Onze favoriete streetfood restaurants

Geschreven op 19 januari 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

partnercontent

Streetfood is al jaren niet meer weg te denken en vele restaurants hebben dit concept overgenomen. Het leuke aan streetfood is dat het vaak geïnspireerd is op wereldse gerechten en smaken. En dat het makkelijk weg-eet, want je moet het gemakkelijk (en zelfs lopend) kunnen opeten. In dit blog brengen we onze favoriete streetfood restaurants onder de aandacht. Wedden dat je na het lezen van dit blog trek krijgt?

miss Scarlett

Miss Scarlett in Amsterdam

Loopt het water je al in de mond als je denkt aan een huisgemaakte kip gyros flatbread roll, aan een philly steak toast of taco’s met pulled beef? Dan moet je bij miss Scarlett zijn! Dit Amsterdamse restaurant staat de hele dag voor je klaar: of je nu buiten de deur wilt ontbijten, lekker wilt lunchen of uitgebreid wilt dineren. Alle gerechten bij miss Scarlett hebben een eigen twist waardoor er altijd iets bijzonders op tafel staat. Streetfood met een persoonlijk sausje dus! En daarnaast serveren ze ook de lekkerste drankjes. Of je nu wilt genieten van de beste espresso buiten Italië, wilt genieten van goede wijn of lokaal bier of ’s avonds wilt borrelen met funky cocktails. Daarnaast zit miss Scarlett op slechts 5 minuten rijafstand van de Johan Cruijff Boulevard. Daar vind je onder andere het Ziggo Dome en het AFAS Theater.

Barabas

Foodbar Barabas in Diemen

Als je “streetfood” zegt, zeg je eigenlijk: Foodbar Barabas! Zo hebben zij een Happy Streetfood Lunchkaart en een Happy Streetfood Dinerkaart! Bestel jij een roti roll, een cuban sandwich met pulled chicken of liever een lekkere burger? Daarnaast vind je bij Barabas allemaal bijzonder lekkere drankjes. Van heerlijke koffie tot goede wijnen en serious cocktails. Je bent 7 dagen per week vanaf 11:00 uur van harte welkom bij deze gezellige streetfood bar. En heb je ’s avonds een evenement of concert bij het Ziggo Dome, de Johan Cruijff Arena of het AFAS Theater op de planning? Vanaf Foodbar Barabas ben je in 5 minuten (of 3 metrohaltes) bij de Johan Cruijff Boulevard. Ideaal dus!

dim sum

Street Food by Han in Delft, Eindhoven en Rotterdam

Zin in Aziatische streetfood? Dan zit je bij Street Food by Han helemaal goed. Dit streetfood restaurant vind je in Delft, Eindhoven en in de Markthal in Rotterdam en je kan er echt van alles krijgen. Bao buns, ramen, noodles, curry’s, poke bowls en gerechten met namen als I’m on a seafood diet en piggy in a pot. En al deze gerechten zijn in een modern jasje gestoken en vind je in stuk voor stuk lichte en moderne restaurants. Ga je voor take away, bestel je de gerechten voor thuis of geniet je liever in het restaurant? Het kan hier allemaal.

Barabas

Happyhappyjoyjoy in Amsterdam

Als je ergens vrolijk van wordt, dan is het wel het eten en het interieur van Happyhappyjoyjoy aan de Amsterdamse Zuidas. In dit kleurrijke en gastvrije restaurant proef je meteen de authentieke en complexe smaken uit het Verre Oosten. Deze smaken zijn verwerkt in verschillende soorten dim sum, bao’s, curry’s en overheerlijke wokgerechten. Als toetje bestel je natuurlijk een bubble tea en misschien heb je na het eten zelfs wel zin in een rondje karaoke! Happyhappyjoyjoy doet haar naam eer aan en de avond wordt nooit saai.

barabas

Urban Street Food Bar in Papendrecht

Streetfood voor iedereen én ook nog eens Instagram-waardig: de Urban Street Food Bar in Papendrecht. Je vindt hier streetfood uit elke windstreek, zelfs uit Nederland! Ook aan de kinderen is gedacht want zij kunnen ook gewoon lekker mee streetfood-eten. Voor de lunch en het diner kan je hier kiezen uit sushi rolls, sashimi, diverse spiesjes, spare ribs, noem maar op. Er zijn ook vegetarische en vegan gerechten, kortom: een heerlijk restaurant waar iedereen blij van wordt.


Foto’s: www.canva.com, miss Scarlett en Foodbar Barabas

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox