Op stap in Rotterdam met Sonja

Geschreven op 29 oktober 2021
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Op stap in Rotterdam

Op een prachtige dag in het najaar besloot ik Rotterdam eens beter te bekijken. Rotterdam is praktisch naast de deur, maar ik kom er eigenlijk zelden. En dat is raar want Rotterdam heeft heel veel te bieden, zeker op zo’n mooie dag! Ik moet erbij zeggen dat ik een echte wandelaar ben, dus ik heb alles lopend afgelegd. Ik heb ongeveer 10 km gelopen. Misschien vind jij dit veel te ver en pak je liever het openbaar vervoer, wat ook heel gemakkelijk kan in Rotterdam. Of de fiets natuurlijk!

De Witte de Withstraat

Mijn wandeling door de stad begint in de Witte de Withstraat. Dé straat waar de locals het liefst vertoeven. En dat begrijp ik! Wat is het hier gezellig! Omdat het mooi weer is, zitten er veel mensen op terrasjes te genieten van een lekkere lunch, een wijntje of gewoon een lekker kopje koffie. Tijdens mijn wandeling door deze straat zie ik een geweldige cadeauwinkel.

Dirkx Cadeaux en Woondecoraties verkoopt alles om je huis gezellig te maken. Deze winkel is al meer dan 50 jaar een begrip in Rotterdam! Ook stuit ik op een supergaaf hotel. Hotel Bazar is volledig ingericht als Oosterse bazaar en ze hebben ook een heerlijk terras.

De Maasboulevard

Als je een stukje verder door loopt, richting het water, kom je uit bij de Rotterdamse haven. Vandaar loop je vrij gemakkelijk de Maasboulevard op. Dit gebied heet De Boompjes. Wat een heerlijke plek is dit! Je kan hier lekker wandelen, fietsen of even op een bankje zitten en genieten van de boten die langskomen. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de Erasmusbrug en op de oude havengebouwen aan de overkant.

Hip en trendy Rotterdam

Waar ik vandaag niet ben geweest, maar wat zeker de moeite waard is om naartoe te gaan, is de Wilhelminakade en Katendrecht, maar dat deel heeft Ester al eens verkent en een blog over geschreven. Wanneer je de Erasmusbrug oversteekt kom je in het gedeelte van de stad waar het Nieuwe Luxor zit. Hier waren vroeger de oude havengebouwen die bijna allemaal in een nieuw jasje zijn gestoken. Het barst hier van de toprestaurants en op de kop van de Wilhelminakade zie je het zeer fotogenieke Hotel New York. Katendrecht vind je wanneer je verder loopt vanaf het Nieuwe Luxor. Het ligt als het ware op een ander stukje Rotterdams eiland.

Hier vind je onder andere de Fenix Food Factory (aan de Nico Koomanskade), Theater Walhalla en de SS Rotterdam. Het is gewoon een stukje heel hip en trendy Rotterdam!

Ik liep in de richting van de Willemsbrug (met de Erasmusbrug in mijn rug) en kwam langs een prachtig glazen gebouw. Dit is evenementenlocatie Boompjes, waar je terecht kan voor onder andere verjaardags- familie- en trouwfeesten. Het is namelijk een officiële trouwlocatie. En wat een spectaculaire plek is dat! Het wordt niet voor niets het “Manhattan aan de Maas” genoemd. Er is ook een mooie vlaggenparade op dit moment.

De Markthal

Een stukje verderop ligt de Markthal. Deze ligt tegenover de kubuswoningen. Voor de Markthal vind je een enorm plein waar, vooral met mooi weer, heel veel mensen wandelen, foto’s maken en skaten. De omgeving heeft een hele fijne vibe gekregen. De Markthal zelf is natuurlijk geweldig! Het ziet er niet alleen prachtig uit, je kan er ook nog eens heerlijk eten!

Je vindt er echt van alles! Van verschillende soorten kroketten bij het Kroketloket, tot heerlijke Turkse maaltijden en allerlei kruiden, tot ham in allerlei vormen bij Ibericus, noten, kaas, zoetigheden, noem maar op! Op het moment dat ik er was, was het lekker druk. Ik ben dus niet blijven hangen om wat lekkers uit te kiezen.

De Koopgoot en Lijnbaan

Nadat ik de Markthal had bezocht ben ik weer verder gegaan via de winkels op de Hoogstraat richting de Coolsingel. Die ligt daar haaks op. Daar loop je vanzelf zo tegen de Koopgoot aan. Ze waren daar al helemaal in de kerstsferen want er stonden twee gigantische kerstbomen in de Koopgoot.

Vroeger kwam ik altijd graag met vriendinnen in de Koopgoot omdat het niet zover weg was en toch anders dan in mijn eigen woonplaats, Den Haag. We kwamen altijd thuis met dat ene item dat je in je eigen woonplaats niet kon vinden. Natuurlijk maakten we dan ook een uitstapje over de lijnbaan, waar ook een hoop leuke winkels en eettentjes zitten.

Schouwburgplein en de Doelen

Het stuk langs de Lijnbaan was vroeger niet echt een hele fijne buurt kan ik me nog herinneren. Daar heeft Rotterdam zeker wat aan gedaan! Vooral aan de kant van De Doelen en de Schouwburg is het nu goed vertoeven. Het is daar omgetoverd tot een gezellige stadspark waar iedereen welkom is en heerlijk kan chillen op de bankjes die er staan.

Nog meer cultuur

Rotterdam staat bol van cultuur en de vele festivals die er worden gehouden. Er is op cultureel gebied ook rekening gehouden met kinderen. Onlangs waren wij te gast bij Villa Zebra. Een prachtig pand gelegen aan de Maas waar kinderen spelenderwijs kennis kunnen maken met kunst. Een superleuk initiatief en het wordt erg gewaardeerd door kinderen.

Terug naar het Centraal Station

Ik ben vandaag met de trein naar Rotterdam gekomen. Het Centraal Station ligt lekker centraal en daarom ben ik na mijn rondje Rotterdam redelijk snel weer terug. Rondom het station in Rotterdam liggen veel moderne en hoge gebouwen, zoals de Weena. Het ziet er heel indrukwekkend uit allemaal. Ik vind het er heerlijk en zeker nu ik de stad beter leer kennen vind ik het steeds leuker worden.

Op het station zelf zijn ook nog allemaal leuke winkels te vinden en tentjes waar je even wat te eten of te drinken kan halen. Vanaf het station kan je alle kanten op met de trams en de metro. Ook vind je door de hele stad “leenfietsen” en “leenscooters” van Felix. Je hebt daar een app voor nodig, maar het is ideaal! Rotterdam is echt heel leuk, mensen!


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.