De leukste foodhallen van ons land 

Geschreven op 19 december 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
foodhallen

Kom je wel eens in een foodhall? Nee? Dan hebben wij tips voor je om dat zeker wél een keer te doen. Er zijn namelijk heel veel leuke foodhallen in Nederland. Het leuke aan het eten in een foodhall is dat er gerechten zijn uit heel veel verschillende keukens. Je hebt echt het gevoel op een bazaar ergens in een ver land te lopen terwijl alle lekker geuren je maag laten knorren. Dit zijn onze favoriete foodhallen.  

Foodhallen Haagse Bluf 

De foodhallen in de Haagse Bluf zijn een perfecte tussenstop tijdens het winkelen. De Haagse Bluf is een “verstopt” pareltje in de Haagse winkelstraten van het centrum van de stad. In de foodhallen Haagse Bluf vind je allemaal gezellige hoekjes waar je kunt genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Ga je voor een snack, een drankje of een goed gevulde borrelplank? Of geniet je liever van een uitgebreide lunch of diner? Het kan er allemaal! 

Foodhallen

Foodhallen Rotterdam 

Naast de Markthal vind je op de Wilhelminapier de Foodhallen Rotterdam. De 12 foodstands zijn hier gevestigd in Pakhuismeesteren: een monumentaal pand dat 40 jaar lang leeg heeft gestaan. Nu vind je er een industriële urban jungle met fijne plekjes, lekker eten en entertainment! Op dinsdag is er livemuziek en op vrijdag draait er een dj. De Foodhallen Rotterdam zijn dagelijks geopend tot middernacht en op de vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot 1 uur ’s nachts. 

De Markthal in Rotterdam  

De Markthal in Rotterdam heeft van alles te bieden voor iedereen en voor ieder moment. Of je ervoor kiest om ter plekke te genieten van een lekkere lunch, een snelle hap óf dat je het lekkers mee naar huis neemt: het kan er allemaal. Vergeet ook niet om tijdens je bezoek goed om je heen te kijken want de Markthal is een heel bijzonder gebouw. In de Markthal vind je naast eten en drinken ook leuke cadeaus en mooie bloemen.  

foodhallen

Foodhall Breda  

In de Foodhall Breda vind je alle wereldkeukens onder één dak. Deze foodhall zit midden in het centrum van Breda en is daarom de perfecte uitvalsbasis tijdens een dagje winkelen in Breda. Hier kan je bijkomen met van alles tussen poffertjes tot Braziliaanse streetfood. Er wordt regelmatig iets georganiseerd zoals een spelletjesavond, livemuziek en bij grote sportevenementen gaat het grote scherm aan. 

Foodhall Arnhem 

Dagje Arnhem op het programma? Maak dan zeker een tussenstop bij de Foodhall Arnhem. Je vindt deze foodhall wanneer je vanaf de John Frostbrug langs de kade loopt. In de winter is deze culinaire hotspot lekker knus en warm terwijl het in de zomer wordt omgebouwd tot Foodhall Beach! Heerlijk buiten zitten en genieten van de lekkerste internationale gerechten. Wat wil een mens nou nog meer? 

foodhallen

De Proeffabriek in Veghel 

Eten in een oude fabriek? Dat kan in Veghel. De Proeffabriek zit namelijk op de Noordkade: het vroegere industrieterrein van de stad. Waar ooit magazijnen stonden waar grondstoffen werden opgeslagen vind je nu onder andere een culinair sprookjesbos. Daarnaast vind je er een bioscoop, een escaperoom en een industriemuseum. Perfect voor een complete dag uit dus! 

foodhallen

Downtown Gourmet Market in Eindhoven 

In Eindhoven vind je op één plek maar liefst 20 verschillende wereldkeukens! De Downtown Gourmet Market hanteert daarnaast ook nog een bijzonder handig concept: je gaat zitten in een van de gezellige hoekjes, je bestelt je favoriete gerecht via een app en het wordt gewoon bij jou aan tafel gebracht. Dat is nog eens genieten! Het maken van een keuze is misschien nog het lastigst aan je bezoek. 

Mout in Hilversum 

Tot slot hebben we nog een bijzonder leuke locatie in Hilversum. Bijna was het gebouw waarin Mout gevestigd is gesloopt, maar gelukkig is daar een stokje voor gestoken. Na een grondige verbouwing kan je naast genieten van wereldgerechten uit verschillende keukens ook genieten van verschillende speciaalbiertjes van de Gooische Bierbrouwerij. Je kan je zelfs aanmelden voor een rondleiding of een proeverij!

foodhallen

Eet smakelijk alvast!


Foto’s: OpstapmetLisa, de Proeffabriek Veghel en Mout Hilversum

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox