Op stap in Hoogeveen met Marian

Geschreven op 31 januari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk

Onlangs was ik in Hoogeveen met mijn mannen. In Drenthe is heel veel te beleven, we gaan er dan ook vaak in de buurt kamperen op minicampings. Er zijn mooie wandel- en fietspaden, de schaapskooi in Ruinen is gaaf om naartoe te gaan en er is nog heel veel meer moois.

Op ontdekkingstocht in het speelbos

Zo reden we in december naar Echten, daar is het Roekpad. Dit is een speelbos en belevingspad waar het ook, of misschien zelfs juist in de winter heel leuk is! Laarzen aan en gáán! Een verrekijker of kompas meenemen maakt de beleving extra leuk. Je kan over boomstammen klimmen, in een boomhut de omgeving verkennen, aan een touw boven het water schommelen, er is een kabelbaan, een vlot om over te steken en nog heel veel meer.

Je bent in no-time een paar uren verder. En aangezien het een overzichtelijk terrein is, kan je ook even kort gaan. Je kan gemakkelijk teruglopen naar je auto of fiets als je iets bent vergeten. Het is hier prima vertoeven, ideaal om even de benen te strekken en de kinderen uit te laten razen als je op doorreis bent!

Naast het Roekpad vind je een pand, waarin een winkeltje is gevestigd met streekproducten en een mooi terrein waar ook op gewandeld mag worden. Met o.a. een muziekroute. Nadat het hele gezin ‘vader Jacob’ had gespeeld gingen we weer verder op onze verkenningstocht.

Eten in Hoogeveen

Zoek je in Hoogeveen een fijne plek om te eten? Dan is Paviljoen Nijstad een echte aanrader! Dit Paviljoen is recent geopend en het is prachtig! Een heerlijke plek voor koffie, lunch of diner. Ik vind dat ze een hele fijne kaart hebben; met sharing lunch, salads en veggie maken ze mij blij, voor de kids zijn er tosti’s en voor manlief een burgermenu. Perfect!

Ik ga in de lente of zomer zeker terugkomen want ernaast is een heerlijk groot speelstrand, strand Nijstad. Ideaal voor een dagje chillen met het hele gezin, met zand, water, volleybalmogelijkheden en zelfs fitness voor mensen die graag hun spiermassa op peil houden.

Winkelen in Hoogeveen

Had ik al verteld dat Hoogeveen ook heel fijn shoppen is? Als je er bent, ga dan in ieder geval even naar ‘De Jongens’, mijn favoriete winkel in Hoogeveen voor manlief met merken als PME Legend, Cast Iron, Scotch & Soda, No Excess, Goosecraft en Revolution. Ik houd van hun creativiteit. En kledingaanbod uiteraard.

Liefs, Marian