Fietsen en wandelen in Zeeland

Geschreven op 10 juni 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wandelen stenen zeeland

In onze blogserie “fietsen en wandelen in…” gaan we vandaag kijken naar de provincie Zeeland. Want ook in Zeeland kan je kilometers lang fietsen en wandelen. Zeeland heeft enorm veel kustlijn, maar er zijn echt ook andere gebieden waar je heerlijk kan genieten van de natuur en cultuur. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de fijnste Zeeuwse fiets- en wandelroutes.

Lekker wandelen in Zeeland

Vrouw langs strand wandelen

Wandelen langs de Zeeuwse kust is natuurlijk altijd fijn. Zo kan je een stukje lopen van het Deltapad: het langste kustpad van Nederland. Die bestaat uit 4 etappes en loop je niet even in een dag, want die loopt helemaal tot aan Groningen! Je kan wel het eerste gedeelte lopen naar Cadzand (14 km). Maar Zeeland heeft veel meer te bieden dan alleen kust, strand en open vlakten. Er is nog veel meer!

Botanische wandelroute

Vlakbij Goes, over de Bloemendijken, kan je een hele leuke wandelroute lopen van 4,5 kilometer. Dus ook heel leuk voor kinderen! Tijdens deze wandeling wandel je door eeuwenoud cultuurlandschap met dijken en poelen. En prachtige planten natuurlijk, anders zou het geen botanische wandelroute zijn. Het startpunt van deze wandeling van Natuurmonumenten is de schaapskooi in Heinkenszand en je volgt de gele pijltjes.

Erfgoedwandeling op Schouwen-Duiveland

Deze wandeling komt onder andere langs Slot Haamstede en de Atlantikwall bunkers. Ook deze wandeling is niet al te lang met zijn 5,6 km. Dus prima te doen! Startpunt is het Slot en daar kan je ook je auto parkeren. Je volgt bij deze wandeling de rode pijltjes. Een leuke afwisselende wandeling voor het hele gezin!

Stadsontdekkingstocht Zierikzee

Vader moeder kind wandelen

Doe je liever een stedelijke wandeling, dan is de Stadsontdekkingstocht in Zierikzee echt een aanrader. Bij deze tocht van 5 kilometer wandel je langs de route van kooplui en piraten. Je komt langs allerlei monumenten waaronder de Dikke Toren die je kan beklimmen. Deze is maar liefst 62 meter hoog dus heb je een leuk uitzicht.

Stadsontdekkingstocht Veere

Een andere leuke stadswandeling is die van Veere (Walcheren). Deze wandeling (van 3,3 of 3,5 km) brengt je langs allemaal hoogtepunten uit de geschiedenis. Doe leuke ontdekkingen wanneer je let op inscripties, gevelstenen en huisnamen. Hou tijdens deze wandeling dus je ogen goed open! Je komt zelfs langs de oudste herberg van Nederland: de Campveerse Toren. Zelfs Willem van Oranje heeft hier nog gegeten!

Lekker fietsen in Zeeland

Ook de fietsliefhebber zit helemaal goed in Zeeland. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, dus gooi de fiets achterop de auto en ontdek deze provincie!

Fietsen in Zuid-Beveland

Avontuurlijk fietsen

Je kan een leuke fietstocht langs kronkelende kreken en koele kazematten maken. Deze fietstocht is 35,8 km en vergeet je verrekijker niet mee te nemen want er zijn heel veel vogels te spotten hier! Deze fietstocht leidt je onder andere langs Fort Ellewoutsdijk. Neem daar even een pauze om naar het uitzichtpunt bovenop het fort te lopen. Startpunt is het Infopunt Zwaakse Weel en je kan de route downloaden op de route-app van Natuurmonumenten.

Fietsen om Slot Haamstede

Dat er mooie natuur te vinden is rondom Slot Haamstede hebben we je in het gedeelte “wandelen” al verteld. Maar je kan er ook lekker fietsen! Trek voor deze fietsroute van 53,8 km een hele dag uit, want onderweg kom je allemaal leuke dingen tegen, zoals een uitkijktoren (Schelphoek).

Beleefroute: Expeditie Delta

Heb je goede benen en ben je geïnteresseerd in de Zeeuwse Deltawerken? Dan is de Beleefroute: Expeditie Delta echt wat voor jou. De route is maar liefst 214 kilometer, maar dan kom je ook echt langs de deltawerken. Leer onderweg alles over de bescherming van de Zeeuwse kust na de Watersnoodramp van 1953.

Wil je meer tips over fietsen en wandelen in Nederland? Lees dan ook onze andere blogs!