Maak het gezellig in je huis met nieuwe meubels: 5 tips!

Geschreven op 14 maart 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

partnercontent

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning? Dan staat je een spannende tijd te wachten vol mogelijkheden om jouw nieuwe plekje helemaal naar jouw smaak in te richten. Allereerst moet je een aantal basis dingen regelen. Leg je een moderne PVC vloer van Roobol, of toch een meer klassieke houten vloer? Ga je de keuken renoveren of wordt het alleen een nieuw likje verf?

nieuwe meubels voor een gezellig sfeer in huis

Nieuwe meubels

Het kiezen van nieuwe meubels is een belangrijk onderdeel van deze inrichting. Maar het gaat niet alleen om hoe mooi de meubels zijn; er zijn veel andere factoren om rekening mee te houden. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen bij het kopen van nieuwe meubels en zo een gezellige sfeer in huis te creëren.

Tip 1: Meet de ruimte op

Voordat je enthousiast nieuwe meubels gaat kopen, is het essentieel om de beschikbare ruimte goed op te meten. Meet niet alleen de afmetingen van de kamer, maar ook de afstand tussen muren, de locatie van deuren en ramen, en de ruimte die andere meubels innemen. Door deze informatie te verzamelen, voorkom je dat je per ongeluk meubels koopt die te groot zijn of niet goed passen bij wat je al hebt.

Te grote nieuwe meubels staan niet mooi in een ruimte

Tip 2: Maak een plattegrond

Wil je een gezellige bank waar iedereen op kan neerploffen, of liever een grote eettafel waar tien mensen aan kunnen zitten? Om te bepalen of je meubels goed passen in je huis, kan het handig zijn om een plattegrond te tekenen. Hoeveel ruimte heb je precies? In een kleinere kamer moet je misschien creatiever zijn met de indeling, terwijl je in een grotere ruimte meer mogelijkheden hebt. Een plattegrond helpt je om te visualiseren waar je meubels het beste tot hun recht komen.

indeling nieuwe meubels met hulp plattegrond

Tip 3: Denk aan ruimtebesparing

Heb je een kleine woonkamer? Kijk dan naar meubels die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Denk aan meubels met opbergruimte, zoals een voetenbankje met opbergruimte erin of een bank met laden eronder. Op deze manier benut je de beperkte ruimte optimaal en blijft je huis gezellig en leefbaar.

nieuwe meubels met opbergruimte

Tip 4: Probeer het uit

Voordat je grote meubelstukken koopt, zoals een bank of eettafel, is het verstandig om ze eerst uit te proberen in de winkel. Ga zitten op de bank om te ervaren hoe comfortabel deze is, en probeer de stoelen aan de eettafel uit om te zien of ze lekker zitten en goed passen. Door meubels uit te proberen, voorkom je teleurstellingen achteraf en weet je zeker dat je blij bent met je aankoop.

nieuwe meubels uitproberen

Tip 5: Denk aan de toekomst

Bij het kiezen van meubels is het belangrijk om niet alleen te denken aan wat je nu nodig hebt, maar ook aan de toekomst. Zullen de meubels nog steeds praktisch zijn als je gezin groeit of als je gaat verhuizen? Kies daarom voor meubels die je lang kunt gebruiken en die goed passen bij verschillende stijlen, zodat je er jarenlang van kunt genieten, ongeacht eventuele veranderingen in je leven.

Met deze tips ben je goed voorbereid om nieuwe meubels te kopen en je huis om te toveren tot een gezellige en sfeervolle plek waar je graag tijd doorbrengt.


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox