Fietsen en wandelen in Friesland

Geschreven op 1 september 2020
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Fietsen Friesland

Als je naar Friesland gaat voelt dat bijna alsof je in het buitenland bent. Je bent dan ook echt even weg, heerlijk! Daarom mag Friesland niet ontbreken in onze blogserie Fietsen en wandelen in Nederland. Friesland heeft namelijk heel veel te bieden en omdat het landschap heel weids is, heb je soms het gevoel even alleen op aarde te zijn.

Wandelen in Friesland

Wandelen in Friesland zee

Friesland kent een aantal prachtige wandelgebieden zoals Nationaal Park het Drents-Friese Wold. We hebben dit gebied al eerder onder de aandacht gebracht in ons blog over fietsen en wandelen in Drenthe, want het gebied loopt door Drenthe en Friesland. Een aanrader is de wandelroute Berkenheuvel, Drents-Friese Wold van 8,3 km. Een andere leuke route om te wandelen is een wandeling door de polders rond Oudebildtzijl. Deze route is iets meer dan 12 km. Iets langer (16 km) is de Wandelroute door de Koninklijke Oranjewoud. Op de route ligt uit een uitkijktoren. Blijf je liever in stedelijk gebied? Doe dan de stadswandeling door Leeuwarden. Deze is slechts 4 km en geeft je een goede indruk van deze gezellige stad.

Fietsen in Friesland

Fietsen in Friesland

Heb je echt hele goede benen, dan is het natuurlijk een must om de Elfstedentocht te fietsen. En dat kan! Wij hebben een route gevonden die je zelf kan doen, maar die is wel 264,2 km. Je bent dus wel even zoet, maar dan kan je wel zeggen dat je de Elfstedentocht hebt gefietst! Een andere leuke route is de route Frije Wiken. Deze route van 32 km komt langs water, weilanden, bossen en als klap op de vuurpijl het gezellige dorp Gorredijk. De Oersetters Pontjesroute is een leuke fietsroute van 51 km omdat deze onder andere twee meren kruist. Je moet dus met de fiets het pontje over. Ben je een visliefhebber? Dan is de Vissersroute zeker heel leuk om te doen. De route is 39 km lang en komt langs allerlei charmante vissersplaatsjes waar uiteraard gestopt kan worden voor een lekker visje.

Wil je meer lezen over routes die je kan fietsen en wandelen in Nederland? Lees dan ook onze andere blogs