Poldersport de Kwakel: Dé plek voor al jullie actieve uitjes

Geschreven op 14 januari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Poldersport Zeskamp

Stel: je wilt een sportief uitje regelen voor je collega’s of vrienden. Wij weten wel wat voor je! Je belt of mailt naar Poldersport en samen met jou stellen we een programma vol sportieve activiteiten samen helemaal op maat.

Een sportieve dag bij Poldersport de Kwakel

Laten we eens een voorbeeld nemen: Je boekt voor zo’n 15 vrienden een dagje Poldersport. De leeftijden variëren van 35 tot 55 jaar. Na wat overleg wordt gekozen voor een actief programma van ± 4 uur met een barbecue als afsluiting.

De zeskamp

Als iedereen de koffie, thee en een plak Kwakelse krentenwegge achter de kiezen heeft en zijn of haar sportkleding aan heeft, deelt de begeleider (m/v) de groep in tweeën. De eerste anderhalf uur is voor de zeskamp. De 2 groepjes strijden tegen elkaar op de zeskamponderdelen. Voor de zeskamp zijn zo’n 26 verschillende spellen beschikbaar, veel te veel natuurlijk om allemaal binnen 1½ uur te doen.

Het mooie daarvan is dat je kan kiezen om zo’n 8 tot 12 verschillende onderdelen af te werken die het beste bij jouw groep passen. Onze begeleiders kunnen best wel inschatten wat voor de groep het meest geschikt is. En bovendien is er een grote kans dat “terugkomers” hun favoriete onderdelen zullen aanwijzen. Alle zeskamponderdelen hebben een naam en zijn op één of twee onderdelen na uniek, wat betekent dat je ze alleen bij ons tegenkomt. Eigenlijk is elk volgend onderdeel weer een verrassing.

Poldersport Zeskamp

Voor de meesten is het na 1½ uur tijd voor een drankje op het terras of bij de open haard. Borrelhapjes zijn beschikbaar in de pauze maar zonder kan natuurlijk ook.

De Poldersurvival

Natuurlijk heeft de groep ook de Poldersurvival op het programma staan: Ook hier is het aanbod veel groter dan dat er past in zo’n 1½ à 2 uur. Zo’n 40 obstakels staan opgesteld. Sommige boven het weiland, maar de meeste natuurlijk boven de sloten. Ook hier geldt : vrijwel alles is in eigen huis ontworpen en gebouwd. Moeilijkheidsgraad varieert hier van 3 tot 10! Bij alles geldt: gewoon proberen, je kunt hoogstens in het water vallen.

Poldersport Survival

Nog veel meer sportieve activiteiten

Nu hebben het alleen nog maar gehad over 2 perioden van 1½ uur netto activiteiten. Je kan ook kiezen voor een kanotocht van 1½ uur, een kennismaking met boogschieten, het Poldermodel (samenwerken om de beste oplossing te zoeken door een opdracht uit te voeren). Andere teambuildingsactiviteiten zijn:

  • vlotbouwen
  • touwbrugbouwen
  • katapult bouwen (en schieten natuurlijk)
  • fotospeurtocht
  • Quakelgolf

Grote groepen kunnen uiteraard splitsen en verschillende activiteiten doen.

Boomstamzagen

Even opfrissen en dan aan de borrel of barbecue

Na het sporten zijn de meeste mensen wel toe om te gaan douchen. Het borrelen kan beginnen. De barbecue bestaat uit een buffet van onze plaatselijk kwaliteitsslager (en dito bakker) wat exclusief voor jouw groep wordt klaargezet. Je bereidt zelf het vlees op een kolen gestookte barbecue. Lekker buiten op het terras, of lekker warm binnen bij de houtkachels kan je nog even napraten over de actieve dag.

Als je even doorklikt naar de website kun je nog meer specifieke informatie vinden. www.poldersport.com.

We hopen je een keer te zien bij Poldersport!

Sportieve groet,

Team Poldersport