Prison Escape: hoe wij dit hebben beleefd

Geschreven op 4 juni 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Mugshots Prison Escape

Zaterdag 11 mei ging het eindelijk gebeuren: we lieten ons opsluiten in de Koepelgevangenis van Breda voor  het reallife game Prison Escape!

De koningin onder de escape rooms

In de koepelHoewel, een escape room is een veel te minne benaming voor Prison Escape. Een escape room is vaak een kamer waarin je wordt opgesloten en je pas weer vrijkomt als je binnen een bepaalde tijd moeilijke puzzels hebt opgelost. De Prison Escape is heel anders, het is namelijk een echte beleving. Een beleving om niet snel te vergeten.

Goed geregeld

Al vanaf het moment dat wij de auto parkeerden in de garage werden wij opgevangen door het team van Prison Escape. Er stonden bij de uitgang namelijk al direct medewerkers van Prison Escape met een sweatshirt met de tekst “Bajesklant” erop die ons in de richting van de parkeergarage, de bowlingbaan (waar nog even geplast kon worden) en de verzamelplaats leidden. Goed geregeld dus!

Allemaal “criminelen”

We waren allemaal veroordeeld tot een gevangenisstraf, dus je bent toch wel nieuwsgierig met wie je allemaal te maken hebt. De deelnemers waren heel verschillend, zo had je bijvoorbeeld diverse vrijgezellenfeesten, vriendinnenclubjes, studenten en collega’s die een bedrijfsuitje hadden. Het was mooi weer, iedereen was nieuwsgierig en een tikkeltje gespannen, want de hele activiteit hult zich in een groot mysterie. Het team van Prison Escape weet haar verhaal zo goed te beschermen dat je van te voren nog geen idee hebt wat je te wachten staat en wat er zal gaan gebeuren.

Zenuwachtig

Prison Escape Keizer De Prison Escape doe je samen met een heleboel mensen. Namelijk met 420 deelnemers en 80 acteurs. Wij waren met z’n zessen, maar al snel bleek uit de gevangenennummers dat we niet bij elkaar zouden blijven. Dat maakte ons wel een beetje zenuwachtig. Ook waren de acteurs helemaal in hun rol, dus je haalde het niet in je hoofd ongehoorzaam te zijn. Je weet dat het allemaal hoort bij de beleving, maar toch…

Zelf ervaren

Omdat het team van Prison Escape iedere bezoeker zijn eigen ervaring wil bezorgen, mogen ook wij niets verraden over wat zich achter de gevangenismuren gebeurd. Wat we wel kunnen zeggen is dat er vanuit allerlei richtingen tips, handeltjes, corruptiepraktijken en valkuilen op de loer liggen. Houd je ogen en oren dus goed open en zorg dat je met de juiste mensen verbonden sluit. De enige manier om Prison Escape te ervaren is door het zelf mee te maken.

Heel indrukwekkend

Na afloop kunnen we eigenlijk alleen maar zeggen dat het geweldig was en dat de tijd is omgevlogen! Vijf van ons wisten uiteindelijk te ontsnappen, maar dat was bij twee van ons per ongeluk gebeurd. Je moet dus ook een beetje mazzel hebben. En of je nou vrij kwam of niet, deze ervaring neemt niemand je meer af!

Onze eerste woorden na de Prison Escape

We hebben deze beleving dus niet alleen ervaren: Ingeborg, Birgit, Cristel en Desirée waren ook van de partij. Vlak nadat het spel was afgelopen hebben wij iedereen gevraagd om een eerstereactie:

  • Ingeborg: De euforie na het ontsnappen is echt super!
  • Birgit: Wat een mooie beleving õp een hele mooie locatie!
  • Cristel: Wat een belevenis!
  • Desirée: Het was een onvergetelijke dag!
  • Ester: Ik wil nog een keer!
  • Sonja: Ik ben nog aan het na-stuiteren van deze ervaring!Vanaf de cellen

Kortom: iedereen moet dit een keer meegemaakt hebben, dus twijfel niet en doe zelf ook mee aan Prison Escape! Je kan voor juni en juli nog kaarten bestellen. Dus wil je ook een geweldige dag beleven? Bestel dan hier je kaarten!