Er op uit in Woerden!

Geschreven op 26 juli 2018
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Haven Woerden

Lekker naar buiten, de natuur in en geniet!

Woerden ligt in het Groene Hart van Nederland. Dé plek dus om een dagje winkelen te combineren met het buitenleven. Er zijn genoeg plekken in Woerden en omgeving om er op uit te gaan en te genieten van de natuur.

Een sloep huren voor een gezellig dagje weg en genieten van Nederland op zijn mooist… Eropuit met je gezin, familie, vrienden, met collega’s of nieuwe buren. Dat kan bij Varen met de Scheepsjongens. Je kan gaan varen en je eigen eten en drinken meenemen, maar je kan ook van alles voor je laten verzorgen. Daarnaast geven ze ook nog eens leuke tips en vaarroutes.

Bij Boerderij de Boerinn kan je terecht voor allerlei uiteenlopende gelegenheden; van een vergadering, een familiedag of een verjaardag tot een kinderfeestje. Een heerlijke plek om buiten te zijn en dit te combineren met een gezellig samenzijn. Ze hebben meer dan 20 binnen- en buitenactiviteiten. Een geslaagde dag op de boerderij is gegarandeerd!

Kameryck

Voor een ontspannen sfeer en lekker bezig zijn ben je bij Kameryck aan het juiste adres. Je kan hier namelijk niet alleen terecht voor een heerlijke lunch of diner, maar ook voor onwijs leuke actieve uitjes. Je kan Pitch en Putt spelen, een schietclinic volgen, laserkleiduivenschieten, voetgolfen en meer.

Het Kaaspakhuis is als proef- en smaakcentrum dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Hier vind je een stuk van de identiteit van Woerden als kaasstad. Leren, kijken, proeven en meer!

Nog een typische Woerdense activiteit is de Boerenkaas fietsroute. Een prachtige fietsroute. Je fietst door de polders en langs de meest pittoreske plekjes. Een tussenstop bij één van de boerderijen langs de route is een echte aanrader.

Kaas in Woerden

Culturele routes

Bewonder de grootse kunstwerken van Leo Gestel door de hele binnenstad van Woerden tijdens de Leo Gestel Route! De Leo Gestel promenade is geopend en hiermee eert de stad de schilder en zijn werk.

Ontdek Woerden aan de hand van bijzondere erfgoed locaties tijdens de Erfgoed Fotoroute. Je komt langs gebouwen en objecten als de Petrustoren, het Gildepoortje, de Kaasbel, de Kazerne en molen De Windhond. Pak je camera of telefoon erbij en schiet de mooiste plaatjes op de mooiste plekjes!

Molen Woerden

Wil jij nog meer tips voor leuke activiteiten in Woerden? Download dan gratis ons e-book over Woerden.