaal nooit komt is superleuk! Of ga juist je eigen stad “opnieuw” ontdekken. Kijk eens door de bril van een toerist. Maak eens foto’s van gebouwen die je bijna dagelijks ziet. Wedden dat je ze hierna met andere ogen gaat bekijken? Heb je dat mooie historische gebouw als eens goed bekeken? En wist je dat daar een gezellig park was? Bezoek eens Delft, Woerden of Den Haag, wij hebben er leuke e-books van gemaakt!

E-books OpstapmetLisa

Trip down memory lane

Wat ook superleuk is, is om eens terug in de tijd te gaan. Bezoek plaatsen zoals je oude basisschool, de oude wijk waar je hebt gewoond of waar je vroeger altijd speelde. Wedden dat je aan de leuke dingen van je jeugd terugdenkt?

Een lange strand – of boswandeling

Niets is lekkerder dan even flink de pas erin zetten. Even de wind door je haren voelen en genieten van de rust en de stilte om je heen. Even helemaal geen mensen om je heen, hoe heerlijk is dat? Hier vind je onze tips voor de mooiste strandwandelingen, boswandelingen en duinwandelingen!

Bibliotheek

Wees eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat jij bij de bibliotheek bent geweest? Ga er heen om even lekker te snuffelen tussen alle boeken. Wie weet ontdek je wel een nieuwe schrijver!

Alleen bezoek bibliotheek

Naar de bioscoop

In je eentje naar een bioscoop gaan is helemaal niet raar. Je kan het daarom gerust doen. Kies je voor een romantische zwijmelfilm, een komedie of een spannende film? Trakteer jezelf op een lekkere bak popcorn, neem zakdoekjes mee en lekker verstand op nul. Vergeet alleen niet om van tevoren te reserveren in deze tijd.

Laat je lekker verwennen

Ga eens uitgebreid naar de kapper en neem een nieuw kleurtje of een hele nieuwe coupe! Voor wie niet durft is dat ook niet erg want een lekkere hoofdmassage is nooit weg. Of neem een lekkere gezichtsbehandeling bij een beautysalon of bezoek een sauna. Wedden dat je hierna fris en fruitig weer naar buiten stapt?

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste blogs, tips en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!