Liz Dans: vol goede moed het nieuwe jaar in!

Geschreven op 19 januari 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Op dinsdag 12 januari hebben we te horen gekregen dat de lockdown zoals we die nu kennen nog langer duurt. Veel ondernemers hebben hier last van, zo ook de locaties waarmee wij samenwerken. We zijn benieuwd hoe het hen vergaat in deze moeilijke tijd en we stellen ze meteen aan je voor. Wie weet inspireren we je in je zoektocht naar een nieuwe hobby, zoals Flamenco dansen bij Liz Dans!

Liz Dans, dé plek om Flamenco te leren dansen

Liz Dans is het bedrijf van Lizzy Verloop. Zij is Flamenco danseres, dansdocente, fitness instructrice én ze doet freelance kleinschalige evenementen en showproducties. Nadat ze jarenlang onder Liz Dans ook fitness- en Zumbalessen heeft gegeven, richt ze zich nu voornamelijk op die prachtige Spaanse dans: Flamenco. “Naast het geven van lessen en workshops, geven we ook Flamenco optredens met Live muziek en nemen we deel aan evenementen. Flamenco is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de regio Haaglanden is Liz Dans de grootste Flamenco dansschool en daar ben ik best een beetje trots op”

Impact van de coronacrisis

Liz Dans - Trias

“De coronacrisis heeft een behoorlijke impact op mijn bedrijf. We zitten nu alweer voor de derde keer dit jaar in lockdown, wat betekent dat ik geen dansles kan geven. Ontzettend jammer, want dansen is niet alleen een passie van veel mensen, het is ook een heel sociale bezigheid. Zowel ik als de cursisten missen het enorm.” Op de vraag wat Lizzy verwacht van 2021 antwoordt ze: “Ik hoop dat we in 2021 weer verder kunnen, zij het op een andere manier misschien. In de periode tussen de lockdowns hebben we wel gedanst, maar dan uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.”

Zo is bijvoorbeeld de groepsgrootte is aangepast.  “We hebben dit seizoen meer uren per week om iedereen les te kunnen blijven bieden. Om genoeg afstand te kunnen houden hebben we vakken op de vloer getekend en danst ieder in zijn eigen vak. Er is steeds tijd tussen de lessen zodat het contact tussen groepen tot een minimum wordt beperkt. Het is heel wat, maar zo kunnen we na de lockdown weer doorgaan met dansen en het toch gezellig hebben met elkaar.”

Ben je door de crisis creatiever geworden in je werk?

“Of ik echt creatiever ben geworden weet ik niet, maar creativiteit speelt altijd al een grote rol in mijn vak. Wel ben ik anders gaan kijken naar aspecten die in een dansschool gelden.” Lizzy heeft door de huidige situatie wel nieuwe ideeën ontwikkelt die ze in 2021 verder wil doorvoeren. “Zo hebben we afgelopen seizoen meer “korte cursussen” gehad en dat bleek een goede zet te zijn. Een korte cursus bestaat uit 8 lessen. Die zijn zowel voor ons als voor de cursisten gemakkelijker te plannen. Hierdoor kunnen we flexibeler inspelen op behoeften en mogelijkheden”.

Liz Dans show

Wat is jouw wens voor 2021?

“Dat we de Flamenco show in de Rijswijkse Schouwburg dit jaar wel kunnen laten doorgaan. Deze moest helaas in 2020 geannuleerd worden. En natuurlijk dat we weer als vanouds kunnen dansen! Ik verwacht dat, gezien de ervaringen, de huidige opzet van de danslessen en korte cursussen in 2021 een positief effect zullen hebben.”

Ben jij door het inspirerende verhaal van Lizzy nieuwsgierig geworden naar deze dansvorm? Kijk dan zeker op de website van Liz Dans en wie weet schrijf jij je wel in voor een proefles!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Liz Dans.