Online livestream vanuit huis

Geschreven op 26 januari 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Noa Brinkman
Noa Brinkman
online livestream vanuit huis

Al bijna een jaar zitten we in de corona crisis. Lichamelijk contact ontbreekt momenteel in ons leven. Maar wat kan wel? …. Livestreaming ! 

Wat kunnen we ermee en hoe gebruik je het ? Livestreaming is een mooie manier om contact te houden met je collega’s en familie en om toch leuke dingen met elkaar te doen. Denk bijvoorbeeld aan een online festival, een concert via livestream en leuke spelletjes. Veel mensen kunnen dan toch nog genieten van een leuke activiteit, maar dan vanuit hun eigen woonkamer. 

Livestream met de collega’s

Populair is op dit moment de “vrijdagmiddagborrel”. Even gezellig borrelen met elkaar, maar dan achter je laptop. Het voordeel hiervan is dat je lekker een wijntje kan drinken met collega’s en niet meer naar huis hoeft te rijden. Wij hebben een leuke vrijdagmiddagborrel gevonden + een bingo. Deze vind plaats op vrijdag 29 januari en begint om 19.00 uur Vrijmubi – de Leukstemiddagborrel Online.  

Ook zijn er verschillende quizjes om te doen via livestreaming. Denk aan een leuke pubquiz. Ook hiervan hebben wij leuke suggesties gevonden. Op 5 en 6 februari is er van 20.30 – 22.30 uur een nieuwe online pubquiz van Quizevents. Aan de hand van mooie videofragmenten in een livestream wordt jullie kennis getest over verschillende onderwerpen.

Livestream met het gezin

Uiteraard is livestreaming ook leuk om met de kinderen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een online spelshow. Wij hebben een leuke online escaperoom spelshow gevonden:  Online Spelshow. Deze kan je zelf boeken wanneer je maar wil! Het zijn geen saaie kennisvragen, maar actieve opdrachten waarbij kennis, creativiteit, snelheid, samenwerking en communicatie nodig zijn! Speel in teams tegen elkaar! Door middel van een Green Screen studio kunnen ze technische snufjes op het beeld toveren en net even wat anders bieden dan andere online activiteiten!

Livestream voor mannen

En natuurlijk zijn er ook voor de mannen leuke dingen te doen. Wij hebben een leuke bierproeverij gevonden op zaterdag 30 januari van 20.00-23.00Online bierproeverij #8 De Eem. Tijdens de livestream ga je samen met Ruud van Moorst 4 verschillende biertjes proeven inclusief eentje die nog niet verkrijgbaar is. 

Een feestje via livestream

Mocht je nou net iets meer van feestjes houden kan je het jaarlijkse Lansinger winterland festival gaan bekijken en lekker losgaan in de woonkamerDie vindop zaterdag 6 februari plaats en begint om 14.00 uur en heet het Lansinger Winterland 2021. Hou je nou net iets meer van carnavalsmuziek hebben we daar ook iets leuks voor gevonden. De grote carnavalsshow is een livestream die plaatsvindt op zaterdag 14 februari en begint om 11.11 uur. Deze gezellige show heet De Grote Carnavalsshow 

Wil je op de hoogte blijven van nog meer leuke (online) activiteiten? Volg ons dan op de socials (Facebook en Instagram) of meld je aan voor onze nieuwsbrief.