Tips voor een leuk kinderfeestje

Geschreven op 6 september 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Kinderfeestje

Met twee schoolgaande kinderen heb ik inmiddels al aardig wat kinderfeestjes georganiseerd of mogen aanschouwen bij vriendjes en vriendinnetjes. Aangezien het altijd weer lastig is om iets leuks te bedenken, geven wij je wat ideeën voor een leuk kinderfeestje.

Thuis vieren

Unicorntaart

Vooral als de kinderen nog klein zijn, zoals in de kleuterklas, is het prettig om een feestje aan huis te geven. Wel is het dan altijd een uitdaging om de kinderen bezig te houden, want voor je het weet heb je een stel ongeleide projectielen in je huis. Wanneer je zelf lekker creatief bent, schud je leuke activiteiten gewoon uit je mouw. Maar voor de minder creatieve moeders onder ons, hebben wij tips!

Verjaardagskist

Zo zijn er verschillende thema kisten te krijgen vol verkleedkleren en attributen om een leuk thema feestje te maken.

Mijn collega Sonja heeft eens een superheldenfeestje voor haar zoon georganiseerd. Ze heeft een kist gehuurd met allemaal verschillende superhelden pakken waar de kinderen uit konden kiezen. Ook heeft ze samen met haar vriend de moeite genomen om een heleboel ballonnen op te blazen. Dit waren bommen die de kinderen onschadelijk moesten maken. Ook moesten de kinderen zich door laserstralen manoeuvreren (een bolletje wol waarmee een soort web-constructie is gemaakt).

Er zijn veel verschillende thema’s te krijgen, ook voor meisjes. Zo heb je een prinsessenkist, een legerkist, kinderboerderij- en jungle kist en nog heel veel meer.

Knutselen

Wat ook altijd leuk is, is om met de kids te gaan knutselen. Of het nu sieraden zijn, vogelhuisjes beschilderen, raamstickers verven, magisch zand maken of lekkere cakejes versieren. Als kinderen een beetje kunnen kliederen en prutsen zijn ze snel tevreden.

Lekker bewegen

Als de kinderen die op het feestje komen wat drukker van aard zijn, zorg dan dat ze lekker kunnen bewegen. Zet een speurtocht uit in het park, geeft een voetbalfeestje of organiseer een zeskamp. En wanneer je de luxe hebt dat je de ruimte hebt voor de deur, of op het grasveld aan de overkant, huur dan eens een springkussen. Zo kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt en zit jij niet met al die troep in je huis. Wat je ook kan doen is een sportinstructeur inhuren voor een sportfeestje. Deze begeleiden de sportactiviteit terwijl jij je handen even vrij hebt om wat lekkers voor de kinderen klaar te maken.

Feestje buiten de deur

Wanneer je buiten de deur een feestje geeft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je met de kinderen gaan bowlen, zwemmen, naar de bioscoop of naar de lokale binnenspeeltuin of het trampolinepark. Maar er zijn nog veel meer dingen te doen voor een leuk kinderfeestje buiten de deur.

kinderfeestje

Zo zijn er tegenwoordig ook voor kinderen escaperooms waarin ze uitgedaagd worden om na te denken hoe ze vrij kunnen komen. Een van zo’n kinderescaperoom vind je bij Skicentrum Hillegom. Ze hebben hier ook hele leuke arrangementen voor kinderfeestjes dus zeker de moeite waard om eens te bekijken. En wanneer de kinderen liever sportief bezig zijn, kan je er ook een skifeestje van maken. Je leert hier skiën op een rollerband waardoor het niet uitmaakt dat het ene kind wel al ski ervaring heeft en het andere nog nooit heeft geskied.

Wat bij ons thuis een favoriet is, dat is een nerf-feestje. Bij De Uithof in Den Haag vind je Airsoft INC. Hier kunnen de kinderen vanaf 10 personen in een hal die helemaal als legerhal is ingericht de strijd met elkaar aangaan om van het andere team de vlag af te pakken. Maar pas op, als je geraakt wordt door een nerf-pijl, moet je eerst terug naar je eigen basis en weer opnieuw beginnen. Gelukkig zijn de pijltje van zacht materiaal en krijgen de kinderen allemaal een beschermende bril voordat ze naar binnen gaan. Het is allemaal dus veilig, maar ziet er wel lekker leger uit allemaal.

Ook leuk is om met de kinderen te gaan survivallen. Dat kan bijvoorbeeld bij 2sur5 in Wateringen, Outdoorvalley in Rotterdam en Poldersport in de Kwakel. De kinderen moeten een parcours doorlopen, in touwen klimmen, over water springen of slingeren. De opdracht is om niet in het water te vallen, maar uiteindelijk haalt iedereen wel een nat pak. Die ene geluksvogel die ongeschonden door het parcours komt, zal vast wel een duwtje krijgen en alsnog in de sloot eindigen. 😊

Ben je op zoek naar een typisch meisjesfeestje? Ga dan zeemeerminzwemmen. Verschillende zwembaden door het land organiseren deze feestjes waarin de meiden leren hoe ze met zo’n prachtige staart kunnen zwemmen. En zodra je de basistechniek te pakken hebt, leer je ook nog eens leuke trucjes. Een zwemdiploma voor alle deelnemers is hierbij natuurlijk wel verplicht!

Wil jij tips blijven ontvangen voor leuke activiteiten om met kinderen te doen of lekker voor jezelf of met vriendinnen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo maak je ook gelijk kans op leuke acties en prijzen.