Op stap in Delft met Jacqueline

Geschreven op 10 februari 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Gracht delft

Jacqueline is een van onze lezeressen van het eerste uur. Wij hebben haar gevraagd of ze haar mede-lezeressen mee op stap kan nemen door Delft. Haar buurstad en een plek waar ze de laatste maanden een hoop leuke nieuwe hotspots heeft gevonden. Met haar wandelclubje komt zij namelijk regelmatig is Delft terecht voor een kleine rustpauze met versnapering. Ook heeft ze afgelopen jaar de WijnSpijs wandeling in Delft gedaan, waar ze bij verschillende leuke restaurantjes is neergestreken die voor haar compleet nieuw waren. Jacqueline vertelt je wat er allemaal te doen is in Delft.

Als je met de auto naar Delft gaat, zijn er 2 parkeergarages waar je altijd wel de auto kwijt kan. De Zuidpoort garage bij de Veste is handig wanneer je naar de bioscoop wilt (die ligt namelijk direct boven de garage) maar ook wanneer jouw doel de Beestenmarkt is. Wanneer je aan de andere kant van het centrum moet zijn, bijvoorbeeld bij de Choorstraat, het Bagijnhof of de Markt, kan je perfect parkeren in de Phoenixgarage. Ik ga zelf meestal met de fiets want dan kan ik zelf kiezen waar ik hem stal en het scheelt natuurlijk ook parkeerkosten.

Wijnspijs Moodz buiten

Kerken en pleinen

Delft staat bekend om haar kerken, gebouwen en pleinen. Zo heb je op de Markt maar liefst twee prachtige gebouwen staan. De Nieuwe Kerk met het graf van Willem van Oranje en de grafkelder van de Koninklijke familie en het Delftse Stadhuis. Een prachtig pand waar vanuit door heel veel stelletjes getrouwd wordt. Zeker in de zomer is het heerlijk om op een van de vele terrasjes op de Markt te zitten en te kijken naar het leven om je heen en de ene na de andere bruid die haar huwelijkse geloften aflegt in dit prachtige pand.

Stadhuis Delft

 

Hier vind je ook de echt Delftse folklore met souvenirwinkeltjes en delfts-blauw. In de winter prijkt hier overigens een hele grote kerstboom die jaarlijks tijdens lichtjesavond wordt ontstoken. Lichtjesavond maakt onderdeel uit van De Donkere Dagen van Delft. Heel het centrum van Delft is dan in feeststemming met versiering, lichtjes, koortjes, kraampjes en andere leuke evenementen en activiteiten.

Markt Delft

Maar ook de Beestenmarkt is een van mijn favoriete pleinen in Delft. De Beestenmarkt is volgens de lokale Delftenaar het gezelligste plein van Delft, vol cafés, lunchrooms en restaurants. Het midden van het plein staat het grootste deel van het jaar vol met terrassen van de verschillende uitbaters. Hier vind je studenten, gezinnen met kinderen en zakenlui tijdens hun borrels en lunches bij Belvedére, Vlaanderen, Kobus Kuch, Billy Beer of Spijshuis Van Dis. Hét plein waar alles kan en alles mag!

Ambachten, grachten en restaurants

Naast de pleinen staat Delft ook bekend om haar grachten en ambachten. De Oude Delft is de oudste gracht van Delft. Aan deze gracht en straat vind je veel mooie grachtenpanden, meerdere musea en het Stads-Koffyhuis. Hier serveren ze de heerlijkste broodjes en taartpunten. In de zomer kan je plaatsnemen op de terrasboot in de gracht.

Delfts Koffiehuys

Vanuit de Oude Delft loop je de brug over bij de Peperstraat en loop je zo de gezellig drukke Koornmarkt en Wijnhaven op. Op de Wijnhaven geniet je van de aanblik van de verschillende knusse en ambachtelijk aandoende retailers en de kleine terrasjes die je af en toe aan de gracht of tegen de gevel tegenkomt.

Ook op de Hippolytusbuurt zie je veel restaurants met allemaal hun eigen keuken, sfeer en gemoedelijkheid. Bijvoorbeeld ’t Postkantoor en de Pijpela. Maar ook Grieks restaurant Olympia en om de hoek Le Vieux Jean en Café de Oude Jan.

Leonidas Delft Uitgelicht

Ook de Choorstraat is een kleine knusse winkelstraat én waar je Chocolaterie Leonidas vindt, die bekendstaat om haar heerlijke high tea!

Knusse hofjes, hoekjes en straatjes

Naast de straten aan de grachten zijn er verschillende hoekjes, hofjes en zijstraatjes waar je verrast wordt met kleine winkeltjes en knusse restaurants. Wanneer je vanuit de Zuidpoort garage komt, loop je aan de linkerkant als snel tegen Moodz en Seven Hills aan. Twee gezellige restaurants waar je lekker kan lunchen, borrelen en dineren.

Seven Hills Delft

Wanneer je de brug oversteekt de Breestraat in kom je het lekkerste visrestaurant van Delft en omstreken tegen, Les Copians. Overigens, Les Copains heeft haar inrichting helemaal vernieuwd en is sinds 23 januari weer geopend!

gerechten Les Copains

Wanneer je vanuit de Phoenixgarage komt aan de kant van de Phoenixstraat, kan je twee kanten op. Links aan de overkant van de straat, vind je Café Einstein. Ze hebben een hele grote achtertuin waar je heerlijk kan zitten. Op de kaart vind je heerlijke verfijnde Italiaanse gerechten.

Als je naar rechts de Phoenixstraat oploopt kom je aan de rechterhand op een gegeven moment bij het Bagijnhof. Hier is Restaurant Van der Dussen is gevestigd. Een restaurant dat historie en sfeer ademt. Het eten is er overigens verrukkelijk. Zeker een aanrader wanneer je de tijd hebt en echt lekker wilt eten! Direct reserveren

Van der Dussen

En let tijdens je bezoek in Delft ook eens extra goed op… er is nagenoeg geen moment dat je niet een van de twee kerktorens van de Oude Kerk of de Nieuwe Kerk ziet, die trots boven het centrum uitrijzen.

Veel plezier!

Jacqueline