Plezier in de kas

Geschreven op 5 april 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Plezier in de kas

We kennen allemaal de glazen tuinbouw kassen die verspreid over het land staan. Zeker in het Westland zijn er veel te vinden. Het is erg leuk en leerzaam om er eens een kijkje te nemen. Een groot deel van ons voedsel komt er immers vandaan. Maar er worden in kassen veel meer leuke dingen georganiseerd. Wij hebben een aantal van die leuke acticiteiten voor je verzameld.

Dwars door de Kas

Het evenement Dwars door de Kas wordt op 21 en 22 mei georganiseerd in het Westland. Het leuke is dat je dit evenement al wandelend, fietsend en op de step kan doen. Om de verschillende kassen met elkaar te verbinden, zijn grote planken over de slootjes gelegd. Op deze manier kan je een heel parcours afleggen! Leuk voor het hele gezin! In verband met de sluitingstijd van de kassen kan is het alleen mogelijk om voor 12 uur te starten met je tocht. Je bent er dus wel even mee bezig!

Plezier in de kas

Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt altijd in april georganiseerd. De eerstvolgende editie staat gepland op 6 en 7 april 2024. De glastuinbouwers op 13 verschillende locaties in ons land leiden je graag rond in hun kas. Hier kom je alles te weten over dit beroep. Kom in de Kas is al jaren een begrip!

De Tuinderij in de Lier

Op zoek naar een supergrappig uitje? Dan is De Tuinderij in de Lier (Westland) echt een aanrader! De Tuinderij is gevestigd in een enorm kassencomplex waar je allerlei maffe activiteiten kan doen. Denk bijvoorbeeld aan Plankgas door de Kas: een knotsgekke race met scootmobielen en de WC-Pot Race “Ja kan de Pot op!”. Maar je kan hier ook vandaan leuke Solex tours en E-Kickbike tours maken. En wat dacht je van fietssuppen? Je kan het gek niet bedenken of het is hier mogelijk!

Plezier in de kas

De Lentekriebel in Kwintsheul en de Lier

Nee, dit heeft niets te maken met de voorlichting op de basisschool. De Lentekriebel is namelijk een plantenkas! Je kan hier heel voordelig de mooiste perkplanten uit eigen kas kopen. De vestiging in De Lier is het gehele jaar geopend en de vestiging in Kwintsheul van februari tot oktober.

Leef je uit bij Paviljoen de Zweth in de Lier

Bij Paviljoen de Zweth kan je echt van alles doen. Van minigolf tot varen, van (water)fietsen tot survivallen. Alles is er mogelijk, of je nu jong bent of oud. En in de kas kan je lekker bijkomen met een lekker hapje en drankje. De allerkleinsten kunnen binnen genieten van een overzichtelijke binnenspeeltuin. Vervelen lukt je hiet echt niet!

Plezier in de kas


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox