Wat is het mooiste strand van Nederland?

Geschreven op 21 februari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Strand uitgelicht

De lente staat voor de deur! Hoewel het nog best fris is, is het toch al erg lekker om uit te waaien op het strand. Zeker op een mooi strand! En daar hebben we er in Nederland genoeg van. In deze blog vind je onze favoriete Nederlandse stranden.

Het mooiste strand van Zeeland

Michelle, een van onze gastbloggers, gaat heel graag naar Zeeland. Zij weet als geen ander waar je in Zeeland het mooiste strand kan vinden. Volgens haar is dat Domeinen 2, want naast een strand is dit ook een prachtig natuurgebied. Domeinen 2 is een echt familie- en sportstrand. De Domeinen, bij Westenschouwen, zijn eigenlijk 4 stranden die aan elkaar zijn gekoppeld. Als je geluk hebt, zie je nog een zeehond ook! Wil je meer tips in Zeeland? Lees dan het blog van Michelle.

Het strand van Ouddorp

Ouddorp aan Zee is gelegen op het eiland Goeree-Overflakkee dat officieel bij Zuid-Holland hoort en heeft met haar 17 km strand heel veel te bieden. Ouddorp ligt zowel aan de Noordzee als aan het Grevelingenmeer, wat ook voor gezinnen met kleine kinderen ideaal is. Ook natuurliefhebbers worden erg blij van Ouddorp. Je kan namelijk heerlijk wandelen in natuurgebied Meinderswaal (ook wel het Waterwingebied) genoemd. Watersportliefhebbers kunnen terecht bij de Brouwersdam, want daar wordt volop gesport.

Het strand van Kijkduin

Laatst, tijdens een prachtige winterdag, zijn we naar de zandmotor in Kijkduin bij Den Haag gelopen. Als je dat doet, moet je wel even goed opletten, want het kan zomaar zijn dat je door de vloed wordt opgesloten door de zee. Er ontstaat dan een onschuldige, ondiepe kring om je heen, maar zonder natte voeten lukt het je niet om weg te komen. Rondom de zandmotor is het echt net alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Echt de moeite waard om dus eens door te lopen. Bij ideale omstandigheden wordt er ook volop gevliegerd en gekitesurft.

Het strand van Bergen aan Zee

Bergen aan Zee is echt een plek om verliefd op te worden. Het hele jaar door is dit een prachtige plek waar je heel erg veel kan doen. Lekker uitwaaien op het brede strand of genieten van het uitzicht op de Duinen van Schoorl: de hoogste en breedste duinen van Nederland. Naast strand en duinen is Bergen aan Zee omringt door bomen. Je kan hier het hele jaar door heerlijk wandelen en fietsen. Bergen aan Zee heeft ook veel gezellige strandtenten, waaronder een aantal permanente, zodat je altijd even kan opwarmen met een lekker, warm drankje.

Het strand van Ameland

Ook op de Waddeneilanden is het het gehele jaar door goed vertoeven, zoals op het strand van Ameland. Dit strand is maar liefst 27 kilometer lang en staat erom bekend ontzettend schoon te zijn. Je kan er het hele jaar door van alles doen, zoals wandelen, paardrijden, golfsurfen, kajakken en landzeilen. Er bevinden zich 4 vaste strandpaviljoens op de kustlijn van Ameland waar je lekker even kan bijkomen. Dus als je een keer een bezoek brengt aan Ameland, vergeet dan zeker niet naar het strand te gaan!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Word dan lid van onze gratis, maandelijkse nieuwsbrief